Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #18

Vi nærmer os med hastige skridt afslutningen på sæsonen, og det er langt om længe blevet tid til en ny omgang tanker fra min side.

Der er meget at tage fat på. Så lad os komme i gang med at kigge på kampen om europæiske pladser, spillerpræstationer og ikke mindst trøjen til den kommende sæson.

1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool ender på tredjepladsen

Med tre kampe igen er Liverpool i en position, man kun kunne drømme om for blot en uge siden. Vi kan selv afgøre, hvilken europæisk turnering vi skal spille i til næste sæson.

Jeg tror ikke alene på, at Liverpool ender i Champions League, jeg tror på, at vi tager den direkte vej via en tredjeplads i ligaen. Noget der virkede helt urealistisk for et par uger siden.

Men når man ser på de hold, som vi kæmper mod, så er det ikke fordi, der er tale om Barcelonas ”Dream Team” fra 90’erne. Når vi som Liverpool fans kigger på vores eget hold, er det let at finde alle de fejl og mangler, der måtte være.

Man glemmer ofte, at hold som Arsenal og de to Manchesterklubber bestemt ikke er fejlfri, hvilket vi så i weekenden.

United er lige så hårdt ramt af skader som os, og har desuden et svært slutprogram samt Europa League at tænke på. Arsenal virker modløse og uengagerede og mens City burde have kvaliteten i truppen, er de mindst lige så svingende som os.

Tre sejre og vi er i Champions League. Måske kan vi endda klare en enkelt uafgjort, for jeg tror ikke, at de andre hold er færdige med at smide point. Nu er det så bare op til os selv, ikke at dumme os – igen.

Du kan i øvrigt læse dette indlæg, hvor fanklubbens nyeste blogger Martin Andsager fortæller, hvorfor han tror, at Liverpool bliver nummer fire.

2. Jeg tror, at jeg tænker, at truppen har præsteret over forventning

At vi har muligheden for selv at afgøre tingene, må siges at være lidt af et mirakel, med tanke på hvordan 2017 har været. Ingen sejre i januar, masser af skader til nøglespillere og generelt svingende præstationer.

Alligevel er vi i den her position. En del skyldes naturligvis, at de andre hold i toppen af ligaen heller ikke har været stabile, men jeg synes også, at vi skal rose vores egne spillere for at kæmpe sig gennem nogle hårde tider.

Med spillere som Lallana, Henderson, Coutinho og Mané ude og en bænk, der ofte har bestået af u18 spillere, må det være på sin plads at fremhæve den fightermentalitet, der har været på holdet trods modgangen.

Havde man inden sæsonen sagt, at vi ville miste ovennævnte spillere i længere perioder i løbet af sæsonen, uden at vi ville have forstærket os yderligere, så tvivler jeg på, at de fleste af os ville have forudsagt en plads i top fire. Derfor vil jeg mene, at det er rimeligt at sige, at truppen har præsteret over, hvad man med rette har kunnet forvente.

Holdet har lært at vinde grimt, og flere spillere, som ellers for længst var dømt ude, at løftet deres niveau i løbet af foråret, så vi hele tiden har holdt fast i topstriden. Det har været en mandfolkepræstation indtil videre, men der skal stadig kæmpes for at komme det sidste skridt over stregen.

3. Jeg tror, at jeg tænker, at Emre Can har løftet sit niveau

En af de spillere, som har løftet sit niveau i fraværet af Lallana og Henderson på midtbanen er Emre Can. Den store tysker har været en sand fornøjelse at følge på midten, og han tager mere og mere ansvar.

Der er stadig plads til forbedringer med hensyn til at slippe af med bolden lidt hurtigere, minimere antallet af fejlafleveringer, og så brude en mand med hans størrelse være en større trussel i luftrummet.

Når det så er sagt, er det tydeligt at se, at tyskeren har taget taktstokken i fraværet af de to store profiler, og spørgsmålet er, om han kan fortsætte på samme måde, når de kommer tilbage – eller i Hendersons tilfælde, måske nærmere hvis han kommer tilbage.

Samtidig er det værd at notere sig, at Can først har løftet sit spil efter han nærmer sig kontraktudløb. Det kan naturligvis være et rent tilfælde, men siden snakken om hans mulige forlængelse og hans halvhøje lønkrav har Can været en af de mest stabile på holdet.

