Kommende kampe:

[Blog] Champions League gruppespil 18/19

Lodtrækningen blev, som I nok ved, foretaget torsdag aften. Liverpool var i tredje seedningslag, desværre. Det er på grund af, at UEFA kigger tilbage på de sidste fem sæsoner, når de udregner antallet af point til ranglisten. Og her har Liverpool desværre misset to sæsoner, hvilket næsten med sikkerhed har kostet os en placering i andet seedningslag på bekostning af Benfica, som først sikrede sig adgang til det forjættede land onsdag aften.

Men hvem er det så Liverpool har trukket? Lasse Callesen prøver at give et lille overblik over modstanderne herunder.

Paris Saint-Germain

Et af de hold de fleste nok gerne ville undgå fra første seedningslag. Der er nok værre hold vi kunne trække, men i den grad også bedre. De har købt dyrt ind de sidste par år og har et par verdensstjerne på holdet, som kan drive gæk med de fleste. Her tænkes specielt på Neymar og Mbappé, hvor sidstnævnte i den grad havde et virkelig flot VM. Den andens VM blev vist mere kendt for de teatralske udskejelser, men Neymar er dog stadig en fabelagtig fodboldspiller, som nok skal kunne udstille vores forsvar.

Deres transfervindue har været relativt roligt (dette er skrevet torsdag aften, vinduet lukker først fredag). De har købt Mbappé (var lejet i sidste sæson), Buffon og backen Kehrer. Og de har lidt afgang. Men ikke et hold, som umiddelbart har de store ændringer i truppen. Hvilket må siges at være en fordel med en fast stamme. De har dog skiftet ud på trænerposten i sommer, hvor Tuchel er kommet til. Hans aftryk på truppen og spillet er forhåbentligt ikke fuldendt, når vi møder dem i starten af puljespillet.

De har, ligesom Liverpool, maksimumpoint efter tre kampe i ligaen og en målscore på 9-2. Siden sæsonen 12/13, har de vundet mesterskabet seks gange ud af syv mulige i ligaen, som betegnes blandt de fem bedste i Europa. De har endda fået 83 point eller flere siden 13/14 sæsonen, hvilket ikke er noget man kommer sovende til. I sidste sæson blev det til hele 93 point.

I Champions League de sidste to år, er de røget ud i 16-dels finalen. Sidste år mod Real Madrid og forrige år mod Barcelona. Især returopgøret imod Barcelona må gøre forfærdeligt ondt på dem og stadig sidde i bevidstheden. Efter at have vundet 4-0 i det første opgør smider man det hele på gulvet og taber 6-1 på hjemmebane, dybt inde i overtiden. Lidt det samme skete i det første opgør imod Real Madrid, hvor de indkasserede to mål i de sidste syv minutter. Samlet tabte de 5-2 imod de senere mestre.

 

Klopp om PSG: “PSG are one of the most exciting teams in the world and I think their target is to win the Champions League, so that will be two interesting matches.”

 

Napoli

Vi mødte dem i pre-season, hvor de ikke just sprudlede og blev kørt ud af Anfield på røv og albuer i store dele af kampen. Det er dog værd at have i tankerne, at det netop var pre-season, og at Serie A startede en uge senere end Premier League. De mistede i transfervinduet Jorginho til Chelsea og har skiftet ud på trænerposten, hvor de har fået den rutinerede Ancelotti ind. De har også brugt lidt af pengene fra salget af Jorginho efterfølgende til at forstærke truppen, men ingen store profiler er kommet ind. De har dog fortsat et par stjerner tilbage i truppen, hvor den største vel nok er Hamsik. Men de har også navne som polske Zielinski i truppen, som vi tidligere har været ude efter. Han er kommet godt fra start i Serie A med to mål i lige så mange kampe.

Napoli har siden 2010/2011 sæsonen været en fast bestanddel af top fem i Italien, hvor det er blevet til tre andenpladser. Det er altså ikke et helt ueffent hold vi skal op imod. Derudover laver de også en pæn portion mål og har ikke ladet mange mål gå ind. Også i år, er de kommet godt fra start med to sejre imod Lazio og Milan og en samlet målscore på 5-3.

I Champions League har det været lidt en blandet pose bolcher. Sidste sæson kom de ikke videre fra deres gruppe, året før røg de ud til Real Madrid med 2-6 samlet i 16-dels finalen. De har dog qua deres fine placeringer i Serie A været en fast bestanddel af de europæiske turneringer i en lang række år, som også er årsagen til de endte i 2. seedningslag.

 

Klopp om mødet med Napoli:” Napoli, we beat them in pre-season but it goes without saying these two games will be completely a different challenge.”

 

Red Star Belgrade (Røde Stjerne)

Her står vi med, for de fleste, et helt ubeskrevet blad. Det sidste jeg kan huske omkring dem er, at vi købte Marko Grujic fra dem for et par år siden. Et kig på transfermarkt.com viser, at der ikke mange af deres spillere, som er vurderet særlig højt. Red Star Belgrades trup er vurderet til €34,6 mio. Til sammenligning er Liverpools på samme side vurderet til €876 mio. En lille forskel på de to klubber, må man sige.

