Kommende kampe:

Kampoptakt: Liverpool – Man City 21/22

Kampen spilles på Anfield, søndag d. 3.10 kl. 17.30 og kampen kan ses på Xee og Viaplay.

Jesper Olsen står bag optakten.

Hvis sidste rundes kampe i Premier League skal bruges som formbarometer, så må Manchester City være temmelig klare favoritter i søndagens kamp. City leverede en taktisk disciplineret og virkelig velspillet kamp i deres sejr mod deres onde ånd fra Champions League finalen, nemlig Chelsea, som ovenikøbet var på hjemmebane.

Vi var også på udebane og i en underholdende kamp spillede vi 3-3 mod danskerholdet fra Brentford. Vi så mildest talt sårbare ud i de bagerste rækker, hvor lange bolde og simple indlæg mod fjerneste stang konstant gav os kæmpe problemer. Det er måske meget naturligt at vores forsvar har brug for kampe for at finde den der berømte rytme, men lige her og nu kommer kampene som en anden tidevandsbølge, så formen må gerne snart indtræffe i de bagerste rækker, som på trods af en relativt god defensiv målscore har virket usikker. Vi skal dog ikke glemme, at vi rent faktisk ligger nummer 1, så helt skidt er det naturligvis ikke gået ind til videre. I de forreste rækker har Jota været pålidelig og ikke mindst fremstår Salah mere og mere som vores ubetingede talisman med mål efter mål, om end han stadigvæk har en lidt kedelig tendens til at sløse i visse situationer. Jeg vil dog meget gerne have en tidlig julegave i form af en ny kontrakt til vores egyptiske troldmand!

Hvad bliver det så for en kamp på søndag? Det kan måske godt blive et spørgsmål om ressourcer. Begge hold har haft store kampe i Champions League, hvor måske specielt City havde en kamp der uanset udfaldet ville skabe store overskrifter, idet de skulle spille mod Messis PSG. City tabte 2-0 og tankede ikke selvtillid. Vi er dog nogenlunde i samme båd i forhold til brug af ressourcer, da vi også har spillet på udebane mod Porto. En kamp, hvor vi var meget overlegne og hvor Portos målmand mildest talt ikke havde en god dag. Det bliver spændende at se, hvor mange spillere der får 3 kampe på en uge, for der er ingen tvivl om at Manchester Citys trup generelt set er bredere end vores og dermed har mulighed for rotation uden at blive svækket. Begge hold har stort set spillet to kampe i træk med de samme spillere, i hvert fald i startopstillingen, så spørgsmålet er om vi kommer til at se en rotation?

Hvis vi skal se på, hvordan kampen vil forløbe, så har det ofte vist sig, at når de to hold spiller på Anfield, så er City er en smule mere henholdende end de plejer at være. Måske fordi Liverpool plejer at tage initiativet og lægger pres på, men i andre tilfælde fordi det skyldes en bevidst lyseblå taktik at være mere kontrabaseret netop mod os. Jeg tror vi vil få nogenlunde samme kampbillede, hvor Liverpool ind i mellem vil spille med højt pres og overfalde City og i andre tilfælde vil vi trække os noget længere tilbage, således at deres kombinationer vil flyde. I den forbindelse kan et taktisk element være, at netop fordi vi ikke længere har Wijnaldum, som var helt eminent til at lægge det her første pres, at vi ikke længere kan spille med så stort et pres, simpelthen fordi vi risikerer at blotte os for meget. Meget kommer deslige til at handle om, hvem der eventuelt får det første mål, for så vil det andet hold uundgåeligt skulle mere frem.

Holdopstillingen er svær at forudsige, for som sagt bliver det formentlig et spørgsmål om friskhed, men jeg forventer en vis rotation. Trent Alexander-Arnold er fortsat skadet, så Milner vikarierer stadigvæk. Jeg tipper at Gomez får chancen igen. Henderson plejer ikke at kunne spille 3 kampe i streg, men mon ikke Klopp beholder vores anfører på banen. Jeg tipper at Keita kommer på banen og får chancen, men det er ren mavefornemmelse, fordi Jones efter en aldeles fremragende kamp så temmelig træt ud i tirsdags. Jeg havde egentlig forud for kampen mod Porto tænkt at det var på tide at Firmino skulle på banen igen og Mane ud på bænken, men Mane spillede en god kamp og faktisk var det for en gang skyld Jota der var uskarp. Firmino tankede enormt med selvtillid, så jeg forventer at han starter og det bliver på bekostning af Jota.

Jeg tror kampen ender 1-1.

Leo Vegas Sport