Kommende kampe:

Liverpool FC – Manchester United 23/24 kampoptakt

Efter fire kampe i træk på fremmed græs går det i morgen aften løs på Anfield, hvor der for første gang nogensinde venter hele 57.000 fans på lægterne. Kampen fløjtes i gang søndag aften 17:30 og kan ses direkte på See og Viaplay.

Andreas Ørntoft står bag optakten til ét af sæsonens absolut største opgør.

 

Vi ligger i skrivende stund på ligaens førsteplads, vi har den bedste måldifference, og vi er sikkert videre fra gruppespillet i Europa League. Alligevel har jeg en fornemmelse af, at vi ikke har ramt toppen rent spillemæssigt. Ganske vist har vi fået en form for stabilitet i forsvaret, hvor Van Dijk især har indtaget en ledende rolle og ligner den Van Dijk vi kender fra et par år siden. Trent har også fået tanket noget selvtillid, mens Tsimikas, efter en lidt sløv start, også begynder at ligne en fin vikar for den skadesramte Robertson. Nej, problemet er snarere, når vi bevæger os længere frem på banen.

 

Hvad er vores foretrukne midtbanekonstellation?

Ovenstående spørgsmål har jeg selv lidt svært ved at give et entydigt svar på, og det tror jeg også, at Klopp har. De seneste kampe har Mac Allister naturligvis været skadet, Szoboszlai ikke været særlig toneangivende, Gravenberch har ikke rigtig grebet chancen, mens Endo har løst sine defensive pligter udmærket, men uden at sprudle. Dette efterlader spørgsmålet om, hvorvidt der skal åbnes op for en startplads til Elliott og/eller Jones. Begge spillede fuld tid mod Union SG i midtugen, og det kunne være en indikation på, at de begge starter på bænken. Omvendt har særlig Elliott bidraget med gåpåmod og en direkthed i sit spil, som virkelig har gavnet et træt og frustreret Liverpool-hold.

Med Mac Allister ude af morgendagens opgør ser jeg to muligheder. Den ene er den mere sikre løsning, hvor midtbanetrioen bliver Endo, Szoboszlai og Gravenberch. Dette giver mere frihed til Szoboszlai og Gravenberch, som kan løbe i hullerne bag United-forsvaret. En anden mulighed er Endo, Szoboszlai og Gakpo – hvor Gakpo vil ligge i som falsk 9’er bag Nunez. Dette sætter større defensive krav til Endo og Szoboszlai, og jeg hælder personligt mest til mit første bud.

 

Hvor skal målene komme fra?

Man skal være godt blind, hvis man ikke kan se potentialet i Darwin Nunez. En utrættelig angriber med jernvilje – men også en kynisme, der desværre halter gevaldigt. Hiver vi en lille interessant statistik frem fra bogen, så har Nunez scoret 4 mål og assisteret 5 gange i denne Premier League-sæson. Samtidig har han målt i XG (Forventede mål) lige i underkanten af 9. Det vil ganske enkelt sige, at Nunez i runde tal gennemsnitligt skal bruge 2*100% chancer for at score et mål.

Jeg holder stadig fast i det positive i, at Nunez spiller sig frem til chancerne, og at heldet vender på et tidspunkt – spørgsmålet er, om det er naivt.

Salah leverer fortsat mål på samlebånd, men det er tydeligt, at han ikke angriber sin direkte modstander på samme måde som tidligere. Dette er ikke isoleret set et problem, da han i stedet har bygget markant på sin rolle som oplægger. Omvendt mangler vi indimellem den X-faktor, som han tidligere har bidraget med.

 

Hvordan ser truppen ud?

Midtugens opgør efterlod ikke nye spillere på skadeslisten, og dermed er det fortsat Mac Allister, Jota, Roberton, Thiago, Matip og Bajcetic, som vil være utilgængelige. Resten er alle i spil til en startplads, som jeg forventer bliver således:

United er også i vanskeligheder rent skadesmæssigt. De ser frem mod at skulle undvære hele ti spillere inkl. Deres kaptajn, Bruno Fernandes, som afsoner en spilledags karatæne.

 

United har også været i spillemæssige problemer, og selvom de ikke har spillet sig ud af top-4, bliver der stillet store spørgsmåltegn ved deres træner, Erik ten Hag og om hvorvidt han har mistet tiltroen og respekten i omklædningsrummet.

 

Omvendt har disse store opgør det med at have sit eget liv, og jeg både tror og håber på, at Liverpool hiver en 3-1 sejr hjem.

 

God kamp!  

Leo Vegas Sport