Kommende kampe:

Liverpool FC – Newcastle 23/24 kampoptakt

De fleste af os er nok vågnet lidt tør i munden, med konfetti i håret og en dunkende hovedpine. Heldigvis har vi kuren klar. Liverpool mod Newcastle kl. 21:00.

Senest Liverpool var i kamp var på Boxing Day, hvor de snuppede 3 point med fra Burnley. Selve indsatsen var isoleret set fin, men vi er ganske enkelt for ineffektive på den sidste tredjedel af banen. I den anden ende af banen ser vi til gengæld mere solide ud. Van Dijk er langt om længe det defensive bæst, vi har savnet, og det praller af på både Konaté og Quansah, som skiftes til at danne makkerpar med vores hollandske kaptajn.

 

På midtbanen har både Jones og Elliott være friske indspark, og især deres drive med bolden har været værdifuldt i en periode, hvor Szoboszlai ikke har leveret på topniveau. Samtidig er Endo, efter en svingende start, ved at finde fodfæste i Premier League, og ligner i øjeblikket et scoop for de små 19. mio. euro han blev hentet for.

 

Vender vi for en kort stund tilbage til de offensive facetter af spillet, så har vi fået en tiltrængt portugisisk vitaminindsprøjtning. Diogo Jota. Han er nemlig netop vendt tilbage fra sin skade, hvilket er rigtig godt nyt for Jürgen Klopp. Jota er med afstand vores bedste afslutter, og selvom han kan være fraværende i store dele af kampen, så har han tendens til at stå på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter og banke læderet i nettet. Dette er især noget vi får brug for, når Salah drager til Africa Cup of Nations efter opgøret i aften.

 

For uden at tage forskud på sorgerne, kan det godt blive problematisk at skulle undvære vores egyptiske talisman. Han tiltrækker en masse opmærksomhed på banen og er samtidig trådt ind i en hybridrolle som både topscorer og oplægger. Alt afhængig af, hvor langt Egypten kommer Salah til misse en håndfuld kampe, og når nu du alligevel sidder og læser med, så får du lige overblikket over de kampe, han både med sikkerhed og potentielt kommer til at misse.

 

Kampe han med sikkerhed misser:

 

Jan 7: Arsenal (ude), FA Cup 3. Runde
Jan 10: Fulham (hjemme), Carabao Cup semifinale (første opgør)
Jan 21: Bournemouth (ude), Premier League
Jan 24: Fulham (ude), Carabao Cup semifinale (andet opgør)

Yderligere kampe han misser, hvis Egypten går videre fra kvartfinalen:


Potentiel FA Cup 4. Runde

Jan 31: Chelsea (hjemme), Premier League
Feb 4: Arsenal (ude), Premier League
Feb 10: Burnley (hjemme), Premier League


Så hvordan stiller Klopp op i aften?

Der er ingen tvivl om, at Klopp ikke sparer nogle spillere i aften. Liverpool skal først i kamp d. 7. januar, så taget det forestået juleprogram i betragtning, har de relativ lang tid at restituere i. I bagkæden bliver makkerparret Van Dijk og Konaté, mens Gomez fortsætter sin vikariering på venstre back, hvilket han gør ganske fint. Midtbanen bliver Endo, Szoboszlai og Jones, mens angrebet bliver Nunez, Jota og Salah.

Forhåbentlig når de fleste hovedpiner at lægge sig i Liverpool, så det kan koge på Anfield, når opgøret fløjtes i gang. Jeg tror på en 3-0 sejr til de røde.


God kamp – og godt nytår!

Leo Vegas Sport