Kommende kampe:

LASK – Liverpool FC 23/24 kampoptakt

Torsdag aften står den på et sjældent syn: Europa League fodbold for Liverpool. Vi starter ud mod østrigske LASK.

Skrevet af Carsten Lindholm

Så skal vi til det: Torsdagsbold i Europa League, Hadet af mange, men alligevel elsket af de fleste pengeansvarlige i klubberne rundt omkring, da det trods alt giver en rimelig indtægt. Da der blev trukket lod om puljerne, landede Liverpool i gruppe E sammen med følgende hold:

 

·        LASK fra Østrig

·        Union Saint-Gilloise fra Belgien

·        Toulouse fra Frankrig

 

Det smager ikke umiddelbart af europæisk topfodbold, men så kan der jo blive en chance for at give de unge spillere en mulighed for at bevise deres værd for holdet, i kampe med betydning og forholdsvis tæt på subtopniveau.
Da modstanderne nok i høj grad er forholdsvis ukendte for de fleste, starter vi med at kigge lidt på hvem modstanderen er.

 

Modstanderen – LASK

LASK Linz vækker minder om gamle Toto cup tipskuponer, men klubben fra Østrigs 3. største by Linz, slettede officielt bynavnet i klubbens navn, så den nu slet og ret hedder: LASK. Det er forbogstaverne fra Linzer Athletik Sport Klub. Klubben er stiftet i 1908 og i 1965 blev de den første klub uden for Wien til at vinde det østrigske mesterskab. Klubben har flere gange været tæt på konkurs, men blev i 2013, igen på fallittens rand, overtaget af en række lokale virksomheder under navnet ”Freunde des LASK GmbH” (”Venner af LASK” og  GmbH er på tysk den selskabsform, som svarer til ApS på dansk). 

 

Med nye ejere, rykkede LASK i sommeren 2017 op i den østrigske Bundesliga, og der har de været siden. En Bundesliga, som er totalt domineret af Red Bull Salzburg, som har været mester i alle sæsoner siden 2013. I sidste sæson sluttede LASK på 3. pladsen, hvilket gav adgang til en kvalifikationskamp om Europa League gruppespil. LASK trak de bosniske mestre Zrinjski, og gik videre med 2-1 sejr hjemme og 1-1 ude. I foråret 2023 fik LASK ny hjemmebane, da Raiffeisen Arena blev indviet. Et topmoderne stadion med plads til 19.080 tilskuere, og med UEFA kategori 4 godkendelse, dvs. godkendt til og med Champions League semifinaler.

 

LASK ligger pt på en 3. plads med 14 point efter 7 kampe, som har resulteret i 4 sejre, 2 nederlag og 1 uafgjort. I deres sidste kamp, som ligesom LFC var lørdag, vandt LASK ude med 3-1 over SK Austria Klagenfurt, som ligger nr. 4 i tabellen. På UEFA’s rangliste over klubfodbold, ligger Østrig på en 11. plads, lige efter Skotland, og lige foran Schweiz, Serbien og med Danmark på 14. pladsen. Så en hurtig sammenligning kan være, at der venter Liverpool en modstander på niveau med AGF eller FC Midtjylland. Det er første gang nogensinde, at de to klubber skal mødes.

 

Liverpool

Nu starter perioden med 2 kampe om ugen, og den fortsætter stort set frem til jul, i hvert fald for de spillere som også spiller for deres respektive landshold. Så nøgleordet for denne kamp bør være: Rotation!

På keeper-pladsen har vi et kæmpe talent, hvis største udfordring er, at han er back up til Alisson, som i mine øjne er verdens bedste. Så det er tid at give Caoimhin Kelleher en kamp fra start. Alisson har også en nylig hjemrejse fra Sydamerika i kroppen, men var da heldigvis ikke så ramt af rejsetræthed som Mac Allister.

 

I forsvaret er der genvalg til Gomez på højre back, trods en knap så vellykket kamp mod Wolves, men da Trent er skadet, bliver det Gomez. Men lad os håbe, at han ikke får besked på at prøve at efterligne TAA’s hybrid-placering som delvis midtbane. I midterforsvaret ser jeg gerne min nye helt Jerell Quansah sammen med VVD. Quansah gik ganske vist ud af sidste kamp med krampe, men det bør være overstået til torsdag. Quansah fremgår ikke af den nominerede EL-trup, men han kvalificerer sig som liste B-spiller grundet under 21 år samt at han har været mere end 2 år i klubben. Van Dijk trænger til at lade benene tale (og lade mundtøjet hvile) og få lidt kamptræning. Der er ingen grund til at risikere flere skår i Konatés glasben endnu. På Venstre back er det tid, at Tsimikas får lidt kamptræning, til hvis Robbo ryger i skader/karantæne.

 

På midtbanen drømmer jeg om at se Stephane Bajcetic i aktion igen. Det må være en kamp, hvor intensitetsniveauet er til, at han kan bruge kampen som god træning på vejen tilbage til rigtig PL-bold. Wataru Endo ser ud til allerede at være rubriceret som et fejlkøb, så det er vigtigt, at vi får Bajcetic i gang igen. Han er også kvalificeret til truppen som B-spiller grundet under 21 og mere end 2 år i klubben. Elliots gode indhop mod Wolves bør også belønnes med en kamp fra start, og så bør Ryan Gravenberch i mine øjne få mulighed for nogen flere Liverpool minutter i benene.

 

Helt i front skal vi spare PL’s kommende Assist-Konge Mo Salah, så det bliver unge, lynhurtige Ben Doak på højrefløjen. Darwin Nunez spiller jo som nat og dag, men lad os se, om ikke vi kan ramme én af hans gode dage med en aftenkamp i Østrig. På venstrfløjen ser jeg gerne, at Luis Diaz får lidt pause. Han er trods alt lige kommet tilbage efter en skade, og Diogo Jota kan snildt banke en kasse eller to ind.

Så jeg tror og håber på denne opstilling:

Leo Vegas Sport