Kommende kampe:

[Blog] Sæsonafrunding 16/17

Lasse Callesen prøver at gøre en smule status over sæsonen, samt give lidt bud på afgang af spillere og hvilke positioner der skal købes ind på.

Sæsonen er slut. En sæson, hvor inden den gik i gang ville være rigtig tilfreds med 4. pladsen.

Sæsonen

Den første halvdel af sæsonen var en dans på roser. Hold nu kæft, hvor spillede vi godt. Der var et par missere, men det mente jeg ville ske lige meget hvad, hvis man ser på de foregående sæsoner, hvor det nærmere var reglen end undtagelsen at Liverpool smed idiotiske point imod de mindre hold på den ene eller anden måde. At vi i foråret ”kun” fuckede op i det imod Burnley, Bournemouth og Saints synes jeg på sin vis er helt ok, netop med tanke på de sidste par sæsoner.

Det gode var at i efteråret der kom målende fra højre og venstre. Mané, Coutinho, Lallana og Firmino lavede alle sammen en god portion mål og vi skulle ikke sætte vores lid til, at det var én mand, som sparkede bolden i kassen for os. Vi var uforudsigelige og spillede med højt tempo. Det var skønt at se på og vi lagde i den grad pres på de andre storhold, som vi havde ret godt styr på – og det fortsatte heldigvis resten af sæsonen.

Så kom der en skade til Coutinho, som var ude i en måneds tid henover julen bl.a. Mané skulle til AFCON, Matip var skadet og da han blev klar var klubben pludseligt i tvivl om han måtte spille for Liverpool. Matip havde sagt fra mundtligt til den gamle træner. Om det var den nye træner eller en i fodboldforbundet det fik en idé at udfordre Matips stop på landsholdet vides ikke. Men det endte med at Matip ikke spillede mens Cameroun var til AFCON. I bund og grund er det Matips fejl (og dem der rådgiver ham), han skulle aflevere en skriftlig besked om han ikke vil spille landsholdsfodbold længere. Dyrt betalte lærepenge.

Coutinho blev klar igen, men var langt fra sit høje niveau. Mané var væk det meste af januar. Lovren og Matip var nærmest kronisk skadet begge to. Og i det tidsrum smed Liverpool uvurderlige point i kampen om mesterskabet. Klopp gik ikke ud og købte forstærkninger. Det her er pt min største anke imod Klopp: Alle vidste at Mané var væk det meste af januar. Og han burde have set i løbet af efteråret, hvor vigtig han ville blive for os. Oveni burde han have set at Liverpools bænk simpelthen ikke er bred nok. Jeg siger ikke Klopp skulle have været ude og springe banken for at hente en eller to spillere. Men mindre kunne have gjort det. Købt en lidt ældre mand, som kunne give noget rutine på træningsbanen til nogle af de yngre, kunne aflaste i nogle af de kampe, hvor de 11 bedste havde brug for en pause. Altså Liverpool stillede op med en bænk med en gennemsnitsalder på lidt over 19 i den ene kamp. Købt en Kolo-type, som kender sin plads og ikke har et problem med lidt splinter i røven. To af sådan nogle havde gjort underværker for os så vi ikke var nød til at spille Lallana “ude af position” (som en af de tre forreste) og bruge 17-20-årige knægte. Jeg vil påstå at Klopp burde have set det her allerede sidste sommer. Han ved hvad der kommer af skader på en sæson.

Ja, det gav muligheden for Woodburn bl.a. kunne få spillet fodbold og blive den yngste målscorer nogensinde for Liverpool. Men pga. det mål steg presset pludseligt på ham. Om han kan leve op til hypen – det har jeg pt. Svært ved at se. Han er dog ung endnu og håber ikke at se ham i 1. holdstruppen i samme omfang i næste sæson.

To kampe i liga cuppen imod Southampton blev pisset væk, mildest talt. Stod og så returopgøret på en bar i Kaunas, det er godt nok det eneste jeg vil huske fra returopgøret. FA cuppen var sgu heller ikke just liv og glade dage, hvor vi røg ud til Wolverhampton med et halvt første hold.

