Kommende kampe:

Liverpool – Ajax 22/23 kampoptakt

Nu kan vi ikke komme uden om det. Vi befinder os i en krise. Både spillemæssigt og skadesmæssigt – men værst af alt – indstillingsmæssigt. Nedsablingen i Napoli satte to streger under, at holdet ikke fungerer i nuværende format, og der venter Klopp en stor opgave for at få stabiliseret klubben. Han kan passende tage første skridt i morgen aften, når Ajax gæster Anfield. Kampen blæses i gang kl. 21:00 og kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

I sidste uge var vi på et kort visit i Napoli – og det var ikke noget at skrive hjem om. Fra første fløjt blev vi fuldstændig blæst tilbage, og selvom Napoli i sagens natur skal have ros for deres spilmæssige kvaliteter, så var der ganske enkelt indstilling til forskel. Joe Gomez spillede sin, måske, værste kamp i en rød trøje, og var i flere sekvenser alt for sløset i forsvarsspil. Også Van Dijk virker helt ved siden af sig selv, og der hersker ingen tvivl om, at Gomez bliver solidt plantet på bænken til opgøret mod Ajax. Trent var som sædvanlig ganske aktiv i offensiven, men havde store vanskeligheder i duellen mod Kvaratskhelia og også her haltede indstillingen.


Derudover spiller vi med vores sædvanlige høje bagkæde – én af vores store styrker gennem de sidste par sæsoner. Dog er det begyndt at blive vores akilleshæl så længe der ikke hviler et tungt, tungt pres på boldholderen, og der har vi haltet her i sæsonstarten. Dette blev også udstillet mod Napoli, hvor midtbanen bestående Milner, Fabinho og Elliott ganske enkelt ikke havde nok kvalitet sammenlignet med Napoli.


Skal vi forsøge at tvinge de positive briller på, så er Thiago langt om længe vendt tilbage fra sin skade, og netop Thiago står for mig til at starte i morgen aften. Også Jota er tilbage, og spørgsmålet er, om han får lov at starte i en offensiv, som pt. lider med resten af holdet – jeg tror det ikke.  


Og så har vi jo vores gode ven, Mo Salah, som siden sin kontraktforlængelse, har været en skygge af sig selv. Indimellem viser han små glimt af det, som gjorde ham fortjent til en ugentlig løn på svimlende 350.000 pund om ugen. Lige godt og vel 3.000.000 danske kroner om ugen… Ikke desto mindre er der ikke meget, der lykkes for egypteren for tiden, og det er tydeligt, at han er en del af det kollektive kollaps, og at det har tappet hans selvtillid. Personligt tror jeg, at man har undervurderet Manés betydning. Ikke kun i offensiven, men også i forhold til at holde på bolden i opspillet. Det, kombineret med en manglende dynamisk type a la Bellingham, har resulteret i en manglende sammenhæng mellem kæderne, noget som jeg håber, at Klopp har arbejdet på siden kampen mod Napoli.


Som de fleste af jer ved, så blev weekendens planlagte kamp mod Wolves udsat. Dermed har Liverpool altså også haft en række ekstra dage til at arbejde på forbedringer. I forhold til opstillingen tror jeg på, at Klopp foretager en række ændringer. Matip erstatter Gomez, Thiago erstatter Milner, Carvalho erstatter Elliott, mens Nunez erstatter Firmino som frontløber. 

Jeg tror det bliver en begivenhedsrig kamp mod et Ajax-mandskab, der kommer med selvtillid i håndbagagen ovenpå en stensikker 5-0 sejr i weekenden. Særligt den tidligere superligaprofil, Kudus, bør vi holde et vågent øje med. Jeg tror på en trodsreaktion fra Klopps drenge, og vinder en sikker 3-1 sejr.

God kamp!

Leo Vegas Sport