[Konkurrence] Mellem stængerne

Konkurrence i forbindelse med medlemsblad 4 – 2020/21

Den 15. november 2020 døde Ray Clemence,
der blandt mange betegnes som den største af Liverpool FC’s målmænd gennem tiden.

Vi benytter lejligheden til at mindes nogle af de målmænd,
der har befundet sig mellem stængerne for The Reds.

Få så legendariske som Clemence, men mange må alligevel vække minder?

Sidste frist for deltagelse er d. 19. februar 2021.

Spørgsmål vedrørende quizzen rettes til Andreas Vigsø – andreas@liverpool-fc.dk

1: Fra hvilken klub skiftede Pepe Reina i sommeren 2005 til Liverpool FC?

2: I hvilket år skiftede føromtalte Ray Clemence til Liverpool FC?

3: David James brød igennem hos Liverpool og fik efterfølgende en lang karriere. I hvilken sæson spillede James sin sidste kamp – vel at mærke for udeholdet – på Anfield?

4: Hvem vogtede målet i 1988/89-sæsonen, da førstemålmand Bruce Grobbelaar var fraværende grundet sygdom?

5: Hvad hed skotten, der vogtede buret, da manager Bill Shankly førte Liverpool FC tilbage til toppen af engelsk fodbold i begyndelsen af 1960’erne?

6: Denne betydningsfulde målmands flotte Liverpool-karriere med 430 førsteholdsoptrædener havde nok været endnu mere markant, hvis ikke den havde været afbrudt af Første Verdenskrig. Hvem er den legendariske målmand?

7: Jerzy Dudek fik den største Liverpool-karriere af de to, men hvilken anden målmand skiftede til Liverpool FC samtidig med polakken?

8: Hvem er den seneste Liverpool-målmand til at modtage Det Gyldne Handske som beviset for at have lukket færrest mål ind i en Premier League-sæson?

9: Hvad hedder amerikaneren, der i 1990’erne havde et mindre succesfuldt ophold i Liverpool, men senere blev fast inventar i Premier League for en række andre klubber?

10: I efteråret har irske Caoimhín Kelleher vikarieret for Alisson i Premier League og Champions League. Hvem var modstanderen, da den unge målmand debuterede for førsteholdet?