Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #4

Velkommen til fjerde udgave af denne blog, hvor jeg giver mine tanker om forskellige emner fra ugen der er gået i og omkring Liverpool FC. I denne uge ser jeg lidt tilbage på weekendens afklapsning af Watford, kontraktforlængelsen med tre talenter og så bliver der også kigget lidt frem mod det kommende transfervindue.

Tak fordi du læser med, og smid endelig en kommentar på fanklubbens facebookside, hvis du er enig eller uenig i mine tanker.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at kampen mod Watford viser, at Liverpool har rykket sig meget på et år

Sikke en opvisning af Liverpool i kampen mod Watford. Der var aldrig rigtig tvivl om kampens udfald. Kampen er et fremragende eksempel på, hvordan Liverpool i denne sæson ikke spiller ned til modstanderens niveau, som tilfældet har været i tidligere sæsoner.

Der har været en klar fremgang i forhold til, da Klopp overtog holdet sidste år, hvor holdet sagtens kunne tabe til hold som Watford, West Bromwich og Crystal Palace.

I denne sæson har vi derimod begyndt at vinde de kampe mod papiret svagere hold, som vi i de seneste par sæsoner har haft store problemer med. Denne tendens blev tydeligt illustreret i søndagens kamp mod Watford, hvor modstanderen ikke fik et ben til jorden, før kampen reelt var afgjort.

Hvis denne tendens fortsætter, og Liverpool samtidig bliver svære at komme udenom i toppen af ligaen.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg gerne ville vente lidt med at toppe ligaen

Sejren over Watford betyder, at Liverpool lige nu kan nye en landskampspause som tophold i Premier League. Det er altid en fornøjelse at se holdet ligge øverst, men jeg kunne alligevel godt tænke mig, at vente til januar med at indtage førstepladsen.

udklip

Det lyder måske dumt, men jeg har det bedst med at Liverpool ligger lidt ”glemt” på de efterfølgende pladser, frem for at ligge forrest i feltet som den ”jagede”. Rammer holdet pludselig to-tre kampe med svigtende resultater, så springer det meget hurtigt i øjnene, hvis man er faldet fra førstepladsen til eksempelvis nummer fire – og så kan det hurtigt blive noget mentalt.

Omvendt er det naturligvis lækkert at toppe ligaen efter et svært åbningsprogram, men jeg håber ikke, at den tidlige førsteplads får spillerne til at slappe af. Det er der heldigvis ikke meget, der tyder på, for alle udmeldinger fra Klopp og spillere går på at have fokus på næste kamp.

Vi har haft en meget svær åbning på sæsonen, og derfor skal vi være glade for, at vi ligger, hvor vi gør. Omvendt kan man godt være bekymret over, at vi til trods for blot et enkelt nederlag i ligaen kun er ét enkelt point foran nummer to.

Lad os håbe, at vi kan fortsætte den gode stime i de kommende kampe, for der skal arbejdes stenhårdt for at beholde placeringen.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at diverse eksperters roser af Liverpool er både dejlige og irriterende

Lidt i tråd med ovenstående punkt, så er det dejligt at læse alle de rosende ord fra diverse engelske og danske journalister og eksperter, som i stadig stigende grad regner ned over Liverpool i denne sæson.

Når tidligere spillere som Carragher, Henry, Alan Shearer og Gary Lineker alle anser Liverpool som en reel kandidat til mesterskabet, så er det svært ikke at blive lidt varm i kinderne – især når samme ord også lyder fra journalisterne i de landsdækkende engelske medier.

Men samtidig har jeg det på samme måde med denne ros, som jeg har det med at toppe ligaen i november. Det føles behageligt, men på en lidt underlig måde. Jeg har nemlig set og hørt det samme flere gange før, og oplevet hvordan optimismen vokser sig større og større jo længere tid Liverpool er på førstepladsen – for så blot at blive skuffet, når drømmen om det fordømte bliver knust til sidst på sæsonen.

Derfor har jeg altid et ambivalent forhold til disse roser så tidligt på sæsonen. For naturligvis skal man nyde dem, sætte pris på dem og måske endda tro på dem. Men man skal også lade være med at lade sig rive for meget med. For som Klopp siger, så vinder man ikke et mesterskab i november – uanset hvor sjovt det er at drømme om det.

