Kommende kampe:

VARTEGNET I VANDKANTEN

Denne artikel er fra fanklubbens medlemsblad og bliver bragt i forbindelse med, at Liverpool er valgt til at afholde Eurovision. Det skal afholdes i M&S Arena ved havnefronten.

Artiklen er fra blad 1 i 2019-2020 sæsonen.

Liverpools mest berømte bygninger ligger langs Mersey-floden.Albert Dock, The Three Graces og den knejsende anglikanske katedral på bakketoppen. Og så er der ACC Liverpool – konferencecentret og arenaen ved siden af pariserhjulet og Albert Dock. You’ll Never Walk Alone har været på besøg.

Skrevet af Andreas Vigsø og Morten Olstrup.

Navnet M&S Bank Arena ringer næppe en klokke hos mange af dette blads læsere. Lidt flere vil nok kende Echo Arena – den store arena ved siden af Albert Dock og det hvide pariserhjul. Med sin markante placering vil mange danske Liverpool-fans formentlig være spadseret forbi på en gåtur langs Mersey.

I januar skiftede Echo arena dog navn til M&S Bank Arena som følge af et nyt navnesponsorat, og faktisk er arenaen en del af et godt 15.000 kvadratmeter stort kompleks, der også rummer konferencecenter og messehaller, under den samlende betegnelse Arena and Convention Centre (ACC) Liverpool.

Nicky Hunter, der er PR- og kommunikations-chef hos ACC Liverpool, møder You’ll Never Walk Alone i den store, lyse forhal med store glasfacader på både by- og vandsiden. ”Vi befinder os i konferencecentrets centralnerve,” fortæller hun, mens vi står i foyeren mellem arenaen på den ene side og konferencecentret på den anden.

De stod klar til at blive taget i brug i marts 2008, og i 2015 blev det 8,100 kvadratmeter store messecenter tilføjet.

 

Som udenforstående lægger man formentlig mest mærke til de shows og events, der foregår i arenaen, men faktisk er disse ikke stedets hovedforretning. Det er derimod konferencer, forklarer Nicky: ”Mange mennesker ved faktisk ikke, hvad der foregår herinde. Vi har konferencer og messer stort set alle ugens dage. Mange af dem er internationale. Ofte er det lægefaglige og videnskabelige konferencer, men folk kan mødes om alt mellem himmel og jord. Det er lige fra olieindustrien over bryllupsmesser til dueavlere.

 

Vigtig for byens økonomi

Først tager Nicky os med ind i selve arenaen. Vi står i bunden, hvor der til koncerter og shows normalt vil være en scene. Herfra kan vi kigge op på de 11.000 tilskuerpladser. Det er dog langt fra altid, at der er en scene i spil. Arenaen benyttes til en lang række forskelligartede formål.

”For nyligt havde vi Liverpool International Horse Show. Hestene holdt til inde i konferencecentrets lokaler, mens konkurrencerne selvfølgelig foregik her i arenaen. Normalt bruger vi arenaen til koncerter, sportsarrangementer og events. Arenaen kan bygges op til lige præcis det behov, et arrangement har. Vi har f.eks. også af og til stående koncerter.”

ACC Liverpool har en medarbejderstab, der arbejder benhårdt for at tiltrække arrangementer, lige fra konferencer og udstillinger til sportsmester- skaber og shows. Men det kræver ofte et tæt samarbejde med andre aktører. ”Konferencer og begivenheder roterer ofte rundt i Europa og verden. Vi kan for eksempel arbejde sammen med en professor fra et af byens universiteter om at byde ind på at få værtskabet til Liverpool. Vi arbejder på at sælge hele byen, ikke kun vores center. Byen kommer faktisk før os. Derfor arbejder vi også tæt sammen med Marketing Liverpool (der bl.a. står for byens markedsførings- og turismeindsatser, red.),” fortæller Nicky.

En rapport har vurderet, at aktiviteterne i ACC Liverpool siden åbningen i 2008 har bidraget til Liverpool-bys økonomi med hele £1,6 milliarder i form af gæster, overnatninger på hoteller, kunder i butikker og på restauranter samt andet forbrug i byen.

