Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – Man Utd 21/22

Tirsdag aften kl. 21.00 møder vi Manchester United. Kampen kan ses på See og Viaplay.

Skrevet af Lasse Callesen

Ovenpå en fremragende FA Cup semifinale er det tilbage til Premier League, hvor vi skal møde vores evige rivaler fra Manchester United. Sidst vi mødte dem, kørte vi dem over på røv og albuer. Sidst vi var så suveræne mod dem, var da vi vandt 4-1, hvor Dossena lukkede og slukkede festen med et frækt lop i de døende minutter.
Vi har endnu en kamp med kniven for struben, vi skal vinde opgøret. Vi kan ikke tillade os, at vi spiller uafgjort eller tabe, hvis vi skal holde liv i mesterskabskampen, som den aktuelle stilling er.
Så der er maks pres på os. Omvendt er modstanderen lige så presset. Man Utd er på en 5. plads i ligaen og spiller for at komme i det forjættede land: Champions League.

De har ikke gang i en god periode, hvor de røget ud af Champions League og ikke har vundet særligt mange kampe. Og har generelt en sæson, hvor de har problemer i begge ende af banen. Deres forsvar kan spille rigtig gode kampe, men de har godt nok også deres udfald, hvor de indkassere nogle underlige mål på personlige fejl og dårligt afstemt forsvar. I den anden ende har deres angreb heller ikke specielt meget tur i den. Deres målscore er kun på +8. Ikke imponerende for en klub, som ser sig selv, som værende et tophold. Der er 12 hold, som har lukket færre mål ind end dem i ligaen. Hele 44 mål er gået ind på dem, til sammenligning har vi kun lukket 22 ind. Der er en kæmpe forskel på de to holds defensive kvaliteter. Ronaldo har scoret 15 mål for dem og Fernandes er på 9 mål. Rashford er en skygge af sig selv og Sancho, som er købt dyrt ind har indtil videre ikke imponeret synderligt. Ronaldo kan dog være udeladt af truppen, da han har mistet sin nyfødte søn. Virkelig tragisk for ham og familien. YNWA.

Vi er tilgengæld inde i en fremragende periode. Mané ligner en spiller der er vågnet op og virker til, at han tager mere og mere ejerskab på rollen, som central angriber. Han skulle lige bruge et par kampe på at vende sig til det, men han vokser og vokser med opgaven. Han er inde i en ret god periode med flere mål og han giver os lidt af det Firmino kan, dog knap så meget showboating. Omskolingen virker til at være godt set af Klopp. Især med tilgangen af Diaz. Vi er blevet meget mere uforudsigelige for modstanderne og de har pludseligt 3-4 forskellige angrebs konstellationer at forholde sig til inden kampen. Alt efter, hvem Klopp vælger at starte med, så kan to af de tre forreste også skifte position i løbet af kampen. Vi spillede meget flydende, men Salah, Mané og Firmino skiftede “aldrig” positioner i løbet af kampen.
Salah er dog inde i en forfærdelig periode. Han virker træt både fysisk og psykisk. Der kan næppe herske nogen tvivl om, at nederlagene til Mané og Senegal har taget hårdt på ham. Han har skulle bære et enormt pres på sine skuldre. Jeg synes at Klopp har valgt rigtigt i at han spiller. Når først han får scoret et mål igen, så kommer han tilbage på sit vanlige niveau, håber jeg. Desuden har vores backs på det seneste (Gomez ikke medregnet her) været en anelse mere defensivt orienteret. Så han har ikke haft de samme forudsætninger og hjælp, som vi før har set.

Og så har Thiago, Konaté og Diaz givet os en masse nyt liv. Thiago er kommet i fremragende form og viser endelig helt tydeligt, hvorfor han blev købt ind. Han er stort set skaderne kvit og er en kæmpe chef på midtbanen. Han spiller med en tilpas mængde risiko og balance. Hvor han veksler fremragende mellem de to dele af spillet. Noget som vi virkelig har manglet.

Konaté ligner mere og mere en spiller for fremtiden. Det er svært at se, at han ikke har spillet særligt meget. Det har været indhop af og til, men han banker mere og mere på for en fast plads. Det giver Matip mulighed for at få en pause, jeg mener dog fortsat, at Matip har været den bedste forsvarsspiller i denne sæson for os. Der er kommet nogle fejl ind hist og her, men hvor han dog spillet på et uhørt højt niveau. Kamp om pladserne er virkelig sundt. Jeg tror vi ser Matip fra start igen tirsdag aften. Han har lige kunne give kroppen lidt ro, hvilket den nok sætter pris på, med tanke på de skader han har det med at løbe ind i.

Diaz tror jeg alle har været virkelig overrasket over. Det er blevet lidt mere hverdag for ham nu. Men han er en fremragende tilføjelse til forreste kæde, som nu består af fem fremragende spillere, der kan supplere hinanden på forskellig vis.

Jeg tror vi hiver en 3-1 sejr hjem.