Kommende kampe:

Man Utd – Liverpool 23/24 FA cup

Skrevet af Lasse Callesen

De store kampe kommer, som perler på en snor. Hvis det ikke var for FA cuppen, så havde det været Everton vi skulle møde søndag.

Torsdag var om noget en walk in the park. Vi fik vist os flot frem. Godt med spilletid til spillere der trængte til det og nogle af spillerne fik noget selvtillid.  Jeg håber at det her gir især Gakpo noget tur i den. Jeg synes han har været dårlig og greb ikke chancen da han fik den i de andre angriberes fravær. Men det var en god kamp for ham. 

Vi fik endda også slappet lidt af. Det virkede ikke til at vi spillede os fuldt ud, men leverede stadig på et højt niveau. 

Salah fik det noget specielle besked, som jeg kender mange angribere håber på at høre: “Du behøver ikke arbejde defensivt” Han skulle have spillet omkring 70 minutter, men Clarks skade gjorde han måtte blive på. Jeg tror ikke det var dårligt givet ud, at han fik lidt mere spilletid selvom det var for halv gas i slutningen af kampen.

 

Det lysner snart på skadesfronten, flere af vores skadede spillere skulle være klar på den anden side af landsholdspausen, som venter efter søndagens opgør. Lad os håbe på vi ikke får flere skader, så vi klar til den sidste del af sæsonen. Vi får brug for hver og en, vores kampprogram bliver ekstremt kompakt, hvis vi går videre i alle turneringer. Samtidigt snakkede Klopp om, at vi skal forsøge at holde momentum og det er ved at spille med dem der er klar, som vi så i torsdags. 

Pausen kommer måske ikke så belejligt, jeg så hellere at vi bare kørte på, vi har det også med at dukke halv skidt op efter landskampe.

 

Vi skal møde Man Utd, som i mange år var vores største konkurrent. Kampe som altid bar præg af en masse energi og infight. Der er et utal af scener fra de opgør, det blev til tider grimt, omvendt var det også med til at give opgøret noget ekstra kolorit både på stadion, på baren eller hjemme i stuen. Det er dog som om opgøret har mistet noget af den nerve i de senere år. Selv da vi var i noget der minder om Man Utd position, så var der en vild stemning.

Der er nok et utal af årsager, niveau forskellen mellem os og dem,  manglende spillere på begge hold fra “den tid” eller en kombination af dem? Måske er spillerne blevet for flinke overfor hinanden, som jeg mener Roy Keane har sagt. Vores største rival i de senere år we Man City. Tidligere kunne vi sikre at Man Utd ikke blev mestre med en sejr, i dag er det omvendt.

Kampene mangler noget synes jeg – det kan også være jeg bare er blevet ældre og ikke.. jeg vil ikke kalde det had, men jeg er blevet mere rund på det punkt med tiden?

Men Man Utd er sgu svære at blive kloge på. De vinder og taber lidt, som vinden blæser. Onana som de købte dyrt ind er ikke engang fast mand for Nigeria og laver et utal af fejl. De har hentet en aldrene Evans ind for at få styr på forsvaret. Bruno Fernandes er ikke en dårlig fodboldspiller, men han er helt og aldeles forfærdelig at se på. Kaster sig, brokker sig og render generelt rundt og føler hele verdenen er imod ham. Han må være en af de mest usympatiske spillere i ligaen.

Opgøret i december var en langgaber og var ret beset en kedelig affære. Vi var inde i en dårlig periode og vi kun med nød og næppe fik hevet point hjem i et par af kampene i den periode. Og vi var vidst også heldige at Højlund ikke fik scoret på en friløber. 

 

Vi er heldigvis et meget bedre sted nu end da vi mødtes sidst. Og det er selvom vi er ude i 3. og 4. geled for at finde spillere. Hvor gør de unge det dog godt. Det er ikke til at se vi bruger spillere, som reelt set først skulle bruges om et par sæsoner. De er modne og klar. Godt skolet fra akademiet. Og får en masse tiltro af Klopp og medspillerne. Det virker som en utrolog homogen gruppe Klopp har sat sammen.

Jeg tror ikke der er så meget at rafle om ved vores opstilling. Vi skifter nok et halvt hold i forhold til i torsdags. Van Dijk kommer igen ind på holdet. Salah, Diaz, Endo og Mac Allister lige så.

Nunez har fået meget kritik, med rette i dele af denne sæson. Men pt. er han på seks mål og et assists i de seneste seks kampe. Han er flyvende, jeg tror det er gået mange næsen forbi. Vi er også bedre med ham på toppen, synes der er stor forskel på om han er inde eller ej.

Endo og Mac Allister… nu så jeg dem i aktion i søndags mod City på Anfield, hvor har de to bare en god forbindelse. de formår virkelig at gøre hinanden gode. De to er blandt de mest sikre på holdkortet. De bærer det her hold sammen med Van Dijk og Salah. Hvor ville jeg ønske Endo var 22. Men det ligner der stadig er 2-4 gode år i ham.

 

Jeg tror vi vinder 3-0. Vi er bedre end Man Utd. Det skal vi være. Og vi skal vinde!

 

Leo Vegas Sport