Kommende kampe:

[Blog] Så står Europa League for døren

Torsdag kl. 19.00 spilles vores første europæiske kamp denne sæson på udebane i Frankrig, hvor FC Bordeaux venter. Ud over Bordeaux skal vi møde russiske Rubin Kazan og schweiziske FC Sion. Denne gruppe bør, skal og kommer vi til at gå videre fra. Både fordi vi på papiret har gruppens bedste trup og fordi spillerne, og manageren, skal og kan præstere på den internationale scene i disse rammer. Både spillemæssigt og resultatmæssigt.

Det havde naturligvis være sjovere at spille tirsdag eller onsdag aften i det mere fornemme selskab, men med tanke på den stadigt manglende stabilitet i præstationerne er det bedre på nuværende stadie, at vi deltager i en turnering, hvor vi rent faktisk kan spille med. Champions League ville være for stor en mundfuld. Holdet er for ustabilt og internationalt uerfarent til at bide skeer med de helt store uge efter uge. Når pointene og resultaterne begynder at flaske sig på det nationale plan, kan vi igen begynde at se mod Champions League. Ikke før. Indtil da skal der præsteres og skabes resultater i Europa League.

Shankly sagde, at den hjemlige liga er ”our bread and butter”. Rodgers deler muligvis samme opfattelse, men modsat Shankly står han uden trofæer og Capital One Cup, FA Cup samt Europa League vil uden tvivl være de veje, spillerne og Rodgers må gå for at sikre et trofæ denne sæson. Når dette er sagt, er Europa League den sværeste turnering af de nævnte. Vinderen af turneringen sikres deltagelse i gruppespillet til næste års Champions League, hvilket både giver både økonomi og tiltrækningskraft i transfervinduet næste sommer. Derfor bør vi satse på at vinde den, men lad os tage én ting ad gangen. Vi skal i alt spille seks kampe i gruppespillet og der skal stadigt hentes point og resultater i de øvrige turneringer.

Europa League står for døren

Ifølge Liverpool Echo er Benteke, Lucas, Lovren, Clyne, Skrtel og Milner ikke med i Frankrig. Henderson modtager behandling i USA og Sturridge er tvivlsom. I stedet er blandt andet de tre 19-årige spillere Connor Randall, Cameron Brannagan samt Daniel Cleary med ifølge samme medie, ligesom 18-årige Jordan Rossiter. Derfor vil det ikke overraske, hvis startopstillingen ændres en del i forhold til det, vi har set indtil nu i sæsonen og at Sakho, Moreno, Ibe, Toure samt Rossiter vil være at finde i startopstillingen.

Disse beslutninger handler om prioritering og om at se langsigtet. Var holdet ikke kommet til Frankrig med to nederlag i bagagen og ikke haft et kampprogram med svære udekampe samlet i starten af sæsonen, ville startelleveren og navnene på flybilletterne se anderledes ud. Blot tre dage efter kampen i Frankrig møder vi Norwich på Anfield. Her kræves en sejr. Rodgers vil for alvor få sved på panden, hvis der tabes to kampe på Anfield til modstandere, som der ikke burde tabes imod. Én ting er at tabe på udebane til Manchester United, men en anden er at tabe på Anfield til West Ham og Norwich. Rodgers’ valg af startelleveren torsdag foretages derfor uden tvivl med kampen mod Norwich og de svære udekampe i tankerne.

Dette er acceptabelt. Vi starter Premier League med udekampe mod Stoke, Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea samt Manchester City. For ikke at være uden forhåbninger om top 4 for tidligt i sæsonen er det vigtigt, at der tages tre point mod et hold som Norwich. Vigtigt for moralen, selvtilliden og signalværdien om, at holdet vil være med, hvor der er allersjovest. Transfervinduets mange signeringer betyder, at startelleveren torsdag aften bør være kampdygtig mod sidste års 6. plads i Frankrig. Bordeaux gik videre til gruppespillet i Europa League på reglen om udebanemål efter 2-2 sammenlagt mod FC Kairat fra Kasakhstan. FC Kairat som i øvrigt blev slået ud af kvalifikationsrunden til Europa League af Esbjerg i sidste sæson.

Valget af spillerne til turen er derfor forståelig. De udvalgte spillere skal kunne levere et resultat i Frankrig. Helst en sejr, men uafgjort går også an. På nuværende tidspunkt er det vigtigere at vende stimen i Premier League. Efter kampen torsdag resterer der stadigt fem kampe til at sikre avancement i Europa League. Udekampen mod Rubin Kazan bliver største udfordring, men når vi kommer til december vil vi være at finde i skålen med navne, der skal finde modstandere, som der skal spilles mod på den anden side af nytår. Lodtrækningen er faldet til vores fordel, og vi skal nok ende med at gå videre. Netop nu ser vi resultatet af velovervejede tilpasninger til modstanderne samt kommende kampe i både Europa League og Premier League. Derfor er det acceptabelt, at der spares spillere, veksles i startopstillingen og bringes yngre kræfter i spil på nuværende tidspunkt. Når turneringen kommer længere frem, skal der stilles med stærkere startopstillinger. Indtil da er valget af spillertruppen til kampen på torsdag et fornuftigt træk, når man ser på det større billede.

Lad os derfor få et eller tre point i Frankrig, og så vende blikket mod stabilisering af spil og resultater i Premier League, startende med Norwich søndag.

/ Anders Normann Andersen

Leo Vegas Sport