Kommende kampe:

Sæsonoptakt 17/18: Bloggernes forudsigelser

Vores bloggere kigger frem mod den kommende sæson, og giver blandt andet deres bud på, hvilket nyindkøb, der vil gøre det bedst, hvilken ungdomsspiller der vil få et gennembrud og sæsonens topscorer for klubben. De vil naturligvis også forsøge at forudsige, hvilken placering Liverpool ender på i ligaen.

En ny sæson står for døren. Hvad glæder du dig mest til?

Lasse: At komme i gang igen. Jeg har virkelig nydt pausen uden fodbold, det gør jeg hver sommer på sin vis. Det dræner min energi, så pausen har været velkommen med et afbræk, hvor jeg ikke har skulle gå op i det. Men kan også mærke at nu begynder det at trække i mig igen. Især efter de sidste par træningskampe imod de gode hold.

Men ellers er der jo nye spillere i truppen, så få set om de har niveauet eller om det er forfærdeligt. Klopp har sagt han ikke er så interesseret i at handle mere, medmindre Keita eller Van Dijk pludseligt bliver en mulighed for os.

Anders: Jeg glæder mig helt vildt til gensynet med europæisk bold på Anfield. Det føles bare helt forkert, når Liverpool ikke spiller i løbet af ugen. Vi så for to sæsoner siden, hvordan europæiske aftener på Anfield bare kan generere nogle helt specielle øjeblikke. Så må vi bare håbe, at det bliver i Champions League og ikke Europa League igen.

Niklas: Først og fremmest glæder jeg mig til at Liverpool går på banen igen i en gældende fodboldkamp lørdag. Dernæst ser jeg frem til at få transfervinduet lukket – med eller uden van Dijk og Keita. Som rimelig dedikeret fan, så kan jeg ikke holde øjnene fra Twitter-snakken, men det bliver hurtigt en drænende proces, særligt når man ser den desperation efter handler de fleste fans udviser på nettet. Champions League bliver kæmpestort og det glæder jeg mig også helt vildt til.

Daniel: Jeg glæder mig til at adrenalinen igen kommer til at pumpe rundt i kroppen uge efter uge, når de rødklædte drenge fra Merseyside spiller fodboldkampe. Denne sæson endda krydret med Champions League bold; herligt. Dog skal Hoffenheim lige bankes over to kampe (de skal IKKE undervurderes). Jeg glæder mig også til at se, hvor Liverpool står overfor de andre tophold – spillermæssigt, men også rent spillemæssigt på banen.

Hvilken ungdomsspiller mener du har størst chance for et gennembrud i denne sæson?

Lasse: Jeg synes Kent er en fantastisk dejlig fodboldspiller at se på og jeg undrer mig virkelig over han ikke fik noget spilletid i forrige sæson. Men med indkøbet af Salah er der blevet længere for ham til spilletid. Men jeg håber vi ser ham i nogle af cup kampene. Han er gået til den når han har fået chancen her i pre-season. Og ja ved godt at det er pre-season, men synes han har spillet sig tættere på 1. holdet. Og med forlængelsen på fem år tyder det på klubben satser på ham.

Anders: Den oplagte er at sige Alexander-Arnold, da Clyne er skadet fra sæsonstarten, og den unge back gjorde en fantastisk figur i sidste sæson. Et mere frisk bud vil være en spiller som Grujic, som igen i denne preseason har gjort det fint frem mod sæsonen. Lallana er skadet, og det ser ikke ud til, at vi henter Keita. Det bør give Grujic chancen på en midtbane, der er tyndt befolket i forhold til de mange kampe, vi står over for.

Niklas: Hvis et gennembrud er min. 12-15 kampe, så tror jeg kun Woodburn og Alexander-Arnold slår rigtig igennem. Derudover forventer jeg at se mere til Kent, mens jeg også håber Ojo kan få sit gennembrud på sit rygtede udlån til Championship-fodbold. Det bliver også spændende at se hvad Grujic kan tilbyde efter en sæson, som nærmest totalt kan afskrives pga. skader.

