Kommende kampe:

West Ham – Liverpool 22/23 kampoptakt

Alex Bruun ser frem mod kampen, som spilles onsdag den 26. marts kl. 20.45 og kan ses på TV3+ og online på Viaplay.

Det er typisk Liverpool at komme i vanskeligheder i en kamp, som nemt skulle kunne køres hjem både efter 1-0, 2-1 og 3-2, men alt for mange muligheder til Nottingham, som ellers gjorde en dyd ud af at blive på egen banehalvdel.

Vi så igen Trent i den nye delvise midtbanerolle, som ser ud til at virke rigtig godt – man kan også sige, at både Manchester City og Arsenal gør det samme med stor succes. Vi så formentlig også mange modstanderes modtræk mod dette: Danilo havde til opgave at mandsopdække Trent, så snart Liverpool havde bolden (altså hele tiden) – hvis Danilo havde 5 boldberøringer i 1. halvleg, så tror jeg, det er højt sat. Det kommer vi til at se mere af, så mon ikke allerede Klopp arbejder på modtræk.

 

 

Nu syntes jeg ellers lige, det begyndte at gå godt med forsvaret. Især efter at Virgil og Konaté har skiftet den lidt afventende stil ud med en mere fysisk tilgang til modstanderen. Det kan godt være, der bliver fløjtet for flere frispark men de fleste gange ikke, og det har haft positiv indvirkning på spillet – eksemplificeret med brydekampene mellem Konaté og Awoniyi, som bremser modstandernes opspil.

 

 

Fremme er der kommet gang i Jota. Hvor kom det lige fra? Men nu ligner det lidt vores gamle udgave, så forhåbentlig er det begyndelse på en stime, som passende kunne vare sæsonen ud. Salah virker heller ikke på tidligere niveau, men han er fortsat driftsikker og laver sine mål. Rashford og Martinelli roses for deres fantastiske sæson, men Salah har faktisk scoret et mål flere end de to herrer.

 

 

Klopp har fonuftigt nok udtalt, at han ikke ser grund til at gøre brug af spillere, som ikke er i klubben næste sæson – så kan vi vurdere lidt på det. Jones har fået overraskende megen spilletid på det seneste, hvad skal man så lægge i det? Modsat kan en spiller som Oxlade-Chamberlain vist lige så godt tage på ferie allerede nu.

 

 

Det er måske et skidt tidspunkt at møde West Ham, som i lang tid – faktisk stort set hele sæsonen – har været i nedrykningsfare, men nu har de endelig fundet noget momentum og taber ikke hele tiden som mange af de andre bundhold gør. Bowen har også fundet lidt af formen fra sidste sæson, og han er en vigtig brik på West Ham holdet.

 

Det er en skam, at Nunez ikke får det optimale ud af det for tiden, men så længe Gakpo og Jota fungerer godt, så lad dem spille. Thiago fik 30 min mod Forest, og det var noget nær sæsonens dårligste præstation for hans vedkommende. Det tror jeg gerne, han vil revanchere, og måske får han lov.

 

Vi har det svært på udebane, og West Ham er ikke noget nem modstander, men jeg tror på en 2-1 sejr.

Leo Vegas Sport