Kommende kampe:

[Blog] Spillerbedømmelser for sæsonen der gik 1. del

I den kommende tid vil fanklubbens tre bloggere, Anders Normann Andersen, Lasse Callesen og Anders Christensen, kigge tilbage, og give deres bedømmelser af, hvordan de enkelte spillere klarede sig i den netop overståede sæson. Alle spillere bliver bedømt fra en skala fra 1-10, og får tilknyttet en lille kommentar om, hvad de har gjort godt/skidt i løbet af sæsonen.

I denne blog kigger vi på et par målmænd samt en del af forsvaret.

migs

Simon Mignolet – 4

Til tider der har han det med, at være vores redningsmand og han kan det med at hive fabelagtige redninger op af hatten og holde os inde i kampene.

Men der er godt nok også tit, hvor hans niveau ikke er godt nok. Har store mangler i sit spil med fødderne. Og eftersom vi generelt forsøger, at spille bolden ud bagfra er det problematisk med ham, som sidste skanse.

Der er fortsat problemer for ham med, at dominere i feltet. Han er blevet bedre til at gå ud ved indlæg, men han er fortsat usikker i sine indgreb. Det har kostet alt for mange point på den konto.

Han har koncentrationsbesvær og er ikke klar når han bliver sat på prøve. Der skal han være bedre til at kunne stå og blomstre i 90 minutter for så at hive en redning frem der sikre os 3 point.

Han er uden tvivl den svageste spiller på holdet. Håber at tilgangen af Karius kan presse ham og få ham til at hæve niveauet.

 

Adam Bogdan – 2

Har fået chancen et par gange i denne sæson, men har på ingen måde gjort sig fortjent til mere spilletid i klubben. Niveauet har langt fra været godt nok og han har godt nok haft nogle fæle drops i de få kampe det er blevet til. At folk har sagt, at de hellere så Bogdan i mål end Mignolet er mig ubegribeligt.

 

Dejan Lovren – 7

Startede ikke særlig stærkt ud og var igen udsat for en masse kritik, med god grund. Og havde det svært under Rodgers.

Klopp kom til og stille og roligt steg hans niveau. Blev mere og mere sikker i sine indgreb. Der var stadig enkelte svipsere. Men der var klar fremgang og usikkerheden er blevet minimal.

Da vi kom ind i den afgørende fase af Europa League må man sige han steppede op og blev en sikkert valg på holdkortet. Og lavede herfra få afgørende fejl i forhold til tidligere set.

Lavede et fandens vigtigt mål for os imod Dortmund. Det er måske toppen af hans Liverpool karriere lige der Ikke nødvendigvis spillemæssigt men det gjorde rigtig mange blev mere positivt stemt over for ham, hvilket han helt klart havde brug for.

Nu er spørgsmålet bare om han igen rammer et hul når han vender tilbage efter sommerferien, eller om han kan holde niveau. Presset på ham er større med tilgangen af Matip og måske en mere i midterforsvaret.
skaho og lovren

Mamadou Sakho – 6

Det var en sæson med op- og nedture for franskmanden, der i perioder har været brølstærk og direkte dominerede i det centrale forsvar, men som til tider stadig ligner Bambi på glatis.

Han startede sæsonen stærkt, og Sakho blev i sæsonens løb en større og større kultfigur for mange på The Kop, og opbakningen fra de røde fans virkede til at forstærke hans præstationer på banen. Scorede det udlignende mål hjemme mod Dortmund, og var dermed en vigtig brik i klubbens europæiske succes i denne sæson.

På trods af, at han i perioder har været suveræn i forsvaret, har han stadig nogle situationer, hvor han er utroligt fejlplaceret og har i flere situationer været med til at spillet en modstander onside til et mål. Samtidig føler man sig aldrig helt sikker, når han begynder at drible tæt på eget målfelt. Det ser utroligt kluntet og usikkert ud, men han kommer som regel helskindet gennem sine drible-eventyr. Jeg kunne dog godt tænke mig, at han ville skille sig af med bolden noget hurtigere.

En karakter på 6 er uden tvivl for lav, hvis man udelukkende kigger på spillet på banen. Men det er svært at bedømme hele Sakhos sæson uden at medregne hele farcen omkring den dumpede dopingprøve. Det fejltrin kostede ham Liverpools vigtigste kamp i mange år. Selv om Sakho efterfølgende har fået sin karantæne ophævet, må han ALDRIG sætte sig selv i en position, hvor der er risiko for at dumpe en dopingprøve. Klubben har så mange læger og trænere tilknyttet, at han burde have spurgt dem til råds. Dette fejltrin koster ham derfor to karakterer.