Daniel: Det mener jeg er Trent Alexander-Arnold. For det første er han modnet siden sidste sæson. Han er blevet et år ældre og har også fået nogle førsteholdskampe. Pre-season har været lovende og med skader til Gomez, Clyne osv. så starter Trent inde på lørdag mod Watford. Griber han chancen og tingene går hans vej, så er det Clyne, der skal spille sig på hold i stedet for en sikker billet ind på Klopps mandskab. Potentialet er enormt og jeg tror han går mange kampe i møde denne kommende sæson.

Hvem bliver sæsonens største overraskelse for Liverpool?

Lasse: Jeg tror Solanke kommer til at spille mere end der oprindeligt var planen. Det han beviste i pre-season gør han kommer i 1. holdstruppen fremfor at skulle spille U23 (gad ellers godt have set ham på Sydfyn når de skal møde FC Nordsjælland, læs mere om det her). Ellers kunne jeg godt forestille mig Lovren hæver sit niveau yderligere sammen med Mignolet. Om det er en overraskelse, hvis det sker er vel nok noget man kan diskuttere. Men jeg tror ikke vi vil se de samme udfald fra de to. Især Mignolet har haft et sublimt 2017 og det kommer han til at bygge videre på. har også en fidus til Grujic kan komme til at spille en større rolle for os.

Anders: Der er mange om budet i år. Jeg tænker, at enten Solanke eller Ryan Kent kunne være gode bud. Men jeg med Daniel Sturridge. Alle meldinger går på, at han har set skarp ud i opstarten, og hvis han kan holde det gennem sæsonen, skal han nok lave en del kasser. Spørgsmålet er jo så, om han kan holde sig skadesfri. Alle odds peger på, at det kan han ikke, men selv en blind høne finder et korn i ny og næ, så jeg satser på, at Sturridge får en fin og skadesfri- og dermed overraskende – sæson.

Niklas: Jeg tror overraskelserne kommer på backpositionerne. Midtbanen og angrebet ser forventeligt stærke ud, men en af Moreno og Robertson skal vise sig som et reelt førstevalg til positionen – det er bedst for alle, hvis Milner kan holdes væk fra den position. Dertil kan Alexander-Arnold med en god start på sæsonen potentielt holde Clyne ude i et godt stykke tid, tror jeg. Clyne har slet ikke trænet med i pre-season, så han har potentielt en måned før han kan deltage på lige fod med de andre. Det er en kæmpe chance for TAA eller potentielt Gomez for at slå deres Liverpool-fremtid fast én gang for alle.

Daniel: Moreno har fået ros i løbet af pre-season. Ham, Robertson og Milner skal nok spille om en plads på venstre back. Derfor kunne en positiv start for Moreno også bane en god kommende sæson for spanieren. Jeg går dog med et defensivt bud og siger Sturridge. Hvis han kan holde sig skadesfri (hahahah, joke) – Han kommer til at banke kasser ind denne sæson og sammen med Firmino skal de nok få laves deres andel af mål. Studge kommer til at spille PL, Cup kampe og CL, så der bliver nok af kampe. Dog skal hans træning samt valg af kampe doseres, så han netop kan holde en hel sæson uden længerevarende pauser.

Hvad synes du om Liverpools transfervindue indtil videre?

Lasse: Jeg er glad for købet af Salah. Vi har manglet så meget fart når Mané har været ude med en skade. Robertson har jeg ingen forventninger til og nu snakker Klopp endda om at Moreno bliver nyt 1. valg… Men kender ikke noget til Robertson. Men synes det er godt vi har fået handlet til pladsen, spørgsmålet er bare om han er en forbedring af Milner og Moreno. Solanke ser ud til at være et skide godt køb. Stor, stærk, en raket der kan head. Utroligt Chelsea ikke gjorde mere for at holde på ham. Om han slår igennem i år har jeg min tvivl om, men han skal nok få sine kampe og Origi skal steppe op, hvis han vil spille fast (antager Sturridge er skadet 75% af tiden).

