Kommende kampe:

Kampoptakt: Manchester United – Liverpool 21/22

Lige så stille har jeg kunnet mærke, hvordan pulsen gradvist er steget henover weekenden – og dette ikke uden grund. I aften tørner Liverpool nemlig sammen med Manchester United i et vaskeægte North West Derby. Old Trafford skal danne rammen om opgøret, som bliver sparket igang kl. 17:30, og som kan følges på både Xee og Viaplay.

Der er to kampe som jeg altid, uagtet af sæsonens udvikling, glæder mig ufatteligt meget til – nemlig de to Premier League-kampe mod Manchester United. Manchester United er skrivende stund placeret på en 8. plads med 14 point efter en række halvsløje præstationer, mens Liverpool befinder sig nogle takker højere op i tabellen på en 2. plads med 18 point. Dermed vil en sejr til Manchester United reducere pointforskellen til blot 1 point, hvilket bevidner om en umådelig tæt Premier League indtil videre. Samtidig er Chelsea så småt ved at stikke af i toppen af Premier League, så derfor er det altså ikke blot håneretten i den nordvestlige del af England, der er på spil, men også vitale point der kan være definerende for denne sæson – i særdeleshed for United, der går et par svære kampe i møde.

Senest Liverpool var i aktion i Premier League maltrakterede de stakkels Watford, som dog heller ikke havde meget at skyde med. En storspillende Salah og et Firmino-hattrick sikrede tre point og fem dejlige mål til målscoreren, som man ikke kan udelukke kan komme i spil i år. Også i midtugen var Liverpool i aktion, hvor de på en svær udebane fik 3 point med hjem fra den stribede del af Madrid. Jovist havde vi et par dommerkendelser i vores favør, men som Klopp udtalte efter kampen, så er de grimme sejre mindst ligeså vigtige som de pæne.

Udover 3 lune point i bagagen fik vi også en klar indikation på, hvor vigtig Fabinho er for balancen på midtbanen. For selvom Keita leverede et drømmehug til 2-0 scoringen, så var han hullet som en si i de defensive sekvenser, og var velsagtens direkte impliceret i begge Atletico-scoringer. Der er ifølge mig simpelthen ikke saft og kraft nok i Keitas spil, og jeg spår ham heller ikke en fremtid på Anfield taget hans kontraktsituation i betragtning.

I forhold til min forventede startopstilling i aften, så tror jeg umiddelbart, at Klopp går med samme midtbanekonstellation, som startede 2. halvleg mod Atletico Madrid – nemlig Fabinho, Henderson og Milner. Curtis Jones er tvivlsom, og Thiago er fortsat meldt ude, så derfor er det også begrænset med muligheder, hvis man altså som jeg vurderer, at Keita ikke er egnet til at starte.
Jeg kan ikke udelukke, at Chamberlain potentielt kan erstatte Milner fra start, men som udgangspunkt tror jeg på den førstnævne midtbane. Resten af holdet tror jeg bliver en gentagelse fra midtugens Champions League-kamp.

Vender vi blikket mod den røde del af Manchester, så har de jo virkelig haft spenderbukserne på i sommerens transfervindue. Spillere som Varane, Sancho og Ronaldo er blevet hentet ind, og dermed er der også maksimalt pres på Solskjær og United i forhold til at levere et trofæ. Det startede egentlig også fint for United, men med blot ét point i deres seneste tre Premier League-opgør, har de altså kniven for struben, hvis de ikke skal hægtes helt af toppen i tabellen. Samtidig har de både Tottenham og Manchester City i de efterfølgende to ligekampe, hvilket formentlig bliver definerende for deres sæson.

Selvom United er inde i en halvdårlig stime, er det vigtigt at huske, at disse derbies som regel har deres helt eget liv. Derfor må Liverpool for alt i verden heller ikke undervurdere United, men samtidig heller ikke vise dem for meget respekt, selvom kampen spilles på et toptændt Drømmenes Teater.

Spændende bliver det, og jeg tror på, at Liverpool trækker sig sejrsrigt ud af opgøret.

Liverpool vinder 1-2.

God kamp!

Leo Vegas Sport