Kommende kampe:

Liverpool – Southampton 22/23 kampoptakt

Det er sidste kamp, inden der venter nogle af spillerne en lille pause, mens andre skal på hårdt arbejde til VM i Qatar. Skal der holdes live i top-4 håbet, kræver det tre point på kontoen mod ‘The Saints’. 

Af Jesper Olsen 

 

Den her kamp har i den grad fået en twist, for det er ikke bare en kamp om tre point, det er også en kamp mellem to klubber, der begge afsøger et salg – særligt på det amerikanske marked, hvis man skal tro på nogle af rygterne. Og hvad betyder det så for kampens udfald? Det er jo ret beset ikke til at vide, men traditionelt set, så betyder uro udenfor banen sjældent godt spil på banen. 

 

Spillerne er selvfølgelig også professionelle, men de læser med garanti også, hvad der skrives i diverse medier og det må næsten forstyrre hovederne lidt. Særligt tænker jeg på Klopp. Gad vide om han havde det her salg i tankerne, da han for kort tid siden var ude og kommentere på klubejerskab af lande og disses klubbers pengeforbrug? Måske var det i højere grad en kommentar og et spin, der var rettet indadtil end udadtil? 

 

Nå, tilbage til kampen. Det er en kamp mellem nummer 8 og nummer 18. Nu er vi så langt henne i turneringen, at stillingen ikke lyver. Det er et midterhold mod et bundhold. Southampton bør kunne besejres, endda ret enkelt. Mest fordi jeg synes vi er en klub, der underpræsterer, mens Southampton har præsteret det jeg havde forventet af dem. Men sådan spiller klaveret ikke, hvilket hele sæsonen er et bevis på. Vi er ustabile og særligt har vi haft for vane at gøre det svært for os selv ved at lukke unødvendige mål ind i starten af kampen. 

 

Jeg sporer dog små fremskridt, særligt synes jeg at vores talisman, Salah, er kommet i omdrejninger og det gør at vores samlede topniveau højnes. Han har bare nogle kvaliteter, som ingen andre har og når han er i form, så løftes hele holdet. Et andet element, som jeg synes vi er begyndt at lykkes med, det er at det mere direkte spil, som Klopp har introduceret med Nunez tilgang. Det direkte spil er et godt svar på den tendens, der tidligere havde været, hvor vi ofte var læst af modstanderne og hvor de bare parkerede bussen og slog nogle effektive kontraer. 

 

Et andet aspekt i kampen og kampe generelt på det her tidspunkt, det er det kommende VM. Nogle spillere er vildt glade for deres udtagelse, andre er svært skuffede – eks. Firmino. Særligt har det betydning, at mange spillere med rette er hundeangste for at blive skadede. Vores tidligere superstjerne, Mane, mister med al sandsynlighed muligheden for at deltage i slutrunden og det kan ikke være andet end en kæmpe skuffelse, som ingen andre ønske at opleve, hvorfor de kan gå ind i tacklinger med halv kraft. Her er det nok vigtigt at påpege, at selv om VM blandt fans modtages med blandede følelser, så er det kæmpe stort for alle spillere. 

 

Traditionelt set, så har vi spillet underholdende kampe mod Southampton, måske særligt fordi at Southampton har liggende i deres dna, at fodbold skal spilles på en attraktiv facon og via at være boldførende, som ikke altid har været typisk for engelske midterklubber/bundhold. Det har givet åbne opgør med mange chancer. Jeg forudser at denne kamp vil følge dette mønster og jeg vover pelsen og peger på en attraktiv kamp med mange mål. Jeg vil endda gå så langt, så jeg tror at vi ser et hattrick af Salah i en 4-1 sejr.

Jeg forudser at denne kamp vil følge dette mønster og jeg vover pelsen og peger på en attraktiv kamp med mange mål. Jeg vil endda gå så langt, så jeg tror at vi ser et hattrick af Salah i en 4-1 sejr.

Leo Vegas Sport