Anders: Puuuhaa. Det er et ømt emne for mig. Jeg er langt fra begejstret og tilfreds med dette transfervindue. For det første er der hele den pinlige situation om Van Dijk, som man troede, man havde købt, men som efterfølgende udviklede sig til en farce. Samtidig har man forsøgt at få fat i Keita så længe, at tiden nu er ved at løbe ud i transfervinduet for at hente en forstærkning ind. De indkøb, man har lavet er meget spændende, og jeg forventer mig store ting af både Salah og Solanke på både den korte og lange bane. Men manglen på at hente en central forsvarer og en solid midtbane styrmand gør, at jeg indtil videre vurderer det her transfervindue som dumpet.

Niklas: Hele situationen omkring van Dijk har været pinlig, men modsat mange andre kan jeg ikke se hvad klubben skulle have gjort anderledes ift. Keita. Over 2-3 omgange lavede vi nogle virkeligt attraktive bud, men RB Leipzig har gode penge i ryggen og kan tillade sig at afvise. Ærgerligt, men sådan er virkeligheden ved at udvikle sig i topfodbold. Kommer der ikke flere handler, hverken ind eller ud, så synes jeg vi ser forstærkede ud, men ikke så meget som man kunne have håbet. Et alternativ til Henderson og en klasse midterforsvarer er vores store mangler.

Daniel: Købet af Solanke og Salah har vist sig ganske godt i pre-season. Må indrømme jeg har set for lidt Roma kampe sidste sæson, men gennem Twitter og italienske journalister kan jeg forstå, han er blevet vild. Robertson er købt til bredden og skal nok få sine kampe i cuppen. Keita var aldrig på brættet i mit hoved og synes vi er garderet ‘okay’ ind centralt med Wijnaldum, Henderson, Can, Grujic og (Milner), samt de yngre kræfter. Jeg savner lidt et køb af en top top midterforsvar og i mine øjne er det Van Dijk, som vi magtede at smide på porten på grund af amatører, der render rundt inde på gangene med kuglepennene oppe i røven. Endnu en gang uprofessionelt arbejde og det koster – og så endda med en spiller som ønsker sin tilværelse i klubben. Jeg tror ikke, vi får landet den handel denne sommer – desværre.

Hvilket nyindkøb tror du vil gøre det bedst i denne sæson?

Lasse: Salah. Han kommer til at give os SÅ meget i forskellige aspekter af spillet.

Anders: Da vi ikke har købt så mange, så må valget helt klart falde på Salah, som har set knaldgod ud i opstarten. Han lader til at være dejligt målsøgende og direkte i sit spil og som en spiller, der kan byde ind med flere forskellige ting.

Niklas: Det er ikke usandsynligt at Salah scorer mere end 20 mål i den kommende sæson, og med de priser, der ellers bliver betalt rundt omkring, så var det økonomisk også et godt køb. Solanke ligner en mand, der er værd at satse på fremadrettet, og han kan potentielt blive enden på Origis Liverpoolkarriere, hvis ikke han får rettet op på den skuffende sidste sæson.

Daniel: Det er der ingen tvivl om. Mo Salah. Ham og Mané kommer til at gøre ondt på modstanderne med deres fart og skarphed. Glæder mig virkelig til at se Salah helt i kampform. Jeg tror han kommer til at levere mange assist og skal nok selv scorer 15 PL mål, dertil kommer også cup og CL mål.

Der er stadig tid til at forstærke truppen. Hvilken position, skal der købes ind til?

Lasse: Midterforsvaret ser jeg virkelig gerne vi får købt en til samt den defensive midtbane. Vi mangler en der kan lidt af det hele men, som er playmaker. En der kan åbne modstandernes forsvar op i de små rum. Her er hverken Henderson eller Can gode nok. De har ikke evnerne til det hurtige pasningsspil samt se de små åbninger.