Det viste sig virkelig i de kampe i januar og fra april og frem, hvad Mané betød for os: fart. Siden han blev skadet har spillet været meget monotomt og vi har haft svært ved at låse modstandernes forsvar op. Coutinho kan lidt af det, men pludseligt var det ham der skulle sættes op hele tiden. Firmino havde en bølgedal og var ved siden af sig selv. Origi havde en god stime med 5-6 mål i lige så mange kampe i december. Men kom aldrig tilbage på det niveau i anden halvdel af sæsonen. Sturridge var knap så skadet, men sad alligevel meget ude. Btw. Henderson skulle være skadet i to uger og vi har ikke set skyggen af ham i 10-12 uger nu?! Ingen ved noget om ham. Det er ikke just særligt betryggende.

 

Når jeg ser tilbage på det nu, hvordan fanden har vi formået at få en 4. plads i ligaen? Vi vandt fortsat kampene imod de andre i top 7 eller fik et point med hjem. Der var aldrig så meget pis der. Men så snart vi skulle ud og skabe kampen imod de små hold, så havde vi massive problemer. Der manglede tempo, kreativitet, løb uden bold, en plan B i form af en raket der kan head der blev smidt på toppen de sidste 10 minutter af kampen bare et eller andet. Noget af det er Klopps skyld andet er lige så meget spillernes niveau. Vi smed ekstremt mange dumme point i tide og utide i foråret. Jeg vil sige det er helt fantastisk vi endte, hvor vi endte.

Det lykkedes os i sidste spillerunde at hive den meget vigtige 4. plads hjem. Mine venner og jeg havde en længere debat omkring, hvor stor en succes denne sæsonen har været set i forhold til de andre top 6 hold. 4. pladsen er for mig livsnødvendigt for Klopps projekt i Liverpool og det er den af flere årsager: Chelsea, Man City, Man Utd og tildels Arsenal har en kæmpe pengepung, som på ingen måde er bange for at blive åbnet op og tømt ud i skødet på hele fodboldens verden, hvis de vil. Det kommer ikke til at ske med Klopp og FSG – ALDRIG. Det andet er Spurs, de har en spændende trup, spændende manager og spiller god fodbold efterhånden. De blev nummer to i år og har en trup, som har et par sæsoner i sig endnu før der skal laves et generationsskifte. De står i en situation, hvor de er rigtig interessante at komme til for mange. De vil uden tvivl kunne trække spillere til. Nå ja så de også placeret i London, hvor det hele er så fucking sexet (de har vist aldrig set skørterne i Matthew Street!!). Var vi endt udenfor CL pladserne og mistet den kæmpe pose med penge der kommer derfra samt de billige point, som CL pladserne giver så tror jeg igen Liverpool ville sakke bagud. Plus vi nok stod i en situation, hvor vores bedste spiller ville begynde at se imod Barcelona, selvom han har påstået i medierne at han hører til i Liverpool.

Men ser man på de andre hold: Chelsea et mesterskab, Arsenal FA cuppen, Man Utd EL og Liga cuppen. Det er kun os og Spurs, som ikke vandt noget i år. Kan vi stille os tilfredse med det? Ikke rigtigt nej. 4. pladsen er et fint plaster på såret. Pokaler er nu en gang vigtigere end 4. pladser IMO. Det er de aftener, som giver os de dage man husker i lang tid (medmindre man drikker sig ned). Hvem husker ikke CL finalen i 2005? FA cuppen året efter? Liga cuppen i 2012 og jer der er ældre kan helt sikkert huske tilbage på 2001 sæsonen og triumfer før det. Men lige i denne sæson acceptere jeg 4. pladsen i håb om at Klopp virkelig kan gøre noget med Liverpool nu vi får Champions League og de penge og spillere, som forhåbentligt følger med. Men husk vi skal lige igennem en kval. runde inden Champions League for alvor er tilbage i Liverpool.

Lad os håbe 4. pladsen i år kan sparke Liverpool tilbage, hvor de høre til. Helt i toppen af Engelsk og international fodbold. For fanden Real Madrid har vundet Eurpa cuppen/CL 7 gange flere end os nu. Det hul skal vi have lukket og det kan kun gå for langsomt. Vi har i al for lang tid levet på vores historie.

