Kommende kampe:

[Kampoptakt] Manchester City – Liverpool 29. spillerunde

Søndag d. 19. marts 2017 klokken 17.30 mødes de to hold. Kampen vises på TV3 Sport 2, Viaplay og dplay.


Vigtig kamp står for døren søndag aften på Etihad, hvor de lyseblå fra Manchester venter. Vi har 10 kampe tilbage af denne sæson og de næste to opgør er Man City away og Everton hjemme. Derefter venter 8 modstandere udenfor af top 7 – dermed ikke sagt det er en fordel for lige netop os. Vi er bedst mod topholdene, fordi de vil frem over banen, som giver vores dygtige kontraspillere rum og plads at løbe i. Det vil også være tilfældet på søndag. Man City blev i onsdags bankede ud af dette års Champions League efter et 3-1 nederlag på Stade Louis Deux. Derfor frygter jeg en trods reaktion fra Guardiola og co. Et svært sted at spille mod verdensklassespillere især frem over banen. Defensivt er de derimod til at tale med, så jeg forudser en målrig affære, som helst skal falde ud til vores fordel efter 93 minutter.

Vi vandt back-to-back for første gang i 2017, hvor først Arsenal blev slået 3-1 og efterfølgende slog vi Burnley 2-1 (begge på Anfield). Det har været et hårdt år, men lad os nu få den slutspurt, vi alle håber på. Vi SKAL i top 4 – alt andet vil være en skuffelse og vil give endnu mere kritik og negative tanker i og omkring Liverpool. Noget vi ikke ønsker lige nu. Et resultat mod Man City vil give et ekstra boost frem imod resten af sæsonen. Udover evt. Champions League fodbold på Anfield igen, vil det også lokke større og mere attraktive spillere til klubben, så vi kan konkurrere med om titlen de næste par år.

Liverpool er ubesejret i de 9 opgør denne sæson mod de andre ’tophold’ med 5 sejre og 4 uafgjorte, inklusiv vores 1-0 sejr nytårsaften mod vores kommende modstander. Man City er 12-6-1 på hjemmebane denne sæson inklusiv 5 CL kampe, 1 FA Cup kamp og 13 PL kampe. Kun Chelsea har slået dem på Etihad, så ingen tvivl om det bliver rigtig svært. Sidst vi gæstede Man City smadrede vi dem dog 4-1 tilbage i november 2015, hvor især Coutinho og Firmino var i hopla, så det kan lade sig gøre.

Jeg tænker Guardiola vil stille op i en 4-3-3 med offensive kræfter som, Silva, De Bruyne, Sané, Sterling og Agüero, mens jeg tror Kolarov og Otamendi får chancen sammen i midterforsvaret. Guardiola ser ikke samme fidus i Stones, som englænderne gør. Vi skal kunne lukke ned for deres fart og pasningspil med vores presspil og tålmodighed på bolden. Men med alle de dygtige offensive spillere på de to mandskaber, ser jeg kontrafodbold på højeste niveau, som vil skabe et hav af chancer i begge ender.

Du kan se kampen sammen med den tidl. Liverpool spiller Howard Gayle, som inden kampen holder foredag. Mere info her

Holdet

Vi har stadigvæk Henderson og Sturridge ude med skader. Origi som spillede sidst mod Burnley er ligeledes et spørgsmålstegn. Belgieren er først begyndt at træne med for nylig. Så står vi med Coutinho og Mané fremme uden decideret angriber. Firmino kæmper for at blive klar og kun tiden kan vise os, om han når det. Jeg tror dog på, han starter. Dejan Lovren spillede 75 solide minutter for u23 holdet og er meldt klar til kamp. Han vil danne makkerpar med Matip og ellers inden ændringer hos Klopp, som ser vores rolle som ’underdogs’ som ’not to bad’. Derfor vil jeg tro vores hold ser ud som nedenstående:


Vigtige opgør og kampe i kampen vil helt sikkert blive Lovren/Matip samarbejdet overfor Agüero. Deres hurtige offensive kanter i Sané og Sterling vil hele tiden søge Agüero i feltet med flade indlæg. Så det bliver vigtigt Liverpools duo hele kampen igennem har øjne på argentineren. David Silva på midten skal lukkes ned for, da han hele tiden søger mellemrummene og skal ikke bruge meget plads for at lave den gyldne aflevering, derfor bliver det Can og Wijnaldums job at have øjne på ham og samarbejde om at få lukket ham ude af kampen, så meget som muligt. Jo længere væk fra vores mål han kan komme, desto bedre. Så snart vi får erobret bolden, skal kontramaskinen bare sættes på ’full power’ og så har vi både fart, kreatvitet og forhåbentligt slutprodukt i vores fire offensive profiler; Lallana, Coutinho, Mané og Firmino.

Lad os alle stå sammen med positivitet og et fælles mål og bakke drengene op, om det så er alene, sammen med gutterne, nede på den lokale pub eller bare hjemme på sofaen.

D. 1 april når Liverpool møder Everton har du mulighed for at vinde to VIP billetter til Anfield. Mere info her

– God kamp lads!!

//Daniel Meldgaard Knudsen

Leo Vegas Sport