Anders: Som tidligere skrevet, så mangler Liverpool helt ekstremt en stabil midterforsvarer. Klubben bør gøre alt i sin magt på at hente enten Van Dijk eller en spiller af samme kaliber til at lukke det gabende store hul i midten af forsvaret. Godt nok har man købt Robertson til til venstre back, men han er stadig ung, og selvom Moreno har haft nogle fine kampe i optakten, så har jeg set dén film lidt for ofte til, at jeg orker endnu en omgang med ham tågende rundt. Så ønsket er forsvar, forsvar og lidt mere forsvar.

Niklas: Jeg nævnte det allerede tidligere, men midterforsvaret er vores svageste punkt. Efter at have læst op på Keita og van Dijk er jeg helt enig i dem som transfermål, så det er ærgerligt at klubben ikke har kunnet overbevise Southampton og Leipzig til at sælge. Efter salget af Stewart og Lucas, så har vi også kun Can som udfordrer til Henderson. Med begges skadeshistorik og særligt Cans svingende form, så er det potentielt et stort problem.

Daniel: Ingen overraskelse – midterforsvaret. Matip, Lovren og Klavan kæmper om de to pladser, mens det sorte få Sakho sidder udenfor og leder efter ny klub. Jeg kunne måske også godt savne, vi gik efter en target angriber, men Klopp rater Firmino ekstrem højt grundet hans evne i presspillet samt hans fodboldforståelse.

Hvem bliver Liverpools topscorer i ligaen?

Lasse: Jeg tror det bliver Mané, hvis han kan holde sig skadesfri. Han kommer til at få mere plads nu eftersom vi også har fået Salah, som har noget speed i stængerne. Det bliver svært at lukke ned for begge to.

Anders: Nu har jeg jo tidligere spillet ud med, at Sturridge kommer til at holde sig skadesfri hele sæsonen, så jeg er nødt til at gå med ham. Jeg tror dog også, at der kommer til være kamp om titlen med alle de våben vi har rendende rundt. Både Salah, Mané, Firmino og Coutinho har potentiale til at score cirka 15 mål på en sæson, så der er pres på Sturridge, hvis han skal tage titlen.

Niklas: En af Mané og Salah. Firmino skal nok få scoret sine mål, men han er så uselvisk at han ender med at skabe flere situationer for de to fløjspillere i sidste ende. Nu har vi så to, der afslutter lige så godt som nogle af verdens bedste angribere, så jeg forventer mere end 20 mål fra dem begge på tværs af alle turneringer.


Daniel: Jeg er STOR Sadio Mané fan – så jeg går med ham. Sturridge kommer tæt på, men grundet usikkerheden omkring spilletid og skader, satser jeg på Mané. Han er flyvende i samarbejdet med Coutinho og Firmino – og nu også krydret med Salah’s fart og teknik. Der venter ihvertfald mange friløbere og omstillinger. Hvis Liverpool producere lige så mange chancer, som sidste sæson, kommer Mané til at lave tæt på 20 mål.  

Hvilke mål skal Liverpool som minimum nå, for at denne sæson bliver en succes?

Lasse: Hvis vi ikke får forstærket os mere, så tror jeg vi skal være glade for top 4 igen. Jeg har svært ved at se vi kan hente nok ind på de andre udelukkende via de få køb og taktiske justeringer hen af vejen, som er muligt. Frygter vi igen vi kommer til at se os have massive problemer imod de små hold, som stiller sig tilbage. Det gør vi ikke kommer længere op.

Top 4 og en pokal vil pt være det jeg håber på for den kommende sæson.

