Kommende kampe:

[Kampoptakt] Man Utd – Liverpool 21. spillerunde

På søndag tager Manchester United imod Liverpool på Old Trafford. Kampen kan ses på 3+, Viaplay og dplay. Der er kick-off klokken 17.00.

Rivalopgøret mellem de to historiske klubber mødes søndag eftermiddag på Old Trafford. De to mest vindende klubber i England gør dette opgør til det absolut største i ligaen. Det omvendte opgør på Anfield blev en fuser af de helt store – den endte nemlig 0-0. Fuser og fuser, jo jo, hvis man er Liverpool fan i hvert fald. Mourinho kom efter 0-0, så hans mission lykkedes vel mere eller mindre. Man United stod flot (jeg kalder det kedeligt) med 5 i bagkæden og 5 kompakt foran. Liverpool kunne ikke bryde dem op og spillede mere sidelæns end fremad. Dette opgør på Old Trafford bliver en smule anderledes. Jeg vil endda gå så langt og give dem favoritværdigheden grundet deres imponerende stime af sejre (ubesejret de sidste 15 kampe og vundet 9 på stribe), mens det for Liverpool kører noget ´trægt’ hvis sådan et udtryk godtages. Vi sluttede 2016 af med bravour og slog Man City 1-0, ligesiden er det gået ned ad bakke både resultat- men så sandelig også spillemæssigt. 2017 har budt på 2-2 på Stadium of Light, 0-0 i FA Cuppen mod Plymouth og senest i onsdags et 1-0 nederlag på St. Marys i EFL Cuppens semifinale.

Dette opgør kommer måske ikke så belejligt, omvendt hvis vi skal holde motivationen oppe og få en succesoplevelse igen, så kommer en svær udebanekamp som denne, måske meget godt. Der er i hvert fald potentiale til at bygge videre på 3 dejlige point – omvendt tør jeg slet ikke tænke på, hvad et nederlag kan gøre ved vores unge og meget tynde trup.

Sidst Liverpool spillede på OT blev det 1-1 i Europa League turneringen, via Coutinho’s lækre tip over De Gea. I Premier League sammenhæng tabte vi sidste opgør på OT med 3-1, hvor Benteke lavede et ’ligegyldigt’, men stadig vanvittigt sakesparksmål. Mødet på søndag vil være 50. gang i Premier League sammenhæng (United har vundet 27, LFC har vundet 13, mens 9 er endt uden vinder).

Alle Liverpool fans kender United fans og omvendt. Håneretten i de her opgør er alfa-omega. Man tager bare i skole, på arbejde eller hvor som helst med oprejst pande og et smil på læben, mens man bare har lyst til at melde sig syg den næste uge, hvis det går modsat. Hadet er stort mellem fansene – spillerne bryder sig ikke om hinanden. Hadet bunder selvfølgelig i, som jeg nævnte indledningsvis, at det er de to mest vindende klubber i engelsk fodbold. Drillerierne er mange og hver sæt fans ved hvilke knapper, der skal trykkes på, for at puste til ilden. Det hører sig bare med til disse opgør, så længe man holder sig fra de forfærdelige smæde sange om Hillsborough og München!

Man Utd

 

Som noget nyt har vi fået en af modstandernes fans til at komme med en lille optakt set fra den anden side. Denne gang er det Christian Fahnøe fra Manchester United Supporters Club, Denmark, som giver sit syn på situationen i Manchester United op til kampen.

Manchester United er inde i en positiv stime med 9 sejre i træk i alle turneringer. Til forskel fra kampen i efteråret på Anfield, er de dyrt indkøbte spillere som Pogba, Mkhitaryan og Zlatan begyndt at træde i karakter. Zlatan Ibrahimović blev kåret til månedens spiller i december måned.

Netop Uniteds offensiv er den største forandring siden 0-0 kampen. Målene er begyndt at komme på de tilspillede chancer, og netop dette kan give de største udfordringer for Liverpools spil. I den anden ende af banen er alt ved det gamle. Uniteds bedste spiller i de to seneste sæsoner i form af David De Gea, er den eneste, der har vist godt stabilt niveau over hele sæsonen.

