Kommende kampe:

Optakt: Liverpool – Manchester United

I morgen danner Anfield rammen om et vaskeægte rivalopgør, når ligaens nummer et, Manchester United, kommer på besøg. United har netop overhalet Liverpool i toppen af tabellen, og der er derfor vitale point på spil for Liverpool, hvis de fortsat vil holde fast i den helt sjove ende af Premier League.

Kampen fløjtes i gang kl. 17:30 og vises på Xee, mens den ligeledes kan streames på Viaplay.

Andreas Ørntoft ser frem mod morgendagens rivalopgør.

Det vil være synd at sige, at Liverpool befinder sig i en god stime. De har blot fået 2 point ud af 9 mulige i de seneste 3 Premier League-kampe, og dertil har de altså kun formået at score 1 mål. Liverpool fik ellers muligheden for at tanke lidt selvtillid i FA-cuppen mod Aston Villas ungdomshold, men heller ikke her spillede de en god kamp på trods af en 1-4 sejr.

Når man ser på Liverpool for tiden, vil de fleste øjne være rettet mod deres forsvar – eller mangel på samme. Alligevel vil jeg argumentere for, at vi i øjeblikket har de største vanskeligheder rent offensivt. Salah virker energiforladt, Mané prøver, men lykkedes sjældent i sine aktioner og Firmino mangler i den grad angriberinstinkt. Det er atypisk for Liverpool set over de sidste 2-3 år, og måske et tegn på den intensive sæson, som mange af spillerne har været udsat for, men samtidig også et tydeligt tegn på den mangel på bredde, som Liverpool har rent offensivt. Min forhåbning er, at det netop er et rivalopgør som det vi står overfor, som kan være med til at genantænde Liverpools offensive raketter.

På midtbanen har Liverpool også generelt været ramt af skader. Fabinho har været en fast bestanddel i forsvaret, Thiago har været langtidsskadet med sit knæ, og så er Keita desværre fortsat lavet af glas. Dette har efterladt arbejdsomme midtbanespillere som Henderson, Wijnaldum, Milner og Jones, som altid er garante for stærkt arbejde. Til gengæld har de store kreative mangler, hvilket i flere kampe er kommet til udtryk i samspillet med de forreste tre. Her har Liverpool især manglet en ”Fernandes” eller en ”Kevin de Bruyne” som bindeled mellem midtbanen og angriberne, men forhåbentlig kan Thiagos skarpe overblik hjælpe på det.

Van Dijk og Gomez er fortsat ude, og Matip er ligeledes konstant tvivlsom med diverse skader. Sidstnævnte meldes også fortsat tvivlsom til morgendagens kamp, men forhåbentlig når han at blive kampdygtig mod en sprudlende United-offensiv. For selvom jeg i høj grad har været positiv stemt over for Rhys Williams, blev hans manglende fart i den grad udstillet i FA-cuppen mod Aston Villa. Nathaniel Phillip vil også være en mulighed, og vil nok være mit foretrukne valg, hvis Matip ikke når at blive klar.

Dette leder mig videre til min formåede startopstilling, som ser således ud:

Selvom Shaqiri gjorde et glimrende indhop i seneste kamp, tror jeg ikke på, at Klopp vælger at starte med ham. Skulle han indgå blandt de elleve udvalgte vil det formentlig blive på en offensiv midtbane, men jeg tror Klopp går med Thiago, Henderson og Wijnaldum.

United er modsat Liverpool inde i en rigtig god stime. De har fået stabiliseret deres defensiv nogenlunde, og så har de fundet en god offensiv balance på holdet. Samtidig har de undgået at blive ramt af de store skader trods et sammenpakket kampprogram, så det er i høj grad en selvtillidsfuldt modstander, vi møder i morgen aften. Især Fernandes har strålet for de røde djævle, men omvendt er de også meget afhængige af portugiseren. Dette er en oplagt mulighed for at forsøge at lukke ned for netop Fernandes, som er en vigtigt brik i Uniteds spil.

Der er ingen tvivl om, at det bliver enormt spændende, og forhåbentlig finder Liverpool det helt rigtige spændingsniveau. Jeg tror, trods en lidt pessimistisk optakt, at Liverpool genfinder deres høje niveau og slår United med 3-1.

God kamp derude!

Leo Vegas Sport