Måske er der en sammenhæng mellem kontraktsituationen og præstationen. Eller måske er Can bare endelig begyndt at ramme det niveau, der var forudsagt, da man i sin tid købte ham. Jeg har flere gange i denne blog forsøgt at minde folk om, at tyskeren stadig er ung, og forhåbentligt har han bare været lidt langsommere til at finde sig til rette i England og finde ud af, hvordan han skal spille. Jeg tror og håber på det sidste.

Og så var der vist noget med et mål, som godt kan tåles at blive set et par gange eller 20.

James Pearce fra Liverpool Echo mener da også, at klubben burde forlænge med Can hurtigst muligt.

4. Jeg tror, at jeg tænker, at Mignolet har løftet sig mest af alle

Præcis som Emre Can, så kan der ikke være tvivl om, at Simon Mignolet har løftet sit spil til et helt nyt niveau, efter han blev sat tilbage mellem stængerne.

Flere gange i den seneste måned har belgieren hevet den slags redninger op af hatten, som man tidligere kritiserede ham for ikke at lave – nemlig de uventede og pointgivende redninger. Hans præstation mod West Brom var vanvittig og mod Palace havde han også et par klasseredninger til sidst.

Spørgsmålet er jo så, om det er nok til at han skal stå for os i næste sæson. Der er jo ingen tvivl om, at Karius er købt ind med henblik på at skulle være starter på et tidspunkt – men det er bare helt vildt svært at sætte Mignolet af, hvis han fortsætter på det her niveau.

Nogle steder snakkes der stadig om, at Liverpool mangler en klassemålmand. Man kan altid forbedre sit hold, men jeg tror, at det bliver svært for klubben at finde en bedre målmand, som vil til klubben, end Mignolet i øjeblikket.

Der er stadig usikkerhedsmomenter i hans spil, men de seneste par måneder har han vist et højt niveau, når det virkelig har brændt på. Han bør være førstevalg ved indgangen til næste sæson – og så må det være op til Karius at slå ham af. Jeg er yderst imponeret over hans fremgang, og jeg har ellers været meget kritisk over for belgieren.

Hvis han så bare ville lade være med at snakke med pressen inden hver kamp, så ville der ikke være mange klager tilbage hos mig.

5. Jeg tror, at jeg tænker, at det er fornuftigt at forlænge med Lovren

Klubben skal være bedre til at time sine nyheder. Få dage efter Lovren kostede halvandet mål mod Palace, stanger man en ny kontrakt ud til kroaten. Og modtagelsen den nyhed fik på de sociale medier, var ret forudsigelig.

En stor del af fanskaren stillede spørgsmålstegn ved, om det nu var en god ide at forlænge med ham. ”Han er ikke god nok”, ”uambitiøst” og ”mere middelmådighed” var nogle af de kommentarer, jeg så på diverse sociale medier.

For mig at se er forlængelsen dog meget fornuftig. Lovren har – sine mangler til trods – været en stabil spiller for os i denne sæson. Han og Matip havde ikke tabt en ligakamp sammen før fadæsen mod Palace.

Findes der bedre spillere på pladsen end Lovren? Selvfølgelig gør der det. Og en forlængelse til Lovren udelukker i mine øjne på ingen måde, at man i løbet af sommeren henter en – eller to – nye midterforsvarer til klubben.

Bare fordi man har forlænget med Lovren, betyder det ikke, at han automatisk er starter til næste sæson – faktisk bør det ikke være tilfældet, hvis Liverpool vil tage det næste skridt frem under Klopp. Der skal være konkurrence om stort set alle pladser, og hvis en spiller som Lovren udgør den ”dårligste” af vores midterforsvarer til næste sæson, så ser det ikke helt skidt ud.

6. Jeg tror, at jeg tænker, at Daniel Sturridge skal have chancen fra start

Daniel Sturridge bør, så fremt han er klar til det, starte på toppen mod Southampton. Jeg har set nok af Divock Origi i denne sæson til at ville prøve noget nyt.

De seneste mange kampe har den unge belgier virket helt på glatis med mange boldtab, tabte dueller og en manglende evne til at være i boksen på det rette tidspunkt.

