Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #11

Anders er taget til Liverpool for at se kampen imod Manchester City, så han har taget en pause fra hans ugentlige indlæg. Det betyder den enten skulle holde ferie, eller at en af os andre skulle tage tjansen. Det har Lasse Callesen så valgt at gøre.

Denne uge kommer vi forbi Firminos valg at drikke og kører, nytårs fodbold på Anfield, Sturridge, Brannagan og lidt andre småting. Som altid er der 10 emner, som på en eller anden måde har været i tankerne hos skribenten.

1. Jeg ved jeg tænker at Firmino ikke tænker sig om

Hvad i al verden har han gang i? Jeg forstår det simpelthen ikke. Fair nok det er jul og spillerne har helt sikkert fået lov til at nyde et glas vin eller tre. Det har jeg ikke noget problem med. De er presset nok i forvejen til hverdag og skal have lov til at nyde livet lidt en gang imellem.
Men hvis man er det mindste i tvivl om man har fået et glas for meget eller ej er der tre muligheder. Man bliver og overnatter, ser om en anden i selskabet kan køre eller tager en taxa hjem. Firmino (og mange fodboldspillere) har så mange penge, at de kan hyre en taxa og så køre til Sydafrika og tilbage igen samt brødføde samtlige mennesker i en radius af 2 km på deres vej. Der er simpelthen ingen undskyldning for det han har lavet her. Om hans promille så er 0.000001 over det tilladte er underordnet. Grænsen i England er på 0.8 til sammenligning er den danske på 0.5 i øvrigt.
Som Liverpool fan håber jeg på han får en meget lille straf da han vil være savnet på banen, men som privatperson der håber jeg han får en kæmpe straf for det. Nu vides det endnu ikke, hvor meget man har målt ham til og straffen skal selvfølgelig udmåles efter, hvor meget alkohol han har haft i blodet.
Klopp har tidligere udtalt at man ved i klubben, hvem der af og til får et glas hist og her og det bliver klaret internt. Hvilket jeg synes er helt fint og der var ingen grund til, at Klopp smed ham ud på bænken imod Stoke. Jeg er ret sikker på Firmino (og de andre) har fået lov til at nyde lidt vin. Mere stringent skal det heller ikke være.

Gad vide hvem der skal hente og bringe ham i tilfælde af Firmino mister kørekortet? Han kan jo ringe til Mølby og høre ham ad, hvordan han klarede det…

Det er en kæmpe ommer Firmino!

2. Jeg ved jeg tænker at det er en skam at Lucas er på vej væk

Rygterne kører og der er fuld fart på dem. Inter er igen, igen ude efter Lucas.  Der har både været tale om køb, men nu virker det til de to klubber er enige om en lejeaftale fra januar og sæsonen ud med en købsoption til sommer. Rygterne fra Italien vil vide at Lucas har været til lægetjek I italien. Jeg håber virkelig vi beholder ham i klubben. Jeg er kæmpe Lucas fan og han er den i Liverpool lige nu, som er min yndling det indrømmer jeg gerne. Men at udleje eller sælge nu vil være lidt skidt. Gomez forventes skal ind og være med omkring 1. holdet i anden halvdel af sæsonen ifølge James Pearce bl.a. Gomez har bare allerede haft et tilbagefald efter sin lange pause, og han bliver helt sikkert plejet og passet så man er sikker på han er klar. Men hvis det nu sker igen og vi har ladet Lucas gå? Og hvad med kulturen i klubben. Lucas er den der har været der længst tid og alle steder bliver der berettet om, hvor meget han betyder i omklædningsrummet. Også har han stadig noget i værktøjskassen, som de andre ikke har den defensive del i spillet, hvor jeg stadig mener han er den stærkeste. Han kommer til kort grundet den manglende topfart på den måde Klopp vil spille. Men i kampe, hvor vi bliver presset ned og skal holde et resultat er han en god mand at kunne smide ind.
Jeg håber virkelig Klopp genovervejer det eller at Lucas siger han tager resten af sæsonen med, får sin testimonial og så rejser videre i sommer pausen.
Men hvis Lucas siger, at han vil videre for at få spilletid skal klubben IMO efterleve dette. Han har været tro og loyal overfor klubben og har flere gange fået tilbudt nye muligheder, hvor klubben har sat en stopper for det.