Ud over omtalte Pogba på midten, har Mourinho i den seneste periode ændret lidt i sit spilsystem. Bl.a. har han måtte krybe til korset og gøre brug af hans tidligere overskudlager fra Chelsea i form af Mata, der har fået kæmpet sig til en plads tæt på startelleveren. Han er Uniteds lidt anonyme chanceskaber, og skal Liverpool have succes i kampen, er det vigtigt med et vågent øje på ham. Hvis altså, han får chancen fra start. Den anden ændring er veteranen Carrick, der startede sæsonen på bænken, men hvis statistik fra de seneste 17 spillede kampe viser 15 sejre og kun to uafgjorte. Han ligner en meget sikker starter, og den der skal give hjemmeholdet rutinen i Englands mest berømte og intensive fodboldderby.

Liverpools chance ligger i Uniteds forsvarskæde. Mod alle former for almindelig sund fodboldfornuft har Rojo og Phil Jones vist sig at være et stabilt midtstopperpar, det holdt modstanderne på afstand af De Gea. Skal dette overvindes i midten af Liverpools angrebskæde, ligger nøglen hos Rojo. Pt. oplyser United, at han er skadet, og hvis dette er sandt, bliver Jones makker i stedet Smalling, hvilket vil være et kæmpe plus for Liverpool. Smalling virker meget langsom i sin spilopfattelse, og man har meget svært ved at se, at han i sommer var EM-spiller. Han ligner derfor en drømmemodstander for Lallana. Hvis ikke Smalling starter inde, kan man dog også satse på, at Rojo får et rødt kort.

Netop Liverpools bevægelige front betyder også, at specielt Uniteds venstreback-side skal udfordres. Her har hjemmeholdet stadig sine største udfordringer, og det ligner guf for et hver god offensiv. Derfor er presset på angrebsspillernes skuldre også meget tungt. For skal Liverpool have succes med hjem, er det her muligheden findes.

Liverpools hold

Lad os se på dét hold, Daniel Meldgaard Knudsen tror, Klopp kommer med til denne kamp:

På mål står Simon Mignolet, som er førstevalget til Premier League. Karius har gjort det glimrende i cuppen og var egentlig vores bedste spiller sidst mod Southampton i EFL Cuppen, men lige pt. er belgieren forrest. På vores backs har vi igen Nathaniel Clyne og James Milner, som altid. I midterforsvaret bliver det en smule spændende, at se om Joel Matip er klar til kamp, for hvis han er, starter han helt sikkert inde sammen med Dejan Lovren. Hvis ikke han bliver erklæret kampklar bliver konstellationen i midterforsvaret endnu engang Lovren/Klavan.

Jeg tror, vores tilgang kan blive en anelse mere defensiv, derfor tror jeg vores midtbane bliver Emre Can og Jordan Henderson som de to centrale, mens Gioginio Wijnaldum ligger lige foran dem i et arbejdsraseri af energi. Et tre-kløver, som kan presse og som kan løbe hele kampen igennem, hvis det bliver nødvendigt. Spørgsmålstegnet ligger selvfølgelig hos vores kaptajn, Hendo. Bliver han klar til at starte? – Det tror jeg personligt på han gør.

Fremme i forreste geled, har jeg valgt at tro på Phillipe Coutinho og Adam Lallana til siderne, mens Roberto Firmino ligger helt fremme. Det kan også sagtens være Klopp vælger en mere decideret ’target-angriber’ som Daniel Sturridge, men jeg tror mere Klopp vil tro på disse spillere i en udekamp som denne. Så vil han også altid have mulighederne fra bænken, hvis kampen skal ændres den sidste halve time i Sturridge og Divock Origi. Men der er mange forskellige holdopstillinger Liverpool’s trænerteam kan vælge ud fra og hver konstellation har sine fordele og ulemper. Endnu et spørgsmålstegn kan være om Coutinho overhovedet er klar til at starte inde, osv.?

Nu bliver det bare spændende at se hvem Klopp og co. vælger og så bakker alle vi fans op om drengene og klar til at slå Man United away!

– God Kamp, lads!

Leo Vegas Sport