Kommende kampe:

[Kampoptakt] Manchester City – Liverpool 21/22

Søndag d. 10. april kl. 17.30, kampen vises på See og Viaplay.

SKrevet af Jesper Olsen

Den her kamp har undertegnede glædet sig til i lang tid. Og det samme har resten af England, ja, i hele den internationale fodboldverden. Det er godt nok lang tid siden der er blevet kogt så meget optakts-suppe på en kamp som denne i diverse medier.

Lad mig være ærlig, så var der et tidspunkt efter nytår, hvor Afcon lurede i horisonten og hvor vi rent historisk dykker rent formmæssigt, at jeg havde afskrevet os. På en eller anden måde, så rykkede holdet tættere sammen i bussen og vi fik kæmpet os igennem kampene, hvilket langsomt betød at selvtilliden steg og spillet blev bedre og bedre. Og med indkøbet af Diaz, og Mane, Salah og Keita tilbage, så var vi pludselig en frygtindgydende enhed, hvor man bare kunne se på bænken eller oversidderne til kampene for at forstå, hvor stærke vi er pt.

Samtidigt så har City virket en smule hakkende og langsomt, men sikkert, er pointafstanden blevet mindre og mindre. Derfor står vi nu overfor en kamp, som kan være afgørende for mesterskabet. Intet mindre!

I den forbindelse kan jeg ikke andet end lade være med at tænke tilbage på kampen d. 4. januar 2019, hvor Kompany burde have været udvist og hvor Stones reddede bolden på målstregen, hvorfor City vandt kampen 2-1. Til sidst endte City på 98 point og os selv på 97. Den kamp har jeg virkelig, virkelig gerne ville have skulle blive hævnet. Bevares, vi har vundet over City sidenhen, men måske ikke i en så afgørende kamp. Og nu står vi her igen, og nu skal marginalerne tippe over til vores fordel. Og dog fristes man til at sige, for gudhjælpemig om ikke Anthony Taylor, manden der dømte den famøse kamp i 2019, er sat til at dømme søndagens kamp. Dertil kommer et ekstra krydderi, idet Klopps ”yndlingsdommer”, Paul Tierney, sat til at være VAR-dommer. Det er næsten grotesk, at netop de to er sat til at dømme netop denne kamp!

Der er også andre ting, der har lagt brænde til bålet mellem de to klubber. En City bus, der blev noget hårdhandlet behandlet. Diverse udtalelser i medier klubberne, trænere og spillere imellem. En slags spionsag i 2013. Kampe, hvor domme har været kampafgørende. Kort sagt, det her er mere end en almindelig kamp, det er en kamp der bærer præg af historik, som efterhånden kan sammenlignes med de største internationale opgør rent historisk.

Hvordan griber vi det så an? Meget er afhængig af hvem der bliver klar. Kan Trent holde til to kampe i streg efter sin fiberskade? Det tyder alt på, selv om Gomez gjorde det godt mod Watford. Bliver Dias klar for City? Det er meget afgørende for begge hold, og måske er vi særligt afhængige af TAA, fordi vores opbyggende- og chanceskabende spil er meget lagt an på Trent. Dernæst bliver Salah også markant bedre med Alexander-Arnold på banen. I øvrigt er Salah også et åbent spørgsmål, da han rent mentalt måske/måske ikke har noget at bevise efter landskampene mod Senegal og det generelt massive kampprogram, som han er igennem. Han er altså uhyre afgørende for om vi får succes. En af de ting, som måske gør en forskel, er, at der for første gang i lang tid har været positive meldinger omkring hans kontraktsituation. Mod Watford og Benfica så han tynget ud og med Mortens Olsens berømte udtryk, så er automatismerne væk, hvorfor vi kan kun krydse fingre for at vi ser den bedste udgave af ham.

Rent taktisk, så har de her brag mellem vores to klubber været baseret på respekt, hvor bege holds udtryk har været anderledes end det de plejer. Citys dominans, hvor de med deres små spil søger baglinjen og laver de her berømte cut backs, har været mindre udtalt. Og Liverpools aggressive højhastighedsspil, det har også været mere henholdende. Som regel har kampene først åbnet op, når det ene hold har scoret. Spørgsmålet er, hvor meget de to hold tør satse. Eller om de også vil stille sig tilfredse med det ene point? Det er også et spørgsmål, hvorvidt hjemmebanefordelen vil få indflydelse. En anden ting, som ofte er ret undervurderet, faktisk når man vurderer begge hold, det er forsvars spillet. Begge hold har fremragende forsvar, hvor de offensive kræfter bidrager til at gøre forsvaret stærkt. Og begge hold har en fremragende 6er. Så hvem der kan formå at fastholde den defensive organisation, samtidigt med at de kan bibeholde deres angrebsspil, kan meget vel blive afgørende.

Vedrørende selve kampprogrammet, som er nærmest uhyrligt for begge klubber, men måske allersværest for vores vedkommende, så har Klopp og flere spillere udtalt, at de vil tage hver kamp som en finale. Klopp var endda ude at sige at hans valg af udskiftninger intet havde med kampen mod City at gøre. Det er dog en sandhed med modifikationer, for i det her program, så er det ikke fysisk muligt at stille med samme hold hver gang. Vi har måske en lille, bitte fordel i den sammenhæng, da kampen mod City er klemt ind i mellem de to kampe mod Benfica, som umiddelbart er sværere kampe end Citys kampe mod Atletico Madrid – ikke mindst set i lyset af de to første opgør i Champions League. Spørgsmålet er, hvordan Guardiola/Klopp vil fordele ressourcerne?

Alt i alt leder det mig frem til, at jeg tror at vi igen vil se en relativt afventende kamp, der nok vil bølge en del frem og tilbage, men stadigvæk med håndbremsen en smule trukket. Set fra vores synsvinkel, så skal vi også passe enormt på at blive fanget i omstillinger. Det er samtidigt vores styrke at lave tilsvarende omstillinger og jeg har en fornemmelse af at vores Diaz bliver en stor mundfuld for City. Han løber nogle gange i nogle rum, som ikke er helt sædvanlige for vores spil og derfor bidrager han med en ny dimension.

En anden ting, som jeg virkelig håber på kan gøre en forskel er dødboldene, for her er vi altså monster, monster stærke. Både defensivt og offensivt. Udnytter vi mulighederne ved de her offensive dødbolde, så tror jeg for alvor på vores muligheder.

Jeg tror at vi roterer en smule i forhold til kampen mod Benfica, og der er særligt en plads jeg er i tvivl om. Jota, som egentlig ikke altid spiller fremragende, har bare en så udviklet evne til at score, at jeg til enhver tid vil sætte ham på banen, og da Mane startede mod Benfica, så kan det meget vel tænkes at Jota starter mod City. Og så er det spørgsmålet om det bliver Mane eller Diaz der får venstresiden, hvorpå jeg hælder til at Diaz får chancen, men det er tæt de to spillere i mellem.

Henderson anser jeg som sikker starter i denne kamp, så Keita må en tur på bænken i forhold til kampen mod Benfica (hvor han ellers var decideret fremragende), hvor han vil få selskab af Konate, som også startede inde i Champions League kampen.

Kampens resultat er er næsten umuligt at spå om, men jeg er faktisk forsigtig optimist. 2-1 til os, tror jeg på. Og jeg har en fornemmelse af vores målscorere hedder van Dijk og Salah.

 

 

Leo Vegas Sport