 

Kolo Toure – 7

Var ikke tiltængt nogen større rolle ved sæson start. Et 4. valg der skulle lære fra sig til de unge og eventuelt aflaste lidt hist og her.

Han har dog vist sig som værende en vigtig spiller i flere dele af sæsonen. Omkring nytår, hvor skaderne væltede ind i et væk. Han var dog også selv temmelig ramt et par gange, hvor han måtte udgå.

Der er et par enkelte kampe, hvor jeg tænkte uha uha, er det ham vi skal sætte vores lid til i tilfælde af skader? Men han fik i den grad modbevist det. Har holdt et utrolig flot niveau i rigtig mange kampe. Der har været mindre smuttere, selvfølgelig. Men samlet set står Kolo tilbage med en rigtig flot sæson på bagen.

Specielt hans hovedstødsmål var ret kolo´sk hvor han rammer den med toppen af hovedet og får bolden i kassen til stor begejstring. Man må heller ikke glemme Klopp der stor griner efter en af Kolo´s tackling. Samt tacklingen hvor han kaster sig med hovedet først. Han har været et dejligt bekendtskab i denne sæson.

Det lader desværre til Kolo er på vej væk fra klubben når kontrakten udløber d. 30 juni. Jeg så ellers gerne han fik et år mere, men der er ingen Europa, hvor der måske skulle spares spillere.

 

Nathaniel Clyne – 8

En god første sæson på Anfield for Clyne, der har været stabil og driftsikker på trods af mange kampe. Hans bedrifter for Liverpool har også kastet en plads i den engelske EM-trup af sig.

Clyne har i denne sæson leveret det bedste og mest stabile af back i Liverpool i mange år. Er yderst løbestærk og meget påpasselig bagude. Han mangler dog – i min optik – noget fremad banen.

I 56 kampe er det i denne sæson blevet til to mål og blot én assist for højrebacken, på trods af at han ofte går godt med i det offensive spil. Personligt mener jeg, at Clyne bør arbejde på hans indlæg, der alt for ofte ikke resulterer i en målchance. Men at det ikke er blevet til flere assists er naturligvis ikke kun Clynes skyld, da der jo også gerne skal være nogle medspillere i feltet, når indlæggene kommer.

Alt i alt mener jeg, at Clynes første sæson i Liverpool lover godt for de kommende sæsoner. I den kommende sæson vil han nyde godt af, at holdet skal spille færre kampe, da han har trukket et stort læs i både ligaen og Europa i år.

Alberto Moreno – 5

Det har været en meget svingende sæson for den spanske venstre back, der i nogle perioder har spillet ganske solidt, og i andre har været ganske horribel. Han sluttede heller ikke sæsonen ret godt, men en utrolig skidt præstation i Europa League finalen.

Det har aldrig været Morenos styrke at forsvare, hvilket naturligvis ikke er ret smart for en venstre back. Han har i den forgangne sæson kostet en del mål ved enten at være fejlplaceret, uopmærksom eller fordi han er blevet fange for langt fremme på banen. Det er ikke godt nok, når ens primære opgave er at forsvare.

Vi hører ofte, at Morenos klare styrker er fremme på banen. Han går da også ofte meget fint med i spillet og holder bredden ganske godt, men liges som Clyne, føler jeg ikke, at hans raids fremad fører til det store ret tit.

I 50 kampe har Moreno lavet fem assists og ét mål. Det mener jeg ganske enkelt ikke er godt nok for en spiller, som skulle have sine styrker i den offensive del af spillet. Især når han er så dyr bagude, skal han levere mere i den anden ende af banen. Som med Clyne er det naturligvis ikke blot Morenos skyld, at hans raids fremad banen ikke fører til mere, men hvis han ikke kan bidrage defensivt, må han gøre det offensivt, hvis han skal blive i Liverpool – hvilket er en helt anden snak.

Moreno skal hæve sit spil markant i den kommende sæson, hvis ikke han skal miste pladsen. Han har vist, at han kan spille kampe på højt niveau, men der har desværre været lige så mange kampe, hvor han har været direkte ringe. Det må jo derfor betyde, at han i øjeblikket blot er en gennemsnitlig spiller.

Leo Vegas Sport