Jeg tror, at Sturridge vil kunne bidrage med mere i de sidste par kampe end Origi, ene og alene fordi han har en bedre spilforståelse. Vi må forventes at have bolden en hel del i sæsonens sidste kampe, og der mener jeg ikke, at Origi passer ind i vores spil.

Han har hverken teknik eller overblik til at deltage i småspillet omkring feltet, og han løber mere ude på fløjen end inde i boksen, når vi er i angreb. Det gør ham ikke videre farlig.

Man kan sige meget om, hvorvidt Daniel Sturridge passer til Klopps spillestil – og det er der også mange, der har gjort. Men til sæsonens sidste tre kampe forventer jeg ikke, at behovet for at presse højt vil være nær så stort, da vi må formodes at have bolden mest.

Samtidig vil det være en passende afslutning på Sturridge’s karriere på Anfield, hvis han fik lov til at få en afgørende rolle i sæsonens sidste kampe. Med sin teknik bør han være i stand til at indgå i kombinationer og finde nogle frirum væk fra forsvaret.

Det gør sig især gældende, hvis Coutinho må sidde ude. Så er der behov for hans evne til at lave nogle uventede ting – selv om det ikke er meget vi har set til det i denne sæson.

Især hvis både Lallana og Coutinho er klar til at spille på søndag, vil der blive behov for en spiller med overblik og spilforståelse, og der mener jeg, at Sturridge er markant bedre end Origi.

7. Jeg tror, at jeg tænker, at vi nok skal få nogle rigtig gode forstrækninger til sommer

Der har været meget snak om, at Liverpool er afhængige af Champions League for at kunne tiltrække spillere fra den såkaldte ”øverste hylde”. Jeg er dog overbevist om, at klubben, selv hvis det ”kun” bliver til Europa League, sagtens kan være tillokkende for spillere, der kan gøre en forskel for os.

Manchester United formåede sidste sommer at hente Pogba og Zlatan til klubben, på trods af at de ikke var i Champions League. Liverpool skal se sig selv i samme situation som rivalerne fra Manchester og gå efter de bedste spillere, uanset om det bliver Champions League eller ej.

Naturligvis vil de bedste spillere helst deltage i den fineste europæiske turnering, men omvendt kan en del af dem sikkert også overtales til at spille Europa League, hvis ellers deres løn er høj nok. Liverpool har i mange år været meget tilbageholdende med lønningerne, men det er på tide at smide boksen for kvalitet – ikke kun i form af transfersummer men i lige så høj grad i form af lønninger.

Samtidig bør klubben være en attraktiv sportslig udfordring for mange spillere. Der er gang i et meget spændende projekt på Anfield, og det kan da sagtens tænkes, at nogle af de gode spillere kan se det fede i at være med til at føre Liverpool tilbage til toppen af engelsk og europæisk fodbold.

Vi har i hvert fald nogle spændende spillere, en træner de fleste ville elske at spille for samt en historie og et stadion, mange vil give højre arm for at være en del af. Især, hvis klubben er villig til at betale.

Samtidig bør Klopp dog også være indstillet på at forstærke truppen, uanset om han kan få sin førsteprioritet på en given position eller ej. Truppen skal være bredere til næste sæson – både på grund af de europæiske kampe men også i forhold til at kunne klare en hel sæson i ligaen uden at skulle lide under så mange skader.

Der er fra klubbens side meldt ud, at Klopp har pengene til, at hente de spillere han vil. Hvis det er tilfældet, er jeg sikker på, at vi ikke bør være nervøse for, om vi kan tiltrække spillere af en vis kaliber til klubben – uanset, hvilken europæisk turnering vi skal spille i.

8. Jeg tror at jeg tænker, at det er på sin plads, at Kenny Dalglish bliver hædret

Onsdag eftermiddag offentliggjorde klubben, at The Centenary Stand på Anfield fra næste sæson skal bære Kenny Dalglish’s navn.

Jeg synes, det er et utroligt godt signal at sende fra ejernes side, at man vælger at hylde en af klubbens absolut største spillere på denne måde. Dels er det en måde at holde fast i klubbens historie og traditioner for fremtidige generationer, det er også en måde at berolige visse dele af fanskaren, som kunne frygte diverse sponsornavne til tribunerne.

