Kommende kampe:

Liverpool – Burnley 23/24 kampoptakt

Bedst som vi troede, at træerne voksede ind i Himlen, så slog en løbestærk og aggressiv Arsenal midtbane den selvsikre følelse i stykker. Sikkerheds zonen med 2 point ned til Man City er væk, og de er nu de flestes favorit til at løbe med PL-titlen. Hvad værre er: de ligner lige nu ikke et hold, som pludselig får en dårlig kamp – som Liverpool havde i søndags.

Af Carsten Lindholm

 

Så vi skal op på hesten igen, og genfinde den gejst og vilje, som var på holdet mod Chelsea. For Burnley kan være en vanskelig modstander, hvis man ikke tager dem alvorligt. Klopp roste på sin pressekonference Vincent Kompanys arbejde med Burnley truppen, og roste hans mod til at fastholde den spillestil, som gav dem oprykning fra The Championship i sidste sæson. Vi har tidligere, tilbage i 2021, tabt 0-1 på Anfield til et hårdt fightende Burnley hold, som i 90 minutter med en superdefensiv afviste alle Liverpool forsøg, og så scorede Philip Billing på en løs chance. Men sådan spiller Burnley ikke mere. Nu spiller de op nedefra, og søger at tage spillet til modstanderen. Det kan synes naivt, og de hænger efterhånden mere og mere fast under nedrykningsstregen. Men som Klopp påpegede på pressekonferencen, så er det ofte kun med 1 mål de taber. Så små marginaler og stolpe ud kan flytte resultatet.

 

Det er heller ikke lang tid siden, at der var så stor kamp om pladserne, at Klopp skulle træffe svære valg og skuffe nogen med en tur på bænken. Det er også slut. Szoboszlai er nok først klar igen efter EFL Carabao Cup finalen mod Chelsea. Konaté har 1 spilledags karantæne for 2 gule kort mod Gunners, og Conor Bradley er hjemme ved familien i deres svære tid, men forventes at vende tilbage til træning i næste uge. Mo Salah gør fremskridt, men er ikke i nærheden af at genoptage normal træning endnu. …og som om det ikke var nok, så er der også lidt snue/influenza i truppen, som på kampdagen kan gøre, at flere falder fra. Så hvordan stiller Klopp så op?

 

Det bliver selvfølgelig Verdens Bedste Keeper, Alisson Becker på kassen. På højre backen ”må vi nøjes med” Trent Alexander-Arnold. Han så ikke skarp ud mod Arsenal, men han er jo stadig en fremragende fodboldspiller – frem ad banen. Med Konaté ude, håber jeg Klopp sætter Jarell Quansah i midterforsvaret sammen med Kaptajn Van Dijk. Gomez kan også spille derinde, men Quansah er meget mere rolig og velovervejet når vi har bolden, hvor jeg vil sidde på det yderste af stolen hver gang, hvis det er Gomez der har bolden som bagerste mand centralt med opgaven at sætte opspillet i gang. …og eftersom Andy Robertson får sin venstre back tilbage, så må Gomez ud på bænken. Men derfra kan han også være nyttig, hvis vi senere i kampen får brug for Trents flødefod på midtbanen til at skabe målchancer.

 

Til midtbanen er Wataru Endo tilbage fra Asia Cup, men til en kamp, hvor vi skal være spilstyrende og offensive, tror jeg Klopp går med Mac Allister på 6’eren, og da vi skal fremad banen ser jeg gerne vores to, unge homegrown Curtis Jones og Harvey Elliot på hhv venstre og højre midtbane.

 

I angrebet håber jeg de får noget mere at arbejde med, end i kampen i søndags, og jeg håber på genvalg til Luis Diaz (venstre) og Diogo Jota (højre) og så Darwin Nunez på toppen Så mit bud på opstillingen ser sådan ud:

YNWA og GOD KAMP!

Leo Vegas Sport