Kommende kampe:

Nottingham Forest – Liverpool 23/24 kampoptakt

I eftermiddag venter et opgør på City Ground i Nottingham, hvor Nuno Esperito og resten af Nottingham Forest byder op til dans. Vi er fortsat hårdt ramt på skadesfronten, men forhåbentligt får vi gensyn med en række tilbagevendte profiler.

Premier League begynder så småt at spidse til, og der er efterhånden ved at tegne sig et billede af, at mesterskabskampen bliver mellem Liverpool, Manchester City og Arsenal. I skrivende stund topper vi ligaen med 60 point. Tæt forfulgt af City med 59, mens Arsenal har skovlet 58 point sammen. Begge mandskaber lader til for alvor at have fundet formen, og derfor er der i den grad tale om en must-win kamp i eftermiddag. 

 

Vi er enormt hårdt ramt på skadesfronten, og et øjeblik føltes det lidt som om at alt, hvad der kunne gå galt på den front, gik galt. Først Salah, herefter Jota, Nunez, Trent og Szoboszlai – blot for at nævne nogle. Det er enormt meget kvalitet og samtidig også en hel del mål, der har præget skadeslisten, men ikke desto mindre har vi klaret os gennem perioden. 

 

Som flere, heriblandt ogsp Klopp, har påpeget, så er der på én eller anden måde opstået en enorm optimisme på trods af skaderne. Det har nærmest knyttet holdet mere sammen, at en række af profilerne har siddet ude. Denne optimisme er naturligvis en kæmpe gave, og jeg tror det i et fremtidigt perspektiv kan blive et enormt vendepunkt for flere af talenterne, at de blev smidt for løverne – og rent faktisk også leverede. Klopp har selvfølgelig haft en stor indflydelse, og hans meldte afgang og sejren i ligacuppen har skabt en nærmest euforisk stemning. Alligevel vil jeg give en stor del af æren til Van Dijk, der om nogen, har vist et niveau på absolut topklasse – både spilmæssigt, men også i rollen som klubbens kaptajn – well done!

 

Når Liverpool træder på grønsværen i eftermiddag er det forhåbentlig med nogle af de skadesplagede spillere tilbage i truppen. Szoboszlai og Nunez meldes klar til kamp, mens Robertson og Endo formentlig også er med i truppen, uden at det er helt sikkert. Salah er fortsat ude, men meldes tæt på klar, mens Jota, Gravenberch, Thiago Alcantara, Trent Alexander-Arnold, Stefan Bajcetic, Alisson Becker, Ben Doak, Ryan Gravenberch og Curtis Jones alle fortsat vil være at finde på skadeslisten. 

 

Derfor bliver det interessant at se, hvordan Klopp vælger at stille op. Jeg havde egentlig helst set en pause til Elliott, da han har spillet enormt mange minutter på det sidste. Dette afhænger formentlig af Endos tilstand, da Mac Allister kan rykkes frem. I forreste geled Nunez tilbage, og han behøver ikke den store introduktion. Faktum er, at han skaber uanede mængder af chancer, bevægelser – og skal ganske enkelt bare starte så meget som overhovedet muligt.

Eftermiddagens modstander, Nottingham Forest, kommer med to nederlag i bagagen. Og selvom de i flere perioder blev afmonteret af både United og Aston Villa, så har de en række offensive profiler, der kan gøre ondt på alle hold. Gibbs White og Elanga er to af dem, og så har de jo selvfølgelig og Champions League helten fra 2019 – Divock Origi.

 

Jeg tror det bliver en kamp, der starter i et hæsblæsende tempo, men som finder sin ro, og herefter hiver Liverpool en 1-3 sejr med hjem til Anfield. 

Leo Vegas Sport