Samtidig sætter kommentarerne også en masse fokus på Liverpool, som diverse modstandere kan bruge som motivation i forberedelsen til kampe mod os. Så lad endelig eksperterne sende lidt roser vores vej – bare det ikke tager overhånd.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Jordan Henderson har været en fornøjelse at følge i år

Mange vil pege på Adam Lallana som den mest forbedrede spiller i denne sæson, men i mine øjne er Jordan Henderson ikke langt efter.

Anføreren er blevet sin hælskade kvit og har leveret en række utroligt stærke præstationer i løbet af de første 11 ligakampe. Han befinder sig tydeligvis godt i den mere tilbagetrukne rolle på midtbanen, hvor han har ageret en suveræn styrmand i de fleste kampe. Hans store løbepensum kommer virkelig til sin ret på pladsen, og han går forrest begge både frem ad banen såvel som i det defensive.

Mange satte i sidste sæson spørgsmålstegn ved, om Henderson var den rette anfører for Liverpool, men jeg synes, at han i denne sæson har været en Gerrard-light, forstået på den måde, at han er med i alt inde på banen – både når der skal tages slagsmål med modstandere og når der skal lægges lækre afleveringer frem i banen. Han mangler dog lidt mere mål og assists for at løfte sit spil endnu højere.

Klopp har vist, at han kan få det maksimale ud af de spillere, han har til rådighed, og det er Henderson blot endnu et lysende eksempel på. Lad os håbe, at kaptajnen kan holde sig skadesfri gennem hele sæsonen.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Matip er årets tyveri på transfermarkedet

Liverpools forsvar har været under massiv beskydning for at være får ringe i løbet af de seneste par sæsoner. Der er stadig nogle, som ikke tror, at vores defensiv er stærk nok til at vinde et mesterskab. Det er jeg bestemt ikke enig i.

matip

Forsvaret er til denne sæson blevet styrket markant med ankomsten af Joel Matip, som har været en kæmpe åbenbaring i bagkæden. I store dele af sæsonen har han været en direkte klippe i midten, som ikke er blevet rystet af at skulle kæmpe med angribere som Zlatan og Diego Costa.

I kampen mod Watford var han endnu mere overbevisende, og med tanke på, at vi reelt kun havde to forsvarsspillere på banen, hvilede der et endnu større pres på skuldrene af den store forsvarer. Et pres han dog forvaltede til topkarakter.

Med tanke på, hvad andre klubber har givet for stoppere i sommerens vindue, så er det tyveri ved højlys dag, at Liverpool har fået Matip gratis. Hans omgang med bolden er på niveau med Agger og hans styrke i luften er uovertruffen – og han har stadig potentiale til at udvikle sig endnu mere. Vanvittig god signing af Liverpool.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at der kommer et par indkøb til januar

Nu vi er ved transfers, så tror jeg, at Klopp ender med at købe én eller to spillere i januar. Selv har han allerede være ude at sige, at det ikke kan udelukkes og med et tydeligt behov for bredde på venstre back, så ligger det jo naturligvis lige for, at man henter en ny mand til den position.

Samtidig vil det, som Klopp også selv har været inde på, være oplagt at hente en fløjspiller ind, når man nu står til at mangle Mané i omkring en måned i forbindelse med Africa Nations Cup.

Omvendt troede vi også, at der ville blive hentet en venstre back i sommer og vi er egentligt ret godt dækket ind på de offensive pladser da mange af spillerne kan dække flere positioner. Men vi er kun én skade fra kun at have Moreno til backen, og med Mané væk i en måned, skal der heller ikke mange skader til, før udvalget i angrebet bliver lidt rigeligt tyndt.

Samtidig kan der opstå skader i forbindelse med det tætte juleprogram, og det er derfor ikke usandsynligt, at truppen skal have et lille boost inden forårets afgørende slutspurt.

Derfor tror jeg, at vi skal forvente at klubben bruger lidt penge i vinterens transfervindue. Det bliver nok ikke de store kanoner, man henter ind, men Klopp har allerede vist, at han kan få det bedste frem i de fleste spillere.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det var fornuftigt at forlænge kontrakten med Woodburn, Stewart og Alexander-Arnold

I den forgangne uge forlængede klubben med de tre talenter Ben Woodburn, Kevin Stewart og Trent Alexander-Arnold. Det er skønt at se, at klubben sætter handling bag ordene med hensyn til at ville bruge egne talenter.