3. Jeg tænker Sturridge kan blive vigtig

Hvor er det to dejlige indhop han har lavet den sidste 1½ uges tid. Jeg er ret imponeret over han ikke har mistet noget af sin farlighed med de skader. Imod Everton er det et frækt spark, som målmanden ikke ser, desværre scorer han ikke på forsøget, men vi ved jo alle hvad der skete herefter. Det samme målinstinkt så vi imod Stoke, hvor han lure på tilbagelægningen fra Shawcross. Dårligt lavet af Shawcross, men det er godt at se Sturridge er opmærksom på der måske kan ske et eller andet her. Vi må heller ikke glemme den kamp imod Watford, hvor Sturridge nemt kunne have lavet hattrick på den korte tid han var inde.
Vi har to angribere som længe har været bænket pga. Firmino. Forståeligt Klopp har valgt ham foran de to andre, som vi har spillet. De to andre har problemet at de ikke er helt gode nok uden bolden. Sturridge er slet ikke bevægelig nok til den måde Klopp vil spille på. Men han besidder kvaliteter der uden tvivl kan bruges. Origi ligger lidt imellem de to med løbepensum.
Noget jeg også er imponeret over er, at Sturridge ikke har brokket sig over manglende spilletid. Det virker til han har accepteret sin situation i klubben og vil lade støvlerne tale. Som man bl.a. kunne se imod Watford, hvor han gik helt amok. Jeg havde ellers haft en idé om han måske kunne finde på, at brokke sig. En angriber med de kvaliteter vil spille fast i 9 ud af 10 klubber. Jeg håber Sturridge kan ændre sin spillestil og blive mere en Klopp spiller, så han kan få mere spilletid, for hans kvaliteter er der ingen tvivl om.
Hvis ikke kan han nok begynde at lede efter en ny klub til sommer, hvor spillet passer ham bedre. Det fortjener så god en spiller, som Sturridge.
Og han har da tilpas med selvironi til at han godt kunne se det sjove i hans ansigts udtryk da Origi blev skiftet ind istedet for ham:

https://www.instagram.com/p/BJtCn1VBx7t

4. Jeg tænker nytårsbold på Anfield bliver fedt

På sin vis synes jeg det er helt absurd at man har valgt at ligge kampen på det tidspunkt og jeg forstår ikke, hvordan TV og FA har kunne gå med til det? Der havde været flere seere osv. Hvis den blev spillet dagen efter eller dagen før. Men der er ikke noget at gøre ved det. Men det kan også betyde det bliver en helt absurd fed aften, hvis altså Liverpool vinder også bliver festen bedre af det er jeg sikker på.
Min egen løsning på problemet bliver, at jeg nupper tvet hos nogle venner mens de andre sidder i stuen og spiser. Jeg må så sidde med tallerkenen i skødet og så håbe på der ikke bliver scoret så jeg får mad udover mit tøj og i hele stuen. Men det kunne også være en fin anekdote senere på aftenen. Tvivler dog på det er noget der falder i god jord hos damerne. Og minimere nok chancerne hos dem senere.
Jeg tvivler på jeg er den eneste der har fået rullende øjne og dybe suk når jeg har fortalt, at jeg SKAL se kampen om jeg så har skulle sidde selv også taget til fest efterfølgende. Heldigvis har jeg gode venner der forstår min lidenskab. Mon ikke der er nogen der af og til kommer listende inde fra selskabet for at se 10-15 minutters fodbold her og der.
Jeg håber alle har fundet en løsning så alle er tilfredse. Men mest jer, så I også kan se noget lækker fodbold.

5. Jeg tænker klubben viser sig innovative og tør tænke anderledes

Klubben har som en af de første ansat en kostvejleder, som også har erfaring fra kokkeverdenen. Det har givet klubben en unik mulighed. Jeg synes det er fedt at klubben forsøger at være foran på den her front og giver spillerne de mest optimale forhold for at præstere. Det virker til spillerne tager det til sig og forsøger at blive klogere på det de spiser.
Men det er også fedt at Mona Nemmer går ind og ser på den enkelte spillers behov ud fra kultur, position på banen, tid på sæsonen og hvad der ellers har indflydelse på spillernes behov, så de bliver opfyldt og ikke mangler noget. Det er sikkert ikke hele baggrunden bag spillernes absurd høje energipensum, som de har fået. Men jeg er sikker på det bidrager til de kan præstere så højt uge efter uge.
Klopp siger de ikke engang er halvvejs med at se på kosten og jeg er meget spændt på, hvor det ender henne. Men optimering af både kosten og en ny fysisktræner er sgu lækkert. Og det fede er at ejerne er helt med på den og har inviteret Nemmer til USA for at besøge dem. Det lader til, at alle de ønsker hun har bliver gennemført i klubben. Der er blevet bygget et lille køkken i omklædningsrummet og der er frisk juice til spillerne og alt sådan noget fancy stuff, som hun meget mere styr på end jeg har.
Det er bare et tegn på at klubbens ejere og alle i og omkring klubben har fokus på, hvordan setuppet kan blive bedre.

