Kommende kampe:

Liverpool – Leicester kampoptakt 22/23

I mandags tog vi hul på 2. halvleg af Premier League-sæsonen, og det blev til en fortjent 3-1 sejr mod Aston Villa. På fredag gælder det årets sidste kamp, når vi hjemme tager imod et skadesramt Leicester-hold.

Skrevet af Andreas Ørntoft

 

Det er altid spændende at se holdenes forfatning ovenpå en lang pause. Derfor var jeg også spændt på at se Liverpools udtryk i kampen mod Aston Villa. På trods af en lang række skader, som særligt er gået ud over de offensive pladser, synes jeg, de efterlod et udmærket indtryk.

 

I første halvleg sidder vi relativt solidt på tingene, hvilket også udmønter sig i en hurtig Salah-scoring efter et sublimt opspil. Generelt virkede særligt Salah i spilhumør, mens Nunez også kom fremt til en lang række store chancer. Desværre lader det til, at uruguayeren mangler at indstille sigtekornet en smule, men vi kan trøste os med, at han i det mindste kommer frem til en masse.

 

Indimellem formåede Villa at udfordre vores bagkæde, og her var det tydeligt, at de havde udset sig Matip som deres fokusområde. Flere gange blev han overspillet, og selvom jeg generelt er stor fan af Matip, efterlod det et indtryk af, at Konaté bliver det foretrukne valg, så snart han er klar igen.

 

På midtbanen stillede vi med det, jeg vil kalde en erfaren trio. Thiago, Henderson og Fabinho er ganske enkelt ikke dynamiske nok, og der mangler tydeligvis et friskt pust – et pust der meget gerne må starte med Jude og slutte med Bellingham.

 

Apropos nye signinger, så blev de fleste fans mødt med en skøn overraskelse, da PSV kunne bekræfte salget af Cody Gakpo til Liverpool i timerne efter sejren mod Aston Villa. Den 23-årige hollanske offensivspiller forventes af gennemgå den obligatoriske lægetjek netop i denne uge, og kan potentielt være med, når Liverpool møder Brentford d. 2. januar.

 

Jeg så flere af Hollands kampe ved VM, og han ligner umiddelbart en spiller, som både fysisk og teknisk passer godt til Premier League. Derudover kan han også spille på flere af de offensive positioner, hvilket falder på et tørt sted taget skadessituationen i betragtning.

 

Selvom der er relativt korte mellemrum mellem kampene i denne periode, gjorde Klopp fint brug af udskiftningsmulighederne mod Aston Villa. Derfor ser jeg heller ikke den store grund til at foretage de store ændringer. Jeg har et naivt håb om, at Keita får en smule tur i den, så derfor ser jeg gerne ham erstatte Henderson på midten. Samtidig synes jeg ikke, at Chamberlain spillede sig nærmere en startplads, og jeg tror derfor, at han bliver erstattet af Elliott på venstresiden.

 

Vores VM-finalist, Konaté er stødt til truppen efter en kort ferie, men jeg tvivler på, at han glider direkte ind i startopstillingen – her tænker jeg, at Klopp fastholder bagkæden fra kampen mod Villa.

Leicester er, ligesom Liverpool, også ramt af en bunke skader. Dette var også tydeligt, da de i mandags blev afmonteret 0-3 hjemme på King Power Stadium mod Newcastle. Det samme tror jeg bliver tilfældet på fredag. Nunez får hul på bylden og Liverpool vinder 3-0.

 

God kamp!

Leo Vegas Sport