Vi så i preseason, hvordan Ben Woodburn så ud til allerede at have evnerne til at følge med på højeste niveau, til trods for at han kun er 16-17 år. Knægten har potentiale til at blive helt vildt god, og hypen omkring ham er allerede stor. Jeg håber dog, at man udviser den rette tålmodighed med ham, og fører ham langsomt frem – for et talent af den størrelse må ikke ødelægges ved at få for meget for tidligt.


Alexander-Arnold var også en helt naturlig forlængelse, da han længe har været betragtet som det største talent i sin aldersgruppe af folkene på akadamiet. Vi har allerede set ham spille fornuftige kampe på førsteholdet, og det eneste der afholder ham fra at få mere spilletid er, at han har en spiller som Clyne foran sig. Den unge højre back bliver en spiller, vi kommer se spille for Liverpool i mange år, og så skader det heller ikke, at han er scouser.


Forlængelsen med Kevin Stewart har jeg det anderledes svært ved. Personligt har jeg aldrig set det store lys i ham, men Klopp lader til at være vild med knægtens indstilling og arbejdsvilje. Han er ikke prangende med bolden, men yder altid en helhjertet indsats. Jeg har svært ved at vurdere, hvor god han kan blive, men hvis Klopp tror på ham, så er jeg da villig til at sætte min tvivl på pause.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg er glad for, at det her er sidste landskampspause i lang tid

Endnu en landskampspause er over os. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg var vildt begejstret for den slags, for det er jeg bestemt ikke.

Særligt den her synes jeg kommer på et ubelejligt tidspunkt for Liverpool, fordi holdet netop har ramt en stime af velspillede kampe og gode resultater. Landskampspauser giver også risiko for skader, som kan være med til at bryde det momentum, som en spiller har.

Samtidig får nogle af de hold, der spiller europæisk mulighed for at samle kræfter, hvis de ikke har spillere med landshold. For Liverpool er effekten faktisk lige omvendt, da klubben ikke har europæiske kampe, men derimod sender en masse spillere afsted med deres nationale mandskaber.

Jeg håber bare, at alle Liverpools spillere kommer igennem pausen uden skader og uden at bruge for mange unødige kræfter. Vi går ind i en travl periode, hvor vi ikke kan undvære nogle spillere.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool Echos liste over bedste køb siden 2002 har nogle fejlskud

Liverpool Echo har lavet en liste over de ti bedste indkøb siden 2002. Som man kan se på Facebookopslaget, er der spillere på listen, det er svært at være uenig i. Der er dog et par enkelte, jeg ville ændre.

James Milner hører ikke til på listen. Det har han været alt for kort tid i klubben til. I stedet mener jeg, at en spiller som Daniel Agger bør komme ind på listen, når man tænker på, at han var viceanfører og leverede nogle ret vigtige mål for klubben.

Samtidig synes jeg, at en spiller som Dirk Kuyt er placeret alt for lavt på listen. Han blev købt som angriber, men endte som fløj og scorede en pokkers masse vigtige mål – og ofte i de store kampe. Samtidig var en rigtig publikumsdarling som følge af sit store arbejdsraseri.

Torres var god, da han var i klubben, men alene måden han forlod den på bør trække ham gevaldigt ned på listen. Og selv om Coutinho har gang i en god sæson, så er det godt nok svært ikke at sætte Suarez øverst – også selv om der er kæmpe prisforskel på de to.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Coutinho er ved at få sit helt store gennembrud i år

Vi slutter med en perle fra den lille magiker. I nattens kamp mod Argentina satte Coutinho gang i scoringen med en klassisk Coutinho-scoring. Den forvandling han har gennemgået i år er helt vild, og kan han holde dampen oppe gennem hele sæsonen, så ender han med at få sit helt store internationale gennembrud. Nyd ham, mens vi har ham – hvilket forhåbentligt er mange år fremover.

 

 

 

Fik du ikke læst sidste uges udgave af ”Ti ting, jeg tror, jeg tænker”, kan den findes her:

https://liverpool-fc.dk/blog-ti-ting-jeg-tror-jeg-taenker-3/

Leo Vegas Sport