Kommende kampe:

Newcastle – Liverpool 22/23 kampoptakt

Lørdag aften skal vi en tur til Saint James Park i Newcastle

Skrevet af Torben Poulsen

Lørdag venter en opgave af de helt svære. Sæsonens overraskelse, Newcastle, som i mine øjne har
overrasket på alle parametre. Med en manager der har forvandlet et hold i krise, til at være en af de
sværeste modstandere i Premier League. Og jeg vil netop tilskrive manageren æren for at forvandle holdet, for selvom Newcastle har fået rige ejere, så ser vi næsten den samme trup som i sidste sæson spille attraktivt og effektivt fodbold. Penge er dejlige at have, men ikke nødvendig vis noget der gør dig
lykkeligere! Indtil videre har vi ikke set et indkøbs orgie a la Nottingham Forest og Chelsea og manageren har forvandlet sine spillere til at kæmpe og tro på tingene.
Desuden spilles kampen på et stadion hvor hjemmeholdet sagtens kan prale af støtten og kører det først
derudaf for holdet, så har man altså en giftig cocktail at skulle danse med.
Men nok om Newcastle, det er Liverpool det handler om.

 Og sjovt nok kan vi vende billedet om. For netop Liverpool har haft lutter opgangstider under Klopp. Med fornuftige indkøb og en ønsket indsats fra alle 11 mand på banen. Men vores manager står nu måske i en lidt omvendt situation, hvor energien er forsvundet og mange spillere virke mætte. Vi kan kritisere vores ejere for ikke at ville bruge penge. Men for ligesom at forsvare vores ejere, hvem vil købe når man er ved at sælge! Og vores ejere har da også haft pengepungen oppe, måske ikke nok vil nogen mene, men vi har da spænderet vildt meget på Nunez og Gakpo. Spillere som endnu mangler at bevise deres værd overfor deres prisskilt. Og man har lejet spillere med en historik med mange skader osv.

Everton kampen gav løfter om at spiralen måske er ved at blive brudt. Der blev fightet så det var en lyst
(det var jo et Merseyside derby) og lykken stod os bi for en gangs skyld. Jeg gik ind til Everton kampen med de negative briller på. Syntes jeg så Liverpool spillerne bange og nervøse og lave nogle fejl og første halvleg blev aldrig rigtig god. Lykken stod os bi (læs stolpen), for havde Everton bragt sig foran lige før vi scorede og hvor Evertons landsholdskeeper i den grad missede, så ved jeg ikke om vi havde kørt sejren hjem.

Men anden halvleg viste noget af det spil som vi har set tidligere, det flydende boldspil frem ad banen. Vi burde have scoret flere mål mod måske det ringeste hold i Premier League lige nu. Men sejren skal der ikke pilles ved og vi skal bruge sejren til at tage med i bagagen til Newcastle.

Tidligere gav jeg mit eget besyv på opstillingen og det vil jeg gøre igen. Denne gang bliver der tale om 2
opstillinger, Klopps og min. Jeg mener stadigvæk Klopp er for konservativ med spillemåden og han ikke tør (eller kan) lave om på den. Men Thiago’s fravær kan måske betyde at vi får lidt mere fart i vores opspil, ikke mister så mange bolde og bringer ubalance på holdet.

Jeg gætter på Klopp giver genvalg til alle 11 fra Everton kampen, hvis ikke vi har fået nogen skadet eller syge i mellemtiden. Derfor denne opstilling fra Klopp.:
Allisson, Trent, Matip, Gomez, Robertson, Henderson, Fabinho, Bajcetic, Salah, Nunez, Gakpo.
Disse spillere bør kunne ride videre på bølgen, som Everton kampen startede. Og hvis ikke, så kan vi glædes over at se Firmino, Jota, måske Van Dijk er klar i kulissen hvis nogle i Klopps opstilling skulle kikse.
Var jeg i manager sædet på lørdag, ville jeg ryste bøssen. Trække holdet længere tilbage og lade Newcastle komme frem på banen. Altså kun 1 angriber, men 1 hurtig angriber, der ville kunne løbe fra Newcastles bagkæde. Specielt hvis den er fanget højt oppe på banen.
Newcastle har spillet rigtig mange kampe uafgjort, de var lige ved at snuppe et point på Anfield også og jeg tror også denne kamp ender uafgjort. Håber ikke jeg får ret. Vil være tilfreds alligevel og tænker, at hvis nu vi får 3 point på St. James Park, så bliver det træls at være Real Madrid den efterfølgende tirsdag!
0-0


Leo Vegas Sport