De har dog en flot statistik i den hjemlige liga, hvor de er endt som enten nr. 1 eller nr. 2 i stort set samtlige sæsoner de sidste 20 år. Lige nu er de da også på 1. pladsen i ligaen med maksimumpoint efter 5 kampe og har en kamp i hånden i forhold til den nærmeste konkurrent. De lider dog nok under at den serbiske SuperLiga ikke er den mest sexede liga i Europa.

De har ikke været i Champions League før, da de er røget ud i 3. kval runde de sidste mange år og har i stedet for spillet Europa League uden den store succes. De kom videre efter at have vundet på reglen om udebanemål, da de spillede 2-2 imod RB Salzburg i udebanekampen. Det er en nævneværdig skalp, de skaffede sig trods alt. Så man skal ikke undervurdere de serbiske mestre.

Desuden kan det blive noget af en heksekedel i Beograd. Deres fans er ikke bange for at give den god gas på tilskuerpladserne. Og mon ikke noget af dette tages med til Liverpool når de kommer på besøg.

 

Klopp: “Red Star, I watched them last night. They came through and it will be, again, a very, very intense atmosphere I am sure.”

 

Vurderingen

Jeg vil mene at vi er kommet i en stærk gruppe, der er dog værre grupper end vores. PSG er uden tvivl den sværeste modstander, men også Napoli kan give problemer undervejs, hvis vi ikke er klar fra start. Røde Stjerne kommer vi forhåbentligt til at køre ud af banen uden at skulle bruge mange kræfter på det. Det kan give mulighed for at et par af breddespillerne kan få spilletid, mens vi kan spare et par af dem, der ellers skal spille fast resten af sæsonen.

Vi slipper heldigvis for de lange udebaneture til et sted i Rusland vi aldrig har hørt om før, hvor vinteren starter d. 1. september og med det samme rammer -25 grader. Jeg vil betegne det som en skuffelse, hvis vi ikke går videre fra puljen. Dertil er vi for stærke, som jeg ser det.

Om vi lige ender på 1. pladsen i gruppen er ikke til at sige. PSG er et godt hold, som vi har ikke været oppe imod siden 1997, hvor vi røg ud i Europa Cuppen (forgængeren til Champions League) i semifinalen med cifrene 3-2. Umiddelbart vil jeg dog mene vi står godt til dem. Det er et hold, som gerne vil frem på banen og spille fodbold, de har dog nogle kvaliteter, som vi skal have respekt for, som Lovren også er inde på i dette opslag på Instagram

https://www.instagram.com/p/BnHJNRPhPUv/

Napoli er dem, som kan drille os og PSG, de har enten en CL eller en EL plads at spille for. Jeg kan ikke forestille mig at Røde Stjerne overløber dem og snupper 3. pladsen, som giver adgang til EL, men baseret på pre-season bør der være en klasseforskel mellem os og dem. Ancelotti er dog en meget succesfuld træner, og det kan være afgørende, at han i september har haft et par måneder til at arbejde med truppen og deres mindset. Får de først en uafgjort eller sejr imod os eller PSG, er gruppen meget åben. Hvis de da vinder imod Røde Stjerne…

 

Desuden er det værd at nævne vores program før og efter kampene i CL. Det kan godt give Klopp nogle nervøse træk, når man ser på hvem vi skal møde før og efter i udvalgte kampe (kampene kan blive rykket en eller to dage på et senere tidspunkt):

September

D. 15. Tottenham ude

D. 18. PSG hjemme

D. 25/26. Chelsea hjemme (Carabao cuppen)

D. 29. Chelsea ude

Oktober

D. 3. Napoli ude

D. 7. Man City hjemme

D. 24. Røde Stjerne ude

November

D. 28. PSG ude

December

D. 1. Everton hjemme

D. 11. Napoli hjemme

D. 15. Man Utd hjemme

Resten af kampprogrammet

 

Så før eller efter stort set alle CL kampene, har vi en større opgave i ligaen. Det kan betyde nogle spillere ikke kan blive hvilet og f.eks. blive pillet ud 15-20 minutter før tid i enkelte kamp, så vi må nok indstille os på at de skal spille alle 90 minutter og bruge en masse kræfter inden vi når til juleprogrammet.

Men der er grobund for flere af de specielle ”European Nights at Anfield”. Hvor jeg dog forventer en mere flad fornemmelse imod Røde Stjerne medmindre vi får et målshow at se.

 

Jeg glæder mig helt vildt til, at Champions League starter og jeg har ret store forventninger til os i turneringen, hvor gruppen vokser på mig mere og mere. Jeg sad i går og tænkte f*** lige efter lodtrækningen. men efter det er faldet lidt på plads så er jeg bestemt positiv omkring denne sæsons Champions League kampagne. PSG, Napoli og Røde Stjerne I kan bare komme an, Liverpool er klar!!

 

Skulle du være interesseret i at se Liverpool i Champions League så hold øje med de rejsepakker vi har i samarbejde med Travel Sense. 

 

Leo Vegas Sport