Kommende kampe:

[Kampoptakt] Liverpool – West Ham 21/22

Lørdag aften kl. 18.30 på Anfield, kampen kan ses på 3+ og Viaplay.

Skrevet af Lasse Callesen

Det her skulle egentlig have været en optakt om, hvor meget jeg glædede mig til at være tilbage på Anfield. Men så blev jeg syg og måtte blive hjemme – der findes andre sygdomme end corona. Hvem havde troet det.

Vi har haft en fremragende uge, en hård kamp i søndags, som endte med en pokal og vi spillede os videre i FA Cuppen i onsdags, uden at bruge specielt mange kræfter og fik sparet en del spillere. Hvilket giver os et fremragende udgangspunkt før den vigtige kamp mod West Ham. Det er vist bemærket flere gange, men alle kampe resten af sæsonen i ligaen skal nok vindes før mesterskabet kan komme i hus.

Jeg er egentlig ret sikker på vi nok skal vinde kampen, men West Ham er heller ikke nem modstander. Vi tabte til dem i november, hvor Alisson havde en knap så god kamp, måske den dårligste i hans tid i Liverpool. Hvor West Ham var farlige på dødbolde og scorede 2 af deres 3 mål. Og så skal vi ikke glemme, at West Ham pt. er på 5. pladsen i ligaen, hvor der er ekstremt tæt i kapløbet om at få 4. pladsen og den sidste Champions League plads. Det bliver ikke nemt.

Vi har desuden et par afbud til kampen. Matip er nok ude med sygdom, han har ellers mere eller mindre været et sikkert valg ved siden af Van Dijk i denne sæson. Og Thiago er ikke klar endnu efter sin baglårsskade. Konate vil nok spille ved siden af Van Dijk. Men ellers tror jeg ikke vi ser de store overraskelser, vi er inde i en fremragende periode, hvor ingen opgave virker for stor for os. Heller ikke selvom vi stiller med et hold, hvor største delen er reserver, som i onsdags. Der er fantastisk dybde i det her hold.

Spørgsmålet er så småt om Diaz nærmer sig en fast plads i opstillingen og Mané kommer på bænken oftere? Diaz har virkelig ramt jorden løbende i Liverpool. Det er bestemt lovende takter og hvis han holder fast i det niveau, så skal Mané steppe op for at holde sin plads. Men er Diaz holdbar i længden? Kan han holde niveauet flere kampe i træk? Manés niveau er faldet en smule de sidste to sæsoner. Men jeg synes stadig at han har en masse at bidrage med. Robertson er generelt bedre når Mané spiller foran ham på kanten. Men det er rart med det luksusproblem at vi nu har fem spillere til forreste geled, som alle har højt niveau og presser hinanden til at blive bedre. Vi ser allerede nu, at der bliver skiftet lidt mere ud blandt dem. Det kan forhåbentligt mindske skader og træthed. Vi mister ikke så meget pondus i front længere ved skader eller pauser. Uden at have kigget på statistik eller andet, så har jeg dog fornemmelsen af at Mané er mere med i kampene end Diaz. Hvorfor jeg tror han bliver valgt fra start.

Jeg tror vi vinder 3-0. Så kan jeg ærge mig over jeg gik glip af den kamp på Anfield.

 

Leo Vegas Sport