Kommende kampe:

Kampoptakt WBA – Liverpool 20/21

Alex Bruun ser frem mod West Bromwich – Liverpool søndag den 16. maj kl. 17.30, hvor kampen kan ses på XEE eller online på Viaplay.

Den var en fantastisk kamp mod Manchester United. OK, det startede skidt, men den overordnede følelse efter kampen var en suveræn indsats af Liverpool. Presset fungerede godt, chancer blev udnyttet, og Liverpool var i lange perioder i fuld kontrol. Muligheden for at kvalificere sig til næste sæsons Champions League er fortsat til stede. Alt sammen meget positivt, og forhåbentlig kan vi holde niveauet i de 3 sidste kampe.

Jeg har en lidt romantisk/nostalgisk tilknytning til WBA. Sidst i 70erne/start 80erne havde de et rigtig godt og velspillende hold med Robson, Cunningham, Regis osv, og så var de selvfølgelig en del af den legendariske tipskamp 30. december 1978, hvor de slog Manchester United 5-3 i en underholdende match med masser af flotte mål. Se højdepunkter på Youtube, hvis du ikke ved, hvad jeg snakker om.

I nyere tid behøver man bare kigge på listen over WBA managers, så kender man resten: Roy Hodgson, Tony Pulis, Sam Allardyce. WBA har hele sæsonen spillet ud fra en solid defensiv, og så har man håbet på en chance eller to undervejs. Det har givet hele 11 uafgjorte kampe, men kun 5 sejre, og så rykker man altså ned, hvilket også allerede er et matematisk faktum nu. Big Sam har dog sat sig for at indhente Fulham, som pt. er 1 point foran WBA.

I det omvendte opgør på Anfield (1-1) lavede Liverpool den ene indlæg efter det andet (51 stk), men vi fik intet ud af det store spilovertag. Liverpool havde 12 skud forbi mål, og kun 2 skud som ramte målet – Mane scorede på det ene. Dengang stillede vi i 4-3-3 med Mané, Firmino og Salah i front, men hvad gør vi denne gang? Er det nok at tage Jota ind på en af pladserne, eller skal der ændres formation?. Jeg ville nok selv gå over i en 4-2-3-1 opstilling, men den ændring laver Klopp bare oftest i løbet af kampen, så mon ikke han holder fast i den kendte opstilling. Mané er dog både frisk og tændt, så give ham chancen fra start i stedet for Firmino, som så træt ud sidst i kampen torsdag. Fabinho og Thiago har fundet hinanden, så midtbanen bliver nok den samme. Hvis Kabak bliver sin skade kvit, starter han i stedet for Rhys Williams, ellers ingen ændringer i forsvaret.

Big Sam forsøger at tale noget motivation ind i WBA holdet, men jeg tror ikke, det holder mod et Liverpool hold, som SKAL vinde. Liverpool vinder 3-0.

Leo Vegas Sport