Læs hele artiklen her

6. Jeg tænker hvad sker der med Brannagan?

Det er begrænset hvad man har hørt omkring Brannagan i denne sæson. I sommers var rygterne om, at bl.a. Barcelona havde øjnene på den unge midtbanespiller. Men udover han fik sparket lidt fodbold i pre-season med 1. holdet har han været helt væk fra det. Jeg kan ikke mindes jeg har set ham på træningsbilleder eller hørt han har trænet med. Han er så blevet ankelskadet og forventes ude i cirka en måneds tid.
Han scorer dog mål og spiller fast på U23 holdet og ser ofte i kamprapporterne at han bliver fremhævet for gode indsatser.
Det er lidt spøjst at han er forsvundet helt fra radaren og ikke er inde over 1. holdet. Det er begrænset hvad der er af spilletid til ham for tiden og hvis man ser på holdudtagelserne er Grujic foran ham i køen. Forståeligt nok på en eller anden måde, nu hvor Grujic er blevet indkøbt af Klopp. Men hvis han er så stort et talent undre det mig lidt, at der ikke bliver taget mere hånd om ham i form af træninger med 1. holdet og endnu mere underligt han endnu ikke har været brugt i EFL cuppen. Desværre er han skadet og kan ikke være med i den første FA cup kamp, hvor han ellers burde blive taget i betragtning til truppen der skal spille.
Jeg håber Klopp rater ham de gange han har været med 1. holdet synes jeg man har kunne se der var noget specielt ved den her knægt og hvis vi forventer han skal blive til noget må han også bruges. Ellers skal man måske overveje at udleje ham til en Championship klub resten af sæsonen. Give ham lidt hår på brystet og lade ham teste sig selv af.

7. Jeg tænker ikke der sker meget i transfervinduet

Det virker ret tamt på både ind og ud fronten. Lucas er den eneste der rigtig er noget omkring. Ellers er det ret tyndt indtil videre, hvad der har været af rygter indtil videre. Det virker dog til at være generelt for alle klubber i Premier League uden jeg har dykket dybere ned i det.
Jeg tror nu heller ikke der sker det store. Forventer Sakho nærmest bliver givet væk. Klopp har tydeligvis intet tilovers for ham og føler ikke han kan bidrage med noget i klubben længere. For alle skyld skal han ud af vagten. Ilori ser jeg heller ingen grund til vi beholder. Det har været tydeligt fra dag et stort set. Jeg ved ikke om Moreno måske sælges. Sker selvfølgelig først når der kommer en ny venstreback, men hans dage i Liverpool er talte, det tror jeg alle er enige om. Medmindre der virkelig var en god grund til han spillede på venstre kanten i front?
Indkøb har der været lidt løse rygter hist og her, men ikke noget der virkelig har været vedvarende eller fra nogle af de journalister, som normalt kommer med de rygter, som der oftest er hold i. Jeg håber klubben er opmærksom på venstreback. Men det er svært at handle i vinter vinduet og især på pladser, hvor der er få klasse spillere.
Jeg tror der kommer et par unge spillere ind, som ikke rigtig kommer til at gøre fra eller til for Liverpool i denne sæson. Jeg håber på at jeg bliver overrasket men tvivler på det. Der er ellers flere steder, hvor jeg gerne ser en forstærkning eller et salg.
Folk snakker meget om Hart skal hentes ind. Jeg tror det vil være en skidt idé. Der vil være alt for meget tumult omkring målmandsposten, igen. Hvis man tror på Karius på sigt, skal man ikke hente nyt ind allerede. Det er en lorte situation, men Karius skal have tillid af Klopp og udvikle sig. Så må vi håbe på han nok skal finde niveauet når han igen får chancen fra start. Jeg håber Mignolet kan holde et godt stabilt niveau i lang tid. Det har vi brug for nu og her. Så må Karius vise hvad han kan i pokalkampene.