Jeg er generelt tilfreds med sæsonen, hvis jeg kigger tilbage på forventningerne jeg stod med for et år siden. Ser jeg på hvad jeg forventede ved juletid, så er jeg ret skuffet over det blev så tæt med den 4. plads og at vi i den grad pissede de to cup turneringer væk, som vi gjorde. Ok en semifinale er aldrig dårligt og Saints er et ganske habilt hold. Men indsatsen er jeg meget utilfreds med. Men Klopp har heldigvis fjernet mange af de børnesygdomme, som han selv stod for, men også Rodgers og Kenny havde med at smide tåbelige points imod de lavere rangerende hold, hvor vi burde vinde, hver evig eneste gang. Mané og Matip har vist sig som værende utroligt gode indkøb. Wijnaldum begynder at vise mere og mere, hvorfor han blev købt, jeg tror han udvikler sig endnu mere i den kommende sæson. Coutinho viser sig som værende den stjerne vi higer efter. Mignolet er steppet op i 2017 og har vist vi ikke skal ud og spendere på en ny keeper her og nu – selvom man bare venter på næste drop. Clyne har dog været lidt af en skuffelse for mig i år. Han er bundsolid defensivt. Men fra at have spillet til en 7´er hver gang er han for mig faldet et par niveauer og bidrager med mindre og mindre offensivt og skaber ikke nok på egen hånd når han kommer i løb. Om det er taktisk ved jeg ikke, men synes godt vi kan forvente mere af ham.

Husk du kan deltage i FA´n cuppen

Transfervinduet

Transfervinduet åbner lige om lidt. Der har været meget larm omkring et muligt skifte af Salah. Liverpool og Salah skulle være blevet enige om de personlige forhold, hvor han får £90.000 om ugen, hvis han skifter. Men der har været utroligt roligt på den front i nogle uger nu. Af og til kommer der et lille pip på Twitter, men bliver ikke for alvor bakket op af andre journalister eller lignende. Men mere fart kunne virkelig være brugbart.

Ellers er Solanke hentet ind på “fri-transfer” men eftersom han er under 24 skal Chelsea kompenseres. Man forventer en pris mellem £3 til 6m. Men det er et lille udvalg som afgør prisen. Ligesom med Ings for to år siden. Som altid bliver der hentet en masse unge knægte ind, især U18 holdet har fået tilgang. Vores transferband gælder KUN ungdomsspillere, som har været i det engelske ungdomssystem de sidste par år. Det betyder lidt serbisk, norsk og finsk er tilføjet akademiet indtil videre. Han er lige blevet U20 verdensmester sammen med Ejaria og Ojo (Ojo lavede bl.a. et par assist til Solanke, som også blev kommentereret på Instagram.

Van Dijk handlen tror jeg alle har læst om. Hold kæft det er pinligt. Jeg fatter ikke klubben kan tage SÅ meget fejl af en forhandling og så ende med at smide det hele på gulvet. Det virker, som om klubben skal dele mere og mere med Echo om hvad der sker. Det er skide frustrerende at det ender med Southampton bliver sure over klubbens adfærd når de egentlig var tilfredse med den aftale der var lavet, men vi så fucker det op. Hvem der skal have den egentlig skideballe ved vi ikke. Men Michael Edwards som sidder med forhandlingerne må have MEGET røde øre. Mon ikke der er kommet et opkald fra den nye CEO, Peter Moore, som har talt med store bogstaver.

Det er træls, som fan ikke at vide, hvad der sker på transferfronten, men hvis det er straffen for at lække lidt nyheder til Echo, 90 Min, Mirror osv. så ser jeg hellere der er flere handler som Assaidi og Solanke, hvor vi intet ved før de har skrevet under.  Nå ja klubben endte også med at lække nyt sladder dagene efter. Der er åbenbart nogen der gerne vil pisse i bukserne for at holde varmen.

 

Men hvad skal der ellers ske? Folk skriger på køb, når så klubben byder på en er prisen for høj eller noget tredje galt. Det er ikke nemt at gøre fangruppen tilfredse i øjeblikket. Men lad os se på hvad der skal ud i første omgang.

Personligt håber jeg på vi beholder en stor del af truppen af den årsag at hver gang vi sælger en spiller vil jeg mene vi skal ud og købe to nye. Det gælder på stort set samtlige positioner. Bredden i klubben er så elendig og det betyder desværre mange skal forblive i klubben.

På målmandsposten kan jeg ikke se nogen af dem smutte. Mignolet har spillet sig gevaldigt op og ligner et sikkert første valg i næste sæson igen, hvis han kan holde formen. Karius er stadig ung og kan lære en masse endnu. Ward udlejes måske igen.