Der er dog ingen tvivl om, at man som fan bør være meget begejstret over denne hyldest til King Kenny, da det vidner om, at vi er en klub, der ikke glemmer legenderne, selv om det er en rum tid siden, de var i aktion.

Navneændringen er et signal om den familiefølelse, der er i klubben. Du kan forlade den, du kan komme tilbage og du kan være helt væk fra fodbold – men du vil altid være en del af familien, og vi husker de store bedrifter. Jeg er vild med det, og jeg mener egentlig, at det burde være sket for længe siden. Heldigvis får Kenny æren, inden han bliver for gammel.

Jeg tror dog ikke, at navneændringen kommer til at betyde, at vi ikke vil se sponsornavne på eksempelvis Main Stand og Anfield Road enden. Det vil i hvert fald ligne klubbens ejere dårligt, hvis de på den måde siger nej tak til et større millionbeløb ved at omdøbe Main Stand til eksempelvis The New Balance Stand eller lignende. Man må jo bare håbe, at vi ikke får McDonald’s End eller KFC Stand.

Jeg håber dog, at klubben i fremtiden vil gøre noget lignende for at hædre andre legender. En Jamie Carragher Lounge, John Barns Plaza eller The Steven Gerrard Stand lyder da ikke helt dumt – om end, der nok kommer til at gå et par dage, inden det sker.

9. Jeg tror, at jeg tænker, at vi skal lægge pessimismen til side inden de sidste tre kampe

Der er tre kampe tilbage i sæsonen, og det skal nok blive en følelsesmæssig rutsjebanetur. Kampene mod Southampton og West Ham bliver på ingen måde lette, men de skal bare vindes, lige som det er tilfældet med sæsonens sidste kamp mod Middlesbrough.

De seneste uger har der dog hersket en negativ stemning blandt mange fans på de sociale medier, ikke mindst efter nederlaget til Crystal Palace.

Selv da de to Manchesterklubber og Arsenal smed point i weekenden var stemningen blandt mange fans på Twitter dog mere nervøs og negativ end den var opløftet.

Sætninger som ”hvordan smider Liverpool nu den her gave væk?” gik igen ret mange gange, ligesom kommentarer til skadessituationen samt den tynde bænk har floreret den seneste tid.

Men smid nu for pokker den negativitet væk. Jeg ved godt, at det har været nogle hårde år med misset mesterskab, tabte finaler og generelt halvsløjt spil. Men nu er vi så tæt på at komme i Champions League, at vi godt må glæde os lidt.

På trods af en historisk ringe januar måned, mange skader og manglende evne til at forsvare på dødbolde ligger vi stadig nummer tre med tre runder igen. Hvad kunne det ikke være blevet til med en skadesfri og måske lidt bredere trup?

Jeg ser lyst på tingene. Spillerne har kæmpet sig tilbage i sæsonen efter de mange nedture i januar, og står nu og ringer på døren til festen i Champions League. Hvilket vil betyde endnu flere sjove kampe.

Lad os nu lægge negativiteten bag os, og se fremad med ja-hatten på. Det vil jeg gøre, for jeg er dybest set sikker på, at det hele nok skal gå.

10. Jeg tror, at jeg tænker, at trøjen til den kommende sæson er møglækker

Næste sæsons trøje blev præsenteret i sidste uge, og mit umiddelbare indtryk af den er, at jeg er meget vild med den.

Der er et retro-look over den, uden at det bliver for tilbageskuende. Den lidt mørkere farve får de hvide striber til at fremstå endnu mere markante.

Det eneste negative jeg kan sige om trøjen er, at jeg er en smule skuffet over logoet. De er sluppet nemt om ved bare at smide nogle årstal omkring det nuværende logo. Jeg kunne godt have ønsket mig, at man havde gjort et eller andet lækkert og mere kreativt ved det. Men alt i alt synes jeg, at det er den fedeste trøje, vi har haft siden vi skiftede til Warrior og New Balance.

Husk at du som medlem af fanklubben får rabat på køb af den nye trøje hos Sam Dodds. Den og andre medlemsrabatter kan du læse mere om her.

 

——

Fik du ikke læst den seneste udgave af “Ti ting…” kan du læse den lige her.

 

Leo Vegas Sport