8. Hvad tænker jeg om sæsonen indtil videre?

Vi er halvvejs nu. Og jeg er positivt overrasket over, hvor langt Klopp har ført holdet allerede på kun lidt over et år og med minimale indkøb. Det er vildt der er SÅ stor forskel på det fodbold vi så under Rodgers og det vi ser nu. Vi er heldigvis ved at komme væk fra at smide alt for mange dumme point. At have tabt to kampe på dette tidspunkt er flot og vidner om høj kvalitet i det spil, som vi ser. Den eneste grund til vi ikke er foran Chelsea eller á point med dem er de har et latterligt højt niveau i den her sæson. Vi skal være glade for vi mødte dem tidligt. Jeg tror vi vil have svært imod dem nu.
Det siger også lidt om den bevist hed der er kommet blandt os fans, at vi kan være SÅ negative efter et nederlag til et af de små hold. Det vidner om at vi rent faktisk tror vi kan blive mestre. Der er en eller anden optimisme blandt os fans, som vidner om, at det her kan blive rigtig stort. Måske ikke i år, men inden for en kort årrække.
Hold kæft det er fedt at se på fremtiden som Liverpool fan!
Vi følger op inden længe med en midtvejsevaluering af sæsonen!

9. Jeg tænker Mané til ACN bliver et tab

Så blev Mané udtaget til Afrika Cup of Nations. Ikke overraskende og har hele tiden været noget klubben var klar over ville ske. Klubben har ansat en tidligere fys, som tager til Afrika for at følge Mané og sende rapporter tilbage til Liverpool.
Jeg er spændt på hvordan opstillingen vil ændre sig. Jeg tror Firmino kommer over på Manés plads, Coutinho bliver forhåbentligt klar til kampen imod Man Utd. Jeg håber vi allerede ser ham spille i FA cup kampen, så han lige kan komme ud og teste anklen inden det for alvor går løs. Hvis han ikke er klar kan jeg godt se Sturridge og Origi starte inde sammen med Firmino lige bag dem. Vi så hvordan de to arbejdede sammen imod Southampton i EFL cuppen. Måske ser vi det i FA cup kampen ugen inden. Klopp bør overveje den opstilling. Jeg er i tvivl om det vil være det rigtige at flytte Lallana frem nu vi endelig får det maksimale ud af ham? Wijnaldum ved jeg ikke om kan være en mulighed deroppe. Slet ikke i så vigtig en kamp som imod Man Utd. Hvis Coutinhos skade trækker ud skal der muligvis eksperimenteres lige meget hvad. Men gør det også svære for Mourinho at forudsige Liverpools opstilling.

Lige meget hvad der sker vil Mané være et tab for holdet. Han har været i en lille bølgedag her i december, men er her imod slutningen kommet mere i gang igen. Det er lidt surt han smutter til mesterskabet nu, men kan vi ikke præstere uden ham på holdet (eller nogen anden) er vi ikke gode nok.

