Kommende kampe:

Liverpool – Rangers CL 22/23 kampoptakt

Tirsdag aften er det CL tid igen, hvor vi møder Rangers FC fra Skotland.

Af Jesper Olsen

Denne kamps betydning kan næsten ikke overvurderes, for vi står i den ulykkelige situation, at vores sæson faktisk reelt set kan være forbi her i oktober måned, hvis man ser bort fra de hjemlige cupturneringer. Det ville mildest talt være en sportslig og økonomisk bet af de helt store, og jeg vil i givet fald påstå, at vi så for første gang under Klopps regeringstid vil stå med decideret fyringsspekulationer. Et dystert billede, men sandheden er jo, at denne sæsons nedtur egentlig startede i forrige. Vi havde en lang periode, hvor vi havde spillere ude af form og vi var på mange måder låst af Manes og Salahs kontraktsituationer. Dernæst var vi tydeligvis læst på banen og i stedet for at vi var de agerende endte vi med at blive de reagerende. Den tendens er bare fortsat, dog med den vigtige ingrediens, at vi er påbegyndt den generations-transformation, som Edwards og Klopp annoncerede ved Klopps kontraktforlængelse. Og den er i min optik mildest talt ikke lykkes, særligt fordi vores transfervindue ikke var videre vellykket.

Alt sammen har det medvirket til et elendigt spil, hvor vi ikke længere kan finde ud af de mest basale ting på banen, og særligt vores forsvarsspil er helt ulykkeligt at se på. Måske ikke mindst fordi den her spiral af uheldige omstændigheder har medvirket til, at selvtilliden synes at være komplet væk.

Så derfor, Klopp, skal der ske noget nyt. Og det skal allerede ske på tirsdag. Jeg tror ikke Klopp kan eller tør, men jeg håber så inderligt, at han vil overveje en strategisk formationsændring og gå over til en 3-5-2.

Her kommer mit bud på, hvordan sådan en kunne se ud og dernæst mine overvejelser omkring, hvorfor det er en god ide.


Jeg ville vælge denne formation, fordi vi simpelthen er pinedød tvunget til at gå væk fra det høje pres, fordi vi åbenbart har mistet denne evne og i stedet havner vi så ofte i ingenmandsland. I stedet vil vi med den her formation skabe en massiv blok foran eget felt og det har så ydermere den fordel at Trent bliver skubbet en position frem. Han er en fremragende spiller, men lige nu halter hans forsvarsspil i så katastrofal grad, at han skal væk fra den traditionelle back position. Jeg vil også meget gerne se at vi spiller en smule mere direkte, og ikke mindst flytter Salah tættere på modstandernes mål. Jeg har ikke set en statistik på det, men jeg vil næsten vædde med, at hans udgangspunkt er rykket min. 10 meter længere tilbage og mod egen sidelinje i sammenligning med de forrige år. Samtidigt kan Firmino sagtens spille en reel fremskudt midtbanespiller, hvor han kan bruge alle sine kræfter som tovejsspiller.

Nu er denne kampoptakt ikke et gæt på, hvad der kommer til at ske, for så vil jeg ramme langt forbi, men blot overvejelser omkring, hvordan vi med relativt enkle tiltag kan vende udviklingen og tage en kamp ad gangen. Hvad tænker du, der skal ske?

Vi må ikke glemme et bud på kampens resultat. Jeg har en fornemmelse af, at vi skraber en lille sejr hjem på 2-1, selv om Rangers har et relativt godt hold.

 

Leo Vegas Sport