Forsvaret: Moreno er til salg, det er der nok ikke nogen tvivl om. Og jeg kan ikke se ham have en fremtid i klubben. Det vil være bedst for begge parter at han finder sig et nyt sted. Sgu ellers rart at have en gut der altid er smilende og kan synge julesange. Men det er ikke helt nok. Klavan er nok til salg, men tror vi ser ham næste sæson. Meget afhænger af hvem der bliver købt ind. Men pt holder vi på ham.

Midtbanen: Stewart ser jeg ikke have nogen fremtid her mere. Fandt det meget underligt han fik forlænget sin kontrakt i det hele taget. Men byder ikke ind med noget som helst. Can er i hårde forhandlinger med klubben og en aftale har nu trukket ud i lang tid. De kan ikke blive enige om lønnen, hvor Can vil have £100.000 om ugen. Han har et år tilbage af kontrakten. Der har tidligere været snak om at Klopp vil lade kontrakten løbe ud. Jeg har dog min tvivl om Cans niveau. Man må formode der kommer en ind en dag, som er bedre end ham og når han konsekvent skal bruge 4-5 kampe på at spille sig varm så er det måske ikke værd at satse på ham på sigt. Nuvel han har spillet meget af sæsonen småskadet, men kan vi hive nogle penge hjem for ham så det nok en god idé IMO. Lucas tror jeg også er væk. Mange af hans udtalelser det sidste halve år har peget meget i retningen af en afgang fra Liverpool. Hvis Lucas ønsker det er han fortid i klubben. Ellers tror jeg måske kontrakten kan løbe ud og så er han gratis om et år.

Angrebet: Sturridge jeg synes stadig han skal sælges. Han kan noget, som få kan men han er simpelthen alt for skadet til vi kan sætte vores lid til ham. Han er uden tvivl den bedste angriber vi har, men vil hellere have en der er en smule dårligere men altid kan spille. Plus jeg tror at Klopp gerne vil have en der er mere mobil oppe i front. Origi er jeg virkelig splittet omkring, noget mere skoling vil han have rigtig godt af. Men skal snart oppe sig lidt. Denne sæson har ikke været særlig god for ham.

Så ud: Moreno, Stewart, Lucas Sturridge og så er der to måske ‘er i Can og Origi. Mon ikke der også ryger et par unge ud til højre.

Ind:

Der skal hentes er en venstreback. Uha det har satme savnet i store dele af sæsonen. Milner har gjort hvad han kunne, men han er altså ikke back. Han er blevet læst og er ikke løsningen længeren.

En midterforsvarer. Van Dijk er stadig i spil, men det vil nok kræve han smider en transfer request – og det håber jeg ikke sker. Jeg kan ikke fordrage når spillerne ikke kan overholde en kontrakt. Og hvem ved hvad der sker, hvis han en dag finder sig selv bedre end Liverpool? Hvordan tog vi det da Torres ville væk? Men der burde være kig på andre forsvarsspillere, som vi kan gå efter.

På midtbanen har vi brug for en type der kan styre kampene, komme ind i de små områder lidt ala Lallana og trække spillet til sig og så dele det ud igen. En Iniesta agtig type. Emre Can kan simpelthen ikke være med i de små områder. Henderson kan lige og lige men qua hans placering længere tilbage han har mere tid på bolden. Kommer han ind i de små områder, begynder han også at have svært ved det.

Salah er kraftigt rygtet som tidligere nævnt. En ekstra løsning til kanterne er stærkt nødvendigt. Men også en rigtig angriber. Firmino har gjort det rigtig fint, men han mangler lidt for at være fuldblods angriber. En med fart i støvlerne, som gerne vil arbejde defensivt når det er nødvendigt men også kan dovne den lidt også hakke bolden i kassen. Klopps filosofi kræver at alle vil arbejde og er nød til det. Er der en, som ikke lige deltager i presset 100% så falder det hele til jorden. Hvorfor f.eks. Sturridge har svært ved at falde til bl.a.

 

Jeg håber på tilgang af 5-6 spillere, men kommer for mig meget an på, hvor meget vi vælger at sælge ud af truppen. Nytter ikke at sælge alle der er dårlige, hvis vi ikke får fyldt op. Næste sæson kommer der flere kampe pga. europæisk deltagelse, det kommer til at slide mere på spillerne den første halvdel af sæsonen. Så køb nu for guds skyld ind til start 11´eren Klopp. Og kun meget lidt til bænken og lad dem der tidligere var faste startere forbedre bænken.

 

Leo Vegas Sport