Kommende kampe:

Optakt: Tottenham – Liverpool

I aften gæster Liverpool Tottenham Hotspur Stadium, hvor Mourinho og resten af Tottenham-mandskabet venter. Liverpool skal kickstarte sæsonen efter en lang stime uden hverken mål eller sejre, mens Tottenham ligeledes jagter vigtige point i kampen om top-4.

Kampen vises på Xee med optakt fra kl. 20:00 og kickoff kl. 21:00. Kampen kan ligeledes streames på Viaplay.

Det er en uvant tid som Liverpoolfan, hvor man ikke har oplevet reelle krisetider de sidste mange sæsoner. Ikke desto mindre har Liverpool ikke formået at vinde én eneste af deres sidste 5 Premier League-kampe. Derudover har de ikke formået at score de seneste 4 PL-kampe, mens de ligeledes blev sparket ud af FA-cuppen af rivalerne fra Manchester United. Frustrationerne er store og fingrene peger i mange retninger. Senest har Klopp været ude og pointere, at det altså ikke er ham, som sidder på pengene, da snakken faldt på et potentielt indkøb af en ny forsvarsspiller i januar-transfervinduet, og det var en tydeligt irriteret og frustreret tysker, som ikke havde sit vanlige colgate-smil.

For det kan efterhånden ikke benægtes, at Liverpool desperat har brug for en ny midterforsvar. Matip er for skrøbelig rent fysisk, og hverken R. Williams eller N. Phillips er gode nok, hvis målet er at sikre sig en top-4 placering. For selvom mange af jer (mig selv inklusiv) anså Liverpool som titelfavoritter i starten af sæsonen, ligner vi efterhånden et hold, som står på perronen og vinker farvel til det fremadstormene titeltog. Manchester City spiller fortryllende og Manchester United bliver ved med at vinde, og jeg tror personligt, at titelkampen kommer til at udspille sig i Manchester med de blå som favoritter.

Og ja… Det føles nærmest som deja vu, når jeg igen skriver, at Liverpool skal forsøge at rejse sig, men det skal de – og det tror jeg de gør. De viste ganske fine takter i deres seneste kamp mod United på Old Trafford. Trods en haltende defensiv var de gode på bolden, men de mangler fortsat at slå kapital af deres store boldbesiddelse. Salah viste, at han stadig ved, hvor målet står og så spillede Firmino én af sine sjældne gode kampe (!) Liverpool var også udmærkede på midtbanen selvom de manglede deres kaptajn-Henderson. Thiago er så småt ved at indfinde sig, men jeg savner Fabinho på den defensive midtbane, som ville frigøre plads til, at Thiago kunne udfolde sig yderligere. I bagkæden havde både Robertson og Trent hævet niveauet sammenlignet med nogle af de seneste kampe, og de deltog aktivt i det offensive spil, mens de nogenlunde holdt styr på Uniteds offensive lyn, selvom Robertson i en sekvens blev sendt ud til pølseboden af Wan-Bissaka af flere omgange…

I aften venter Tottenham på udebane, som alt andet lige er en svær kamp. Mourinho plejer at være dygtig til at sætte sine mandskaber op til de store kampe, så det bliver uden tvivl også en kamp mellem de to managere. Jeg kunne godt lege med tanken om, at Liverpool parkerede bussen. Omvendt er Liverpool ikke robuste nok defensivt til at stille sig tilbage. Derfor skal Klopp holde fast ved sine principper og simpelthen spille Tottenham ud af deres eget græstæppe.

Der er ikke umiddelbart så meget nyt på skadesfronten udover at Henderson og Matip forventes klar til kampen. Derfor tror jeg også, at Henderson erstatter Milner og Matip erstatter R. Williams, så vi ser følgende opstilling.

Firmino gav Liverpool de tre point i holdenes seneste møde – og det må han meget gerne gøre igen. Tottenham er efter en flyvende start faldet i kadence. Pt. er de ét point efter Liverpool men med en kamp i hånden, så det er yderst vigtige point, som er på spil for begge hold.

Mit bud er, at Liverpool vinder 1-2.

God kamp derude!

 

Leo Vegas Sport