Kommende kampe:

Liverpool – West Ham 23/24 kampoptakt LC

Onsdag aften står den på Liga Cup fodbold når vi møder West Ham

Af Jesper Holm Olsen

 

Når vi skriver de her optakter, så er der altid to ting, der går igen: Et bud på en holdopstilling og et bud på et resultat. Det er faktisk aldrig lykkedes mig at gætte rigtigt på begge ting på samme tid. På onsdag giver jeg mig selv under 5% chance, for der er virkelig mange ubekendte på spil forud for denne kvartfinale. Til at starte med, så kan jeg referere fra en samtale jeg havde med en bekendt, der er West Ham fan, da lodtrækningen til kvartfinalen blev offentliggjort. Jeg var selvfølgelig ganske overbevist om vores kommende sejr, men han påpegede at kampen lå midt imellem vores møder med Manchester United og Arsenal. Han havde åbenbart studeret kampprogrammet mere end mig! Den anden faktor som han påpegede, var, at man jo aldrig kender skadessituationen på den tid af året, hvor kampene kommer hver 3. dag. Det fik han også ret i. De to ting hænger efter alt at dømme en del sammen, når Klopp skal vælge sin startopstilling.

 

Lad os starte med skadessituationen. Vi havde forud for kampen mod United 6 spillere skadet, som alle kunne gå direkte ind i startopstillingen. Altså mere end et halvt hold, og sørme om Gravenberch ikke også gik i stykker mod United. Det betyder, at vores trup efterhånden helt naturligt ser temmelig tynd ud, og da vi har en del spillere, der har tendens til glasben, så er det ikke alle spillere, der kan bruges hver 3. dag. Det betyder, at Klopp slet og ret må se på, hvilke spillere han skal bruge på søndag, som samtidig ikke skal bruges på onsdag, for så er de ikke friske til at spille mod Arsenal. I praksis betyder det, at der ikke er så forfærdeligt mange spillere at vælge imellem, hvis Klopp vel og mærke ønsker at stille på med et konkurrencemæssigt stærkt hold. Og det tror jeg han gør, for det ligner ham ikke at sælge nogle kampe, hvilket opstillingen i forrige kamp i denne cup bevidner.

 

Den anden faktor, det er Arsenal kampen, som bliver en enorm test. Den kamp er måske mod det stærkeste hold i Europa, så vi skal være ekstremt klar, hvis vi skal levere et godt resultat mod dem. Vi kan med andre ord ikke forvente, at vi med den nuværende trup har mulighed for at gå all in på begge

turneringer. I hvert fald ikke med alle de skader.

Det leder mig frem til nogle tanker om opstillingen. På mål vil Klopp normalt nok vælge Kelleher for også at give ham chancen, men i og med Alisson lige har fået et hvil grundet sin skade, så vil jeg ikke afvise at han spiller. Jeg går dog med Kelleher. I forsvaret er den eneste sikre Quansah. Og så er det spørgsmålet, hvem han skal have som makker? Konate har glasben og van Dijk kan ikke spille alle kampe. Jeg tror det bliver Gomez med Bradley på højre back. Vores græske scouser må på banen igen, hvilket han i øvrigt gør ganske fortrinligt. På midtbanen er jeg også i tvivl, for hvem har benene? Jeg tror at Jones og Elliot får chancen, hvilket også skal ses i lyset af at Szoboszlai virker enormt træt og at midtbanen er hårdt, hårdt ramt af skader. Endo må spille igen, og så får Trent et hvil forud for at han formentlig skal spille midtbane igen mod Arsenal (håber jeg). I angrebet burde Gakpo have kræfter i behold, og da jeg har fornemmelsen af at Nunez ikke starter inde mod Arsenal, skal han formentlig brændes af. Det efterlader valget mellem Diaz og Salah og der vurderer jeg at Klopp går med Salah, da hans fysik bedre tillader flere kampe i streg. 

 

Med andre ord, det er ikke let at være Klopp pt, og det skal man nok huske, når man finder på at kritisere ham eller for den sags skyld holdet på onsdag, hvis det ikke går som smurt. For det går næppe som smurt, da jeg tror at West Ham vil starte med, hvad der minder om stærkeste opstilling, og så er de ganske stærke, hvilket deres placering som nummer 8 i ligaen bevidner om. Særligt Kudos, Bowen og Paqueta som nogle af de forreste profiler er stærke og med Ward Browse til at tage dødboldene, så bliver de svære at holde stangen. Det leder mig frem til et bud på kampen. Jeg har en fornemmelse af det bliver en lidt rodet kamp, hvor vi ikke rigtig formår at sætte spillet og hvor vi i perioder af kampen vil blive domineret af deres midtbane, som i min optik er stærkere end den opstilling jeg forudser at vi stiller op med. Derudover vil det ikke mindst ved hver eneste situation omkring deres offensive dødbolde blive farligt. 

 

Jeg tror faktisk at vi taber 2-1, desværre.

Leo Vegas Sport