Kommende kampe:

Sparta Prag – Liverpool kampoptakt 23/24 EL

Skrevet af Kasper Vorstrup

Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke aner en døjt om Sparta Prag anno 2024. Jeg kender alt rigeligt til Prag og dertilhørende ”vandhuller”, men fodbolden må jeg melde pas på. En hurtig Google søgning lader mig dog vide, at Brian Priske er træner og de tabte til FCK i kvalkampen til CL gruppespillet – nå nå, der kan man bare se. Det var gået min næse forbi.

Ovenstående betyder egentlig ikke det store. Sparta Prag er en klub som de fleste kender eller bør kende. Tager man et kig i historiebøgerne ser man velkendte navne som Koller, Kadlec, Novotny, Repka, Poborsky, Cech, Rosicky, Sionko m.fl. Altså navne som har været i Sparta Prag inden de er hoppet videre på en større scene. Om den type spillere findes i nuværende trup, skal jeg ikke kunne sige.

 

Truppen idag består primært af lokale spillere krydret med lidt østeuropæisk, en finne og 2 danskere. Ikke nogen jeg kender, men jeg tror absolut ikke man skal tage for let på opgaven. De gik trods alt videre foran Real Betis og slog senest Galatasaray ud. Respekt herfra.

I ligaen er de placeret på 1. pladsen, 4 point foran lokalrivalerne fra Slavia Prag. De er inde i en god form, hvor de har vundet de sidste 4 kampe.

Dog er kampen mod Prag er et opgør, der skal og bør vindes. Vi har heldigvis 2 kampe til at få orden i sagerne og vi slutter på Anfield – forhåbentligt med en del spillere tilbage fra skader.

 

Dertil har vi Manchester City på Anfield på søndag og selvom man bør tage en kamp ad gangen, er man godt dum (tør jeg sige det?), hvis man ikke har et øje på søndag allerede nu.

Jeg tror derfor, vi går efter at køre en 0-1 eller 1-1 hjem for derefter at klare det på hjemmebane den 14, hvor vores formand og en masse andre (forhåbentligt) glade danskere i øvrigt er at finde på stadion i en gruppetur med LA Travel. 

 

Selve opstillingen: Hvem der end er klar. Vi står pt til at mangle Alisson, Trent, Matip, Gravenberch, Jones, Thiago, Bajetic, Jota, Doak.

Jeg tror man sparer Nunez, Salah, Konate, Szoboslai, Robbo og Macca, mens Tsmikas taber kampen om pladsen til Gomez.

Leo Vegas Sport