Kommende kampe:

[Kampreferat] West Bromwich spillerunde 9.

Resultatet blev 2-1 til Liverpool. På to flotte Liverpool mål og endnu et mål der blev scoret på dødbold imod Liverpool. Der var et klart boldovertag til Liverpool på hele 68%. Der var også dømt skydetelt imod WBAs mål hvor Liverpool fik skudt hele 21 gange men kun 7 af skudende var indenfor rammen, men mere om det senere.

Pulis udtalte efter kampen: “They’re a good side, with the players they’ve got and on the bench, they’ve got a clear run at this title,”

Kampen

Kampen startede ud, som forventet med WBA der ikke rigtig gad spille fodbold og placerede sig langt tilbage på banen og afventede Liverpool. I Starten lignede det ikke helt et sprudlende Liverpool hold. Men det lykkedes til dels at ramme WBA på kontrangreb når de slog en lang bold.

Der blev skabt nogle lige ved og næsten chancer i starten, men efter små 20 minutter scorer Mané. Can driver bolden fremad spiller den ud til Firmino, der yderst elegant lopper bolden over i det bagerste område, hvor Mané sparker bolden i kassen fra kanten af det lille felt.

(THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) of Liverpool during the Premier League match between Liverpool and West Bromwich Albion at Anfield on October 22, 2016 in Liverpool, England.

Det kastede en lille dans af sig fra Mané, Firmino og Coutinho. Firmino havde udtalt inden kampen, at de forsøger at finde på en lille dans til et af de nye hits, hvis en af dem scorer. Lad os håbe vi kommer til at se en masse dans fra Liverpools spillere i år.

Efter 35 minutter laver Forster et dårligt udspark. Mané samler bolden op og finder Coutinho der først får to mand til at gå på en sparke finte inden han sparker kuglen ind i det korte hjørne.

På dette tidspunkt havde Liverpool siddet på spillet det meste af tiden. Der var flere forsøg men det var indtil dette tidspunkt hovedsageligt halv dårlige afslutninger, som aldrig rigtig får Forster til for alvor at være presset. Can har flere skud udefra der ender på 52nde række bag målet.

Anden halvleg der kommer Liverpool ud med god energi og fart. Der kommer flere store chancer i anden halvleg, som der skal sparkes ind. WBA åbner mere op bagi og det virker, som om de opgiver kampen. Liverpool brænder næsten på det skamligste flere gange. Formår at spille WBAs forsvar helt tyndt men enten bliver forsøget blokeret ellers har vi en alt for tynd afslutning.

West Bromwich Albion får deres eneste hjørnespark og hvad sker der? Noget vi har set så mange gange før. Vi kommer ikke helhjertet op i den og bolden bliver taget med af en skulder og sparket i kassen af McAuley. Helt uden chance for Karius i Liverpool målet.

Derfra blev det noget nervøst. Liverpool stiller sig længere tilbage på banen for at holde føringen hjem. Der gav dog flere kontraer, hvor der blev brændt halv store chancer. Men heldigvis så holdt det hjem og det gav 3 vigtige point i topstriden.

Efter kampen

Clyne kaldte efter kampen det følgende: ”A very proffesional performance” og sagde yderligere de vidste hvad de skulle gøre og specielt 1. halvleg spillede Liverpool godt i.

Coutinho blev efterfølgende kåret til kampens bedste spiller både på den officielle men også på bl.a. whoscored.com. Coutinho lavede et mål, havde en afleveringsprocent på 86.7%, driblede sig selv forbi tre personer og havde tre keypasses. Det var en rigtig flot indsats af Coutinho, som var overalt i offensiven og hele tiden spilbar.

Generelt er de fire forreste en drøm at se for tiden, hvor stort set alt de gør er rigtigt.

Til kampen var John Henry og hans kone Linda Puzzeti Henry forbi.