Kommende kampe:

[Kampoptakt] Plymouth – Liverpool FA Cup runde 3. runde (replay)

Efter Liverpools yngste startellever ikke helt kunne levere varen, skal Liverpool endnu en gang op i mod League Two-holdet Plymouth fra det sydvestlige England. Det sker onsdag aften kl. 20.45 på 6’eren og Dplay.

Optakt

Efter en række blandede resultater skal Liverpool onsdag aften op mod Plymouth. Vi lærte i det første opgør, at det var et velorkestreret League Two-hold med masser af fight, men meget lidt at byde på frem ad banen. Liverpool endte første opgør med 76,9% boldbesiddelse, 615 afleveringer, 52 indlæg og 28 skud, hvoraf 10 af dem var fra en position inde i feltet. Kun 4 af de mange skud ramte dog målet, og det hører også med til historien, at vi tabte størstedelen af luftduellerne og kun halvdelen af de resterende dueller. Plymouth havde en fin gameplan, hvor de tvang Liverpool over kanterne, med 9 grønne spillere konsekvent bag bolden.

På dagens pressemøde gik Klopp igennem en række punkter, blandt andet den aparte sag med Matip og det camerounske fodboldforbund, der åbenbart kan sanktionere Liverpool, hvis vi lader Matip mens landet er aktivt i Africa Cup of Nations – på trods af at Matip slet ikke var udtaget, og ikke har spillet for Cameroun siden 2015. Der har forlydet på blandt andet Liverpool Echo, at Liverpool ville tage kampen op mod Cameroun og FIFA ved demonstrativt at starte Matip alligevel, men på dagens pressemøde lød Klopp til at ville afvente en afgørelse på fredag.

I forhold til opgøret mod Plymouth sagde Klopp dog én ting, der var særligt interessant: “We had a lot of reasons to line up as we did. The team will probably be different in the second game”. På baggrund af det hårdt tilkæmpede resultat på Old Trafford, skal vi nok forvente at se andre ansigter i startopstillingen, men det lyder altså til, at gennemsnitsalderen ikke bliver helt så lav i denne omgang. Og det leder os til en holdopstilling.

Holdet

Af nævneværdige skader har vi både Lucas og Clyne, der ikke lyder til at være i spil til kampen. Jeg tror, som skrevet ovenfor, personligt ikke at Matip kommer i spil til kampen her. Resten af truppen er dog i spil, hvilket leder mig hen til følgende forudsigelse.

På mål bliver det endnu en gang Karius, så meget gjorde Klopp også klart i dag. Højrebacken bliver lidt interessant, for skal en så ung spiller som Alexander-Arnold virkelig starte to kampe på kun tre dage? Alternativerne er ikke rigtig til at få øje på, og jeg forventer faktisk at netop det vil ske. Centralt tror jeg dog, at det bliver en kombination af Joe Gomez og Lovren, der altså heller ikke får lov at sidde over. På venstrebacken indtræder det afblegne lyn Moreno, og Milner får sig en pause.

Tremands-midtbanen bliver spændende. Her tror jeg gerne Klopp vil have Can i god spilleform, hvorfor han starter sammen med Kevin Stewart. Det sidste led tror jeg dog bliver Lallana, da Klopp godt kunne se i sidste kamp mod Plymouth, at de unge drenge ikke helt havde overblik og rutine nok til at holde tempoet højt nok.

På fløjene tror jeg Ojo får genvalg, men også at det bliver overfor en Coutinho, der skal have spilminutter i benene. Helt i front forlyder det, at Sturridge får muligheden foran Origi, hvilket kan ende med at blive en rigtig god beslutning. Origi var ikke ret god i det første opgør, og Sturridge har kvalitet nok til automatisk at få skabt chancer mod forsvarsspillere på League Two-niveau.

Det placerer Mignolet, Klavan, Milner, Ejaria, Origi og Wilson på bænken.

Når jeg tænker tilbage, så er det næsten utroligt, at Wilson har udsigterne til at få debut i dag. Da han for mere end 3 år siden fik debut på det walisiske landshold, forventede jeg at han ville træde ind i førsteholdstruppen inden for et år. Jeg så en del af vores ungdomskampe dengang, og Wilson var altid på bolden udefra sin højre kant, som en mellemting mellem en klassisk fløj og en 10’er.

Problemer med det mentale aspekt virker til at have været den største modstander, og det hjalp ikke for udviklingen, at et kikset lejeophold i Crewe i 2015 blev efterfulgt af en række alvorlige skader. Det mentale har man siden forsøgt at udfordre Wilson på. Han har i denne sæson været anfører for U23-holdet, og skal man se på det rent statistisk, så har det virket. Wilson har været den uden tvivl største profil, og har scoret hele 19 mål og 9 assists i kun 21 kampe. Jeg håber at Wilson endelig kan få udløb for sit store potentiale, og træde ind i konkurrencen om en plads i førsteholds-truppen på linje med Ojo og Woodburn.

 

Leo Vegas Sport