Kommende kampe:

Optakt: RB Leipzig – Liverpool

I aften spiller Liverpool det første af to opgør i 1/8-finalen i dette års Champions League. RB Leipzig er modstanderen og samtidig ”hjemmeholdet”, men som resultat af et indrejseforbud i Tyskland spilles kampen på Puskas Arena i Budapest.

Kampen fløjtes i gang kl. 21:00 og kan ses på TV3 Sport, mens den ligeledes kan streames på Viaplay.

Andreas Ørntoft ser frem mod aftenens opgør.

I lang tid lignede det, at Liverpool var på vej til at rette op på en lang række af skuffende resultater og svingende præstationer, da de lørdags mødte Leicester. Salah havde bragt Liverpool foran 0-1 på et flot mål, men to personlige fejl af henholdsvis Thiago og Alisson efterfulgt af et kollektivt kollaps dræbte alt håb om en sejr. På 6 minutter gik Liverpool fra fremgang til at grave krisehullet endnu større, og nu ligger alt fokus i at sikre sig en top-4 placering, men samtidig også at komme så langt som muligt i dette års Champions League – første skridt er en sejr over Leipzig i aften.

Mediemøllen har i sagens natur kørt på højtryk de seneste uger, hvor de seneste rygter lød på, at Klopp var klar til at smide håndklædet i ringen. Dette kommer ovenpå de svingende resultater, men samtidig også Klopps private omstændigheder, hvor han desværre har mistet sin mor og i den forbindelse ikke havde mulighed for at rejse hjem til Tyskland. Dette har også affødt en stærk reaktion blandt en stor andel af Liverpool-fansene, som har vist deres enorme støtte til Klopp på tværs af de sociale medier.

Der er ingen tvivl om, at det er et selvtillidsforladt Liverpool-hold, som er rejst til Ungarn. Samtidig er det også et hold, som gang på gang har en ny forsvarskonstellation, hvor det senest var Kabak og Henderson, som dannede par i midterforsvaret – med blandet succes. Jeg tror, vi kommer til at se samme makkerpar i aften, og det bliver spændende at se, om de kan håndtere Leipzigs offensive kræfter.

Når vi kigger på skadeslisten, er det fortsat deprimerende læsning. Gomez, Van Dijk og Matip er naturligvis fortsat ude. Både Fabinho, som har været ramt af en muskelskade, og Milner, som fik en lille forstrækning mod Leicester, er tvivlsomme til aftenens opgør. Samme gælder både Origi, Kelleher og nyankomne Ben Davis. Keita er blevet sin skade kvit, men er ikke rejst med holdet til Budapest.

Dette efterlader Liverpool med en meget smal trup til aftenens opgør, hvor jeg går med følgende 11 til min formodede startopstilling:

Jeg tror, at den eneste ændring er Thiago, som erstatter Milner. Ellers er det de samme udvalgte, som gjorde det udmærket i store dele af Leicester-kampen, og som forhåbentlig kan give Liverpool et godt udgangspunkt inden returopgøret.

Tager vi et kort kig på aftenens modstander, så møder Liverpool Bundesligaens nummer to – RasenBallsport Leipzig. Klubben har spillet en ganske glimrende sæson, hvor de især har udmærket sig ved en stærk defensiv. Derfor er det også en stor opgave, som venter de røde fra Merseyside.

Jeg tror på en 0-1 sejr til Liverpool og dermed et fint udgangspunkt inden returopgøret.

Leo Vegas Sport