Kommende kampe:

Liverpool – Leeds 22/23 kampoptakt

To af Englands mest stolte og traditionsrige klubber tørner sammen på lørdag og det er måske lidt af en drømmemodstander, vi skal møde, for Leeds er i stor knibe. Deres træner, Jesse Marsch, fik en ret utaknemmelige opgave sent i sidste sæson, nemlig at rydde op efter ikonet Bielsa, hvis spillestil og mandskabsbehandling er så særegen, at det utvivlsomt har været kæmpe opgave at skabe samling, retning og kvalitet i en trup, der på papiret ser meget, meget tynd ud. Leeds har endnu ikke formået at få noget stabilitet i deres spil og de ser unægtelig sårbare ud. Et såret dyr, sådan kan man vel egentlig også godt beskrive os selv. 

 

I nogle af optakterne til kampene vil I have læst, at de forskellige skribenter så småt er begyndt at nævne ordet ’krise’ og spekulationer omkring Klopps fremtid er kommet i spil. Og vi ER ustabile, spillemæssigt såvel som på mentale plan. Netop derfor har vi ind i mellem også set noget, der minder om trodsreaktioner, hvor der har været fight, aggressivitet og vilje til sejr. Og andre gange har spillet været passivt og uden selvtillid. Hvad bliver det så på lørdag? Fugl eller fisk? 

 

Jeg vælger at tro på at det her bliver en af de her kampe, hvor tingene på banen bliver forløst og målene kommer i lind strøm. Grunden til at jeg tror det, hænger i høj grad sammen med, hvilken forskel jeg synes Nunez gør for vores hold. Han kommer med noget af den der friskhed og mentale frihed, som mange af vores andre spillere mangler pt, og rent spillemæssigt er han direkte og målsøgende, hvilket gør at vores spil bliver mere direkte i længderetningen og dermed knap så forudsigeligt. Det gør samtidigt den forskel, at specielt Salah får lidt mere plads og kan komme til at være mere angriber end decideret oplægger, hvilket jeg synes han er klart bedst til. Vi skal samtidigt håbe på at Thiago spiller, og gerne hver gang, for vi mangler hans kreativitet og måde at binde spillet sammen på. Det er samtidigt urovækkende, hvor afhængig vi er af ham, og det må simpelthen adresseres i de kommende transfervinduer, at vi ikke skal være så afhængige af Thiago. 

 

Man kan anføre at Carvalho og Elliott udfører nogle af de samme ting som Thiago, men dels er de i min optik en kende mere offensive i deres udgangsposition, dels har de ingenlunde den kvalitet som Thiago har – i hvert fald ikke endnu. Hvordan skal vi så taktisk gribe det an? Jeg tænker at Klopp nok på mange områder hele tiden gør sig overvejelser omkring, hvorvidt han skal fortsætte med nogenlunde den opstilling og det spilmønster vi så mod City og Ajax, eller om han skal skele til det tætte kampprogram og rotere i opstillingen og måske holde en smule igen med energiudladningerne og spille mere kontrolleret. 

 

Jeg vil klart foretrække, at vi lige nu hovedsageligt bygger på det der virker, så i min optik skal vi spille aggressivt og direkte – tilbage til rødderne kunne man sige – i stedet for det lidt mere polerede positionsspil. 

 

Rent formationsmæssigt betyder det at vi ikke spiller med fløje på samme måde som tidligere, men snarere dannes der en trekant centralt i banen blandt de tre forreste, hvor Firmino vel lettest kan beskrives som en klassisk 10er og de to andre er en 9er og en 11er. Det giver følgende opstilling, hvor den eneste ændring fra Ajax-kampen er, at skadede Henderson skiftes ud med Thiago. 

Jeg går linen helt ud og tror på en 5-0 sejr. Så knap en kold op fra køleskabet og nyd aftenens kamp!

Leo Vegas Sport