Kommende kampe:

[Blog] Hvad så nu Liverpool?

Det er januar måned. Transferbølgen med rygter, forventninger og skuffelser går endnu en gang sin vante tur i manegen. Status er at vi mistede Coutinho til Barcelona for 1,2 milliarder kroner, vi har købt Van Dijk for 630 millioner kroner og så er det netop blevet offentliggjort tidligere i dag at Liverpool ikke henter Keita i dette vindue, af Leipzig. Jeg tror ikke Klopp bringer andre ind i dette vindue udover at vise sin interesse for Lemar i Monaco – dog tror jeg først vi går all in på ham til sommer.

Akavet tidspunkt

Mange fans mener, at tidspunktet kom ubelejligt vedr. salget af Coutinho i en sæson, hvor vi er videre i Champions League, vi er videre i FA Cuppen og vi kæmper med næb og klør for at bibeholde vores placering i top 4 i selve ligaen. Selvfølgelig kommer det ubelejligt, når man mister en så stor kvalitet som Coutinho og jeg kan også sagtens følge tankegangen i mange fans meninger og holdninger om dette. Lasse og Niklas har begge tidligere skrevet et indlæg om hvordan og hvorledes, men jeg må lige ytre min egen mening og jeg savner lidt realitetssans og evnen til at forstå, hvordan og hvorfor spillere vil væk for enhver pris ifht deres drømmeskifte. Coutinhos opførsel og ageren omkring hele situationen kan vi altid vende og dreje – der er ting, han selv har ytret både til manager, holdkammerater, familie osv, men agenterne har mere magt i dag og forhandler ikke bare med de pågældende klubber, men fortæller mere og mere hvad spillerne skal sige til klubben, ledelsen, træneren og endda hvordan man skal opføre sig træningsmæssigt osv. Dette må vi ikke undervurdere mere.

Jeg mener, som Lasse også er inde på, at timingen er dårlig med Liverpools ambitioner om snart at vinde et trofæ igen, komme langt i CL og være fast inventar i top 4. Dog ønskede han kun én ting til sidst, og det var at spille for sin drømmeklub FC Barcelona. Der er andre spillere i truppen, der kan tage over så som Oxlade-Chamberlain og Lallana. Det er ikke med sammen verdensklasse og finesse, men med hårdtarbejdende spillere – Det er andre typer uden tvivl. Jeg mener, nogle fans overdramatisere hele situationen (han ville skifte i 2018 under alle omstændigheder – vi håbede til sommer, men det blev så i januar), men det må vi jo vente med at se til maj, hvordan det hele er gået an. Drømmescenariet har jo været at beholde ham sæsonen ud. Det lykkedes ikke og vi ’cashede’ 1,2 milliarder kroner ind på ham. Vi må videre – både på og uden for banen.

Positive tanker frem for

Som Liverpool fan mærker vi pessimismen ofte og en gang imellem dukker den endda op, efter vi har vundet og/eller spillet en god kamp. Vi kan altid gøre ting bedre på banen osv, men det er som om, at efter en sejr leder vores hjerner efter den ene spiller som underpræsterede og så skal han hagles ned enten via sociale medier, eller på pubben overfor ens kammerater. Jeg har selv stået i de situationer mange gange, men vi må ikke glemme at nyde succesen og være glade, når det flasker sig. Idéen med at se fremad med positive tanker. Pessimismen vil nok alligevel altid ligge lige under overfladen og ulme – måske er det bare den tjans vi har fået i livet ved at Liverpool ramte netop vores hjerter.

Jeg er aktiv på Twitter og der kan sagtens ryge en svada afsted i ny og næ. Jeg mener bare, det er vildt hvad folk (danske & udenlandske fans) ytre før- under og efter kampe af negative ting både på Twitter og Facebook. Jeg har fingeren på pulsen omkring de sociale mediers virken – Det er måske bare mig, der er gammeldags og ikke helt forstår om det er debat man prøver at skabe eller om det egentlig bare er for egen vindings skyld, for at få frustrationerne ud på anno 2018? Dette er ikke et opråb til fans om at mane til besindighed, for folk må gerne for min skyld være kritiske og hvis ikke vi må det som fans, hvad må vi så? – Det er mere måden.

Man City venter

Søndag aften venter dramaet på Anfield mod det absolutte tophold. 4 point har de kommende mestre tabt i 22 kampe. Fuldstændige vanvittige tal i en liga som Premier League. Dog tror jeg på med Anfields opbakning at dette bliver en speciel aften med hjemmesejr og tre vigtige point til Liverpool. Salah er meldt klar til kamp. Det bliver en fed kamp at følge og lad os håbe og tro på, vi bliver de første som slår Man City denne sæson. Det bliver en kamp som kommer til at bølge frem og tilbage med mål i begge ender. Begge angreb burde være de to defensive overlegne.

Inden weekendens kampe er vi 3 point foran Tottenham og 5 point foran Arsenal i kampen om 4. pladsen, men vi er også kun 2 point efter Chelsea og 3 point efter Man United, så det er meget tæt om de resterende CL pladser. Jeg tror stadig på projekt Klopp, hans spillestil, hans evne til at motivere spillerne og hans ageren på transfermarkedet. Han er en manager, jeg ønsker i mange år endnu som chef for min elskede klub.

Jeg glæder mig til et forhåbentlig super 2018 med mange gode oplevelser foran skærmen, på stadion, på pubben sammen med gutter og hvor man nu ellers kan opleve suset fra de røde.

Leo Vegas Sport