Kommende kampe:

Optakt: Brighton – Liverpool

I eftermiddag skal Liverpool endnu engang i kamp, når de møder Brighton på Falmer Stadium. Liverpool skal forsøge at rette op på onsdagens nederlag i Champions League, når der er vigtige PL-point på spil. Kampen starter kl. 13:30 og vises på TV3 MAX samt Viaplay.

Andreas Ørntoft ser frem mod dagens kamp.

Liverpool leverede en præstation, der velsagtens kandiderer til sæsonens kedeligste, da de i onsdags tabte 0-2 på Anfield til italienske Atalanta. Holdet fra Bergamo var gennem hele kampen det bedste hold, og et reservespækket Liverpool var aldrig tæt på at prikke læderet over stregen.

Man kan ikke snakke Liverpool uden at snakke om, hvordan de har været ramt af den ene uheldige skade efter den anden. En lang række af centrale spillere har – og er stadig – ramt af skader, og det ligger der et stort ansvar hos de resterende stamspillere, hvis Liverpool skal fastholde deres position i toppen og ligeledes kvalificere sig til videre avancement i Champions League. Her er det især i bagkæden, hvor vi er særligt udfordret for tiden, og her er det helt essentielt, at spillere som Matip, Fabinho og Robertson holder sig skadesfrie, og at Trent ligeledes får en rolig opstart, når han er tilbage inden alt for længe.

På midtbanen har både Curtis Jones, Wijnaldum og Milner steppet fint op, derudover er det værd at nævne, at Henderson igen træner med, men spørgsmål er, om han allerede er klar til en startplads i dagens kamp – Klopp ville ikke udelukke noget, men mit bud er, at han max får en plads på bænken.

I angrebet har Jota bidraget med forfriskende energi og har ligeledes lagt pres på brasilianske Firmino, som i den grad må føle sig truet af den lille portugiser. Dog spillede de begge en fremragende kamp mod Leicester, hvor de lod til at have en enorm god forståelse for hinanden.

Selve opstillingen formoder jeg bliver en gentagelse af opstillingen mod Leicester, dog med nogle enkelte ændringer. Keita som blev skadet mod netop Leicester erstattes af Salah, hvilket giver Firmino en lidt mere tilbageholdende rolle på 10’er positionen. Det er en relativ offensiv opstilling, og der er en vis risiko for, at midtbanen bliver kørt midtover, hvis ikke alle står sammen og arbejder benhårdt.

Hvis vi skal komme omkring Brighton, så har de ikke fået den bedst tænkelige start på dette års Premier League. De er pt. Placeret som ligaens nummer 16. med 9 point efter 9 kampe, og de er i den grad sultne efter point. Hertil skal det ligeledes tilføjes, at Brighton i flere kampe har været særdeles uheldige, hvilket også afspejler den lave pointhøst. Brighton hentede i sommers den tidligere Liverpoolspiller Adam Lallana, og han forventes at starte mod sin tidligere arbejdsgiver, mens de også har fået gang i evighedstalentet Danny Welbeck, som nettede en enkelt gang i deres seneste kamp, som de vandt 1-2 over Aston Villa.

Der er som bekendt ikke ret mange lette kampe i Premier League, og jeg forventer heller ikke, at dette bliver én af dem. Brighton kommer til at kæmpe med næb og klør, og medmindre de røde kommer med fuld gas, så bliver det en svær kamp.

Jeg tror dog på, at Liverpool kører en komfortabel 0-2 sejr hjem.

God kamp derude.

Leo Vegas Sport