10. Jeg tænker hvorfor det er fedt at være Liverpool fan

Jeg har nu været Liverpool fan i 17 år eller sådan noget. Det hele startede da jeg var omkring 12-13 år og har igennem årene bragt mig utallige gode oplevelser og helt sikkert lige så mange dårlige. Men de sure med det søde ikke sandt? Udover de oplevelser som Liverpool har givet mig har jeg også mødt utallige fantastiske mennesker og flere af dem er jeg glad for i dag at kunne kalde nogle af mine bedste venner, som jeg ikke kun ser og snakker Liverpool med. Det er fedt at klubben kan give en fede oplevelser men også de venskaber, som kommer ved at se fodbold.
Jeg har været hele Danmark rundt for at se Liverpool og hilst på en masse mennesker som deler den samme lidenskab som mig. Jeg er født og opvokset i Nordborg på Als. Smuttede til Haderslev for at gå på gymnasiet, hvor jeg så fodbold på Tribunen. Her mødte jeg Morten Olstrup der i dag er redaktøren for fanklubbens fanblad. Et par år efter tog vi til Liverpool sammen og så Liverpool vinder 3-1 over Aston Villa. På samme tur var en flok mænd fra Aalborg afsted, de tog glædeligt imod os og vi endte med at feste med dem to dage i træk. Senere samme år drog jeg til Aalborg for at aftjene min værnepligt. Her så jeg midt uge kampene sammen med dem. Det var i 06/07 sæsonen hvor det kulminerede med en Champions League finale. Kontakten med dem foregår til dels på Twitter nu til dags. Men det blev også til en bustur til Brøndby – Liverpool med dem, hvor de samlede os op ved Aarhus sammen med 7-8 andre Liverpool fans som ville med. Jeg har deltaget flere gange i Fan Cup (årligt fodboldstævne for udenlandske fanklubber), hvor jeg også fik hilst på en masse gode mennesker, samt vundet stævnet det ene år og tabt en finale. Når fanklubben har afholdt arrangementer, hvor tidligere legender har været og snakke om deres tid i Liverpool har jeg taget turen fra Jylland for at være der. Igen blev jeg taget imod med åbne arme af personer, som jeg kun har skrevet med på fanklubbens forum.
Flyttede til Aarhus, hvor flere forum brugere så fodbold på Bridgewater (desværre lukket i dag, men IMO et af de bedste steder jeg har været og se Liverpool). På 0.5 var der igen stablet en aftale i hus omkring at mødes med nogen jeg knap nok kendte. Oveni når man kommer der fast følger der langsomt flere bekendtskaber med. Jeg mødte endda min gamle roomie derinde fra efterskolen, som jeg ikke anede var Liverpool fan. Jeg er den dag i dag overbevist om at ni måneder på det samme værelse har haft en positiv indflydelse på ham.
Jeg har familie i Odense, hvor Morten flyttede hen efter gymnasiet, så når jeg var ved min familie der og Liverpool spillede og der var tid til det, mødtes jeg med Morten og dem han så fodbold med. Det er også blevet til julefrokoster med drengene fra Kick-Off af flere omgange. Jeg hev bl.a. en flok med fra Sønderborg til Odense det ene år. Jeg er også stolt over at jeg var med til, at samle de Liverpool fans, som jeg havde kendskab til i Sønderborg, hvor vi begyndte at mødes. I dag har de fået sig et lækkert baglokale på en bar, hvor de ser Liverpools kampe sammen. Det er lækkert at komme hjem og se at antallet af Liverpool fans vokser for hver gang jeg kommer forbi.
Jeg bor i dag i København og har fundet mig en Liverpool bar, hvor flere af de venner jeg tidligere har mødt rundt i landet også kommer fast. Og når venner og bekendte som er Liverpool fans besøger København er de ofte med på Musen & Elefanten for at se fodbold. Hvor de bliver taget lige så godt imod, som jeg er blevet det når jeg har været afsted uden rigtig at kende nogen.
Det er så fedt at man kan være en del af et fællesskab, hvor det eneste man har tilfælles er kærligheden til en fodboldklub, hvor det ud af det blå bliver til meget mere end blot det at mødes for at se 22 mand sparke til en kugle og drikke nogle øl imens. Jeg håber andre har præcis de samme oplevelser som jeg har med Liverpool og den fanbase der er i Danmark. Og jeg kan kun opfordre folk der sidder derhjemme og overvejer det at komme ud på barerne der er ude i landet. Der sidder en masse mennesker der deler den samme passion, som jer og glædeligt tager imod jer når I kommer ud på barerne. Udnyt det om det er i dit lokalområde eller når du skal på besøg i en anden by. Vi har måske den mest udførlige pubguide til barer der viser sport i Danmark (og giv gerne en melding til os, hvis der er en ny bar eller noget er lukket).
Man er også mere end velkommen til at skrive til mig hvis man kommer til København eller gerne vil have en kontakt et eller andet sted i landet, hvis man er nervøs for at sidde helt alene og føler sig utilpas. Så skal jeg nok se hvad jeg kan gøre for dig. Jeg kan fanges på mail: lasse@liverpool-fc.dk og på Twitter: https://twitter.com/Callesen87
Det hele er bare meget federe når man kan dele Liverpool med andre!

Læs Anders´ 10 ting han tænker fra i sidste uge her

 

Godt nytår til jer alle og må 2017 bliver Liverpools år!

Vh. Bestyrelsesmedlem og blogger Lasse Callesen!

Leo Vegas Sport