Kommende kampe:

Optakt: Manchester United – Liverpool

Alt imens håbet om top-4 bliver mindre og mindre, stiger nødvendigheden for at få tre point ind på bankbogen. For anden kamp i træk indkasserede Liverpool i de døende minutter, og det er 4 tabte point, som ellers havde bragt dem op på en delt 4. plads.

Konklusionen er, at der skal 3 point og en sejr på kontoen på søndag – og hvis ikke det er motivation nok, så er det ovenikøbet North West Derby, da Liverpool gæster Manchester United på Old Trafford.

Kampen fløjtes i gang på søndag kl. 17:30 og kan ses på Xee, mens den naturligvis også kan streames på Viaplay.

Andreas Ørntoft ser frem mod søndagens derby.

Man kan om nogen sige, at det ubetinget er Liverpools egen skyld, hvis de ikke får indfriet de sænkede forventninger om en top-4 plads. Det ene dumme pointtab efter det andet har resulteret i, at det ikke længere er i Liverpool egne hænder, men at de derimod er afhængige af, at både West Ham og Chelsea smider en sjat point i de resterende 5 kampe. Især Chelsea bliver svære at hente, men de har et svært kampprogram til sidst, så det er bestemt ikke utænkeligt.

Når Liverpool nu har indkasseret et udlignende mål i slutminutterne i deres to seneste kampe, kunne man fristes til at tro, at det er Liverpools defensiv, den er gal med. Det er dog ikke helt retvisende. Tværtimod er det Liverpools offensiv, som har været decideret jammerlige i de afgørende sekvenser, og jeg kun blevet mere og mere overbevist om, at der skal hentes en central angriber med mål i støvlerne i sommerens transfervindue.

Men først og fremmest skal det handle om søndagens kamp, hvor Liverpools defensiv (overraskende nok) endnu engang er ramt af skader. Phillips er fortsat ikke vendt tilbage på træningsbanen, så det bliver formentlig endnu engang Fabinho, som skal vikariere i forsvaret sammen med Kabak. Derudover tror jeg, at det bliver en rugbrødsmidtbane med Wijnaldum, Milner og Thiago, mens de forreste tre kommer til at bestå af Mané, Firmino og Salah. Jota har en tendens til at være bedst, når han bliver skiftet ind, så det er bestemt en mulighed, at han kommer ind i 2. halvleg og afgør sagerne.

Skal vi lige tage et kort kig på United, så er de desværre i en fin form. I torsdags slog de Roma 6-2 i Europa League, så der bliver tryg på Liverpools defensiv. Omvendt er de ikke usårlige i defensiven, men det kræver, at Liverpool konverterer deres chancer til mål fremfor forkølede afslutninger i favnen på keeperen.

Det bliver en tæt kamp, som Liverpool vinder 2-1.

Leo Vegas Sport