Anders: Skal der bygges på fra sidste sæson, så må minimum være en pokal og direkte kvalifikation til Champions League. Det er i mine øjne lidt højt sat, da jeg dybest set mener, at Liverpool i øjeblikket kun har den sjette bedste trup af de formodede tophold. Men Klopp er nødt til at bygge på i hver sæson, hvis hans projekt skal blive til noget, og den her klub trænger gevaldigt til at få noget sølvtøj i skabet. Det bliver svært, men man flytter sig ikke, hvis ikke man bliver presset.

Niklas: Vi skal konsolidere os i top 4 og komme videre end gruppespillet i CL. Dernæst gad jeg også godt vi kunne komme langt i FA Cup’en, også gerne på bekostning af Capital One… Nej Worthington’s… Carabao Cup (!?).. Lad os bare kalde den Mickey Mouse Cup. God at give talenter minutter i, men ingen grund til at prioritere en turnering, som få andre ofrer for at vinde.

Daniel: Vi skal igen slutte i top 4 i ligaen, så vi kan etablere os som en fast spiller i det store hele. Der er gode, store klubber, med mange penge og dygtige spillere overalt, men vi skal bare vise år efter år, at vi hører til i top 4. Dernæst skal vi i CL gruppespillet og vi skal også videre derfra, så vi kan få knock out kampene at se på Anfield. Jeg vil da give de fleste ret i, at lidt sølvtøj da ville være dejligt snart at se. Det skal vi også spille efter i begge cups, men vil mere bruge disse til at få prøvet unge kræfter, samt de spillere som sjældent starter. For mig personligt, vil jeg hellere slutte i top 4 i ligaen og videre i CL, end at vinde et Mickey Mouse trofæ.

Vi håber alle på et mesterskab, men hvilken plads slutter Liverpool realistisk set på i ligaen?

Lasse: Pt kan jeg ikke se os til mere end en fjerdeplads. Jeg håber inderligt på mere og bliver nok skuffet, men synes det tamme transfervindue kan komme til at straffe os hårdt.

Anders: Som skrevet ovenfor, så mener jeg ikke, at Liverpool har holdet til en top fire placering. Men ret skal være ret, det havde vi egentlig heller ikke sidste sæson. Klopp kan nogle tricks med at få spillerne til at yde mest muligt, men hvis ikke forsvaret bliver forbedret, og hvis vi ikke bliver bedre til at dække op på dødbolde, kan jeg ikke se, at vi kan ende højere end en femteplads. Så som situationen ser ud med kun et par uger tilbage af transfervinduet, må det blive mit bud. Men henter vi en Van Dijk, så kan vi sagtens blive nummer fire igen.

Niklas: Det er ekstremt svært at spå om i år. Umiddelbart vurderer jeg Tottenham, Arsenal og Chelsea til at være mindst forbedrede, men et godt transfervindue er ikke det samme som en god sæson. Min mavefornemmelse siger mig Arsenal slutter sidst i Top 6, mens City og Chelsea er de stærkeste bejlere til mesterskabet. Det efterlader Liverpool i konkurrence med Tottenham og de gamle rivaler fra Manchester United. Jeg tror på at vi ender som 3’er eller 4’er, men det bliver rigtig tæt.

Daniel: Vi bliver nummer 4 igen i år. Manchester City bliver mestre foran Chelsea. Det bliver tæt løb – dernæst følger Man United og Liverpool i et kapløb om den direkte plads i CL, mens de to London hold (Arsenal og Tottenham) skal kæmpe om 5. og 6. pladsen. Tottenham har ikke forstærket sig, samtidig med de skal spille hjemmekampe på det enorme Wembley. Det giver ikke samme intensitet og stemning på stadion og alle de point de hentede hjemme i sidste sæson bliver tæt på halveret denne  sæson. Arsenal er bare Arsenal og jeg tror ikke Lacazette og Kolasinac kan redde dem fra endnu en sæson udenfor top 4.

 

Du kan se her hvilke forventninger de danske Liverpool fans har til den kommende sæson og det er fortsat muligt at smide en stemme afsted.

Leo Vegas Sport