 

Liverpool FC som samarbejdspartner

Vi bevæger os over i konferencecentret, mens vi passerer nogle mødelokaler med en fremragende udsigt over Mersey. Man kan tydeligt mærke, at Nicky er stolt af de flotte rammer. ACC Liverpool brander sig som Storbritanniens bedste konferencecenter. Og det er ikke bare noget, de selv synes. Seks år i træk har kollegaer i branchen nemlig givet dem den fornemme titel.

”Vi får ofte at vide, at vores medarbejdere er enormt imødekommende. Når I har besøgt Liverpool til kampe på Anfield, har I sikkert mærket den varme velkomst, som man får i byen. Vi er også fleksible. Vi kan bygge lige præcis det setup, som vores kunder ønsker. Endelig er der vores placering. Den er virkelig ideel for os, en kort gåtur fra Albert Dock og Liverpool ONE. Konferencecentre ligger ofte i bymidten eller udkanten af byer, men få ligger så flot som os, lige ved vandet,” begrunder Nicky årsagerne til titlen som det bedste konferencecenter i Storbritannien. Mens vi kigger ind i auditorier og mødelokaler i konferencecentret – det største med plads til 1.250 personer – spørger vi ind til ACC Liverpools samarbejde med Liverpool FC. ”Faktisk er vi i kontakt med dem hele tiden,” lyder det prompte fra Nicky. ”Igen handler det om hele markedsføringen af byen. Vi har fælles interesser. Vi er i løbende dialog for at høre, hvad vi hver især arbejder med. For byen kan ACC Liverpool bidrage med det samme som fodboldklubberne. Der kommer liv på barerne, hotelsengene bliver fyldt, og chaufførerne får masser at lave.”

LFC har for nyligt fået tilladelse til at holde en række koncerter på Anfield. Det er ikke noget, der går ud over forretningen i ACC Liverpool, vurderer Nicky: ”De er ikke en konkurrent, fordi deres kapacitet er en helt anden end vores. Hvor de har plads til over 50.000 mennesker, har vi vores 11.000 sæder i arenaen. Det er en anden type events, der bliver afholdt på et stadion. Så faktisk er det kun noget, der komplimenterer, hvad byen kan tilbyde.” Hun fortæller, at Liverpool FC til tider holder arrangementer og møder hos ACC Liverpool, selvom de selv har faciliteter. F.eks. blev Steven Gerrards testimonialmiddag afviklet her i 2013. Ligeledes har ACC Liverpools medarbejdere haft teambuilding på Anfield.

 

Liverpool er en sports by

På gåturen rundt i bygningerne er vi nu nået til messehallerne. Der er ingen udstillinger eller messer, mens You’ll Never Walk Alone er på besøg, men opstillingen til næste rykind er i gang. En hal er ved at blive omdannet til noget, der ligner et gigantisk pressecenter med små arbejdsstationer og en masse teknik og ledninger.

”Snart får vi besøg af BBC, som afholder en årlig kongres og showcase event, hvor BBC-programmer præsenteres for købere og andre interesserede fra hele verden,” forklarer Nicky, mens vi kigger ud over hallen. ”Det største arrangement, vi hidtil har haft, var, da Labour holdt deres partikongres hos os i september 2018. Her deltog 13.000 delegerede. De optog alle vores faciliteter: arena, konferencecenter og messehaller,” fortæller Nicky, da vi når frem til nogle store vinduer med udsigt til den sidste del af komplekset: et Pullman-hotel med 216 værelser, som åbnede i 2016. Det vil typisk være her, at arrangører og optrædende bor ifm. arrangementerne.

Mens vi bevæger os tilbage mod foyeren for at runde besøget af, fortæller Nicky om tidligere events såvel som dem, der står for døren i den kommende tid. Paul McCartney, Disney On Ice, Cirque de Soleil, stand up-shows. Der foregår noget for enhver smag og for store som små. Nicky vender tilbage til fodbolden: “Liverpool har altid været kendt som en sportsby. Vi er berømte for sport og The Beatles. For os er det fremragende, for folk vil i forvejen kende til byen, når vi forsøger at tiltrække internationale konferencer og events. Det benytter vi selvfølgelig, når vi skal præsentere os ude i den store verden. Det gør, at vi her i Liverpool ofte er et skridt foran.

 

Ønsker du at modtage You´ll Never Walk Alone, hvor du kan læse artikler som denne, men selvfølgelig også om en masse fodbold? Så meld dig ind i fanklubben i dag.

Leo Vegas Sport