Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #5

Velkommen til en ny udgave af denne lille tanke-blog. I denne uge er der desværre ikke en kamp at mene så meget om, men det giver i stedet mulighed for at komme lidt rundt om nogle andre ting, der omhandler Liverpool Football Club.

Tak fordi du læser med, og smid endelig en kommentar på Facebook.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg er glad for at landskampspausen nu er overstået

Endelig! To ugers ørkenvandring i endnu en landskampspause er overstået. Som jeg kundgjorde i sidste uges udgave af denne blog, så er jeg langt fra fan af landskampspauser, og endnu mindre fan af dem, når de indeholder træningskampe.

Eneste højdepunkter set med Liverpool-øjne har været, at Coutinho endnu engang har leveret varen for Brasilien, og at både Sturridge, Henderson og Lallana fik vist, at det engelske landshold ville have det svært uden spillere fra Liverpool.

Jeg håber, at Sturridges mål kan sætte ham i gang i ligaen, og så er det rart at se, at Henderson kan holde det høje niveau, han har vist for Liverpool i denne sæson.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det er håbløst, at Adam Lallana er blevet skadet i en ligegyldig træningskamp

Omvendt var det en meget op og ned uge for Adam Lallana, som fik scoret og leverede to glimrende præstationer for landsholdet. Desværre var han ikke ret længe på banen mod Spanien, da han måtte udgå med en skade efter20 min.

Jeg synes, at det er helt håbløst, at der skal spilles træningskampe for landsholdet midt i sæsonen. De bør placeres i løbet af sommeren, hvor skaderne ikke direkte har indflydelse på spillernes klubhold. Det går ikke, at Liverpool frigiver en spiller til landsholdet blot for at få ham skadet tilbage. Det er ikke første gang, det er sket.

lallana

Jeg tror desværre ikke, der er en umiddelbar løsning på dette potentielle problem. For så længe klubberne er tvunget til at afgive spillere til diverse landshold midt i sæsonen, vil det potentielt kunne få katastrofale konsekvenser for klubben, hvis en eller flere spillere bliver skadet, mens de er med landsholdet. Alternativet er, at spillerne ”faker” en skade inden disse ubetydelige kampe, for at slippe for at spille dem. Og det er hverken spillerne, landholdene eller fodbolden generelt tjent med.

Lad os ikke håbe, at Lallanas skade holder ham ude alt for længe.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool har mulighed for at rykke fra de andre hold frem mod jul

Med landskampspausen overstået kan Liverpool fokusere fuldt ud på det travle program, der ligger forude. Jeg tror, at vi taler om et Liverpool hold, der har store muligheder for at toppe Premier League, når vi tager hul på juleprogrammet.

Frem mod kampen mod Everton er det reelt kun weekendens udekamp mod Southampton og kampen mod West Ham, der bør være i stand til at give os problemer. Det er naturligvis farligt at kigge langt frem, men i og med at vores direkte konkurrenter skal mødes indbyrdes en del gange i de kommende uger, så ser jeg gode muligheder i at trække fra i toppen og dermed holde jul på toppen.

Skader kan naturligvis ændre en del, og holdet kan ramme en dårlig stime, men det tror jeg bare ikke er særligt sandsynligt for dette års udgave af Liverpool.

Vi har haft en svær start på sæsonen, som vi er kommen flot igennem. Nu skal vi udnytte det ved at vinde de på papiret ”lette” kampe. Kan vi gøre det, så ligger vi lunt i svinget til et forår, der kan gå hen at blive rigtigt sjovt som Liverpool fan.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det er dejligt at se Joe Gomez tilbage fra sin skade

Noget af det bedste ved den sidste uge var nyheden om, at Joe Gomez er tilbage i aktion på banen. Den unge forsvarer havde en fantastisk start på sidste sæson, ingen han løb ind i sin alvorlige skade, og hvis han er helt ovenpå igen, så giver det bare endnu mere bredde til en allerede bred trup.

Hvor skal han så spille? Sidste år indtog han backen og havde både fremragende og mindre heldige præstationer. Personligt tror jeg mere på ham i midterforsvaret, hvor han også har spillet det meste af sin – godt nok korte – karriere, inden han kom til Merseyside.

Joe Gomez

 

Klopp er vild med spillere, der kan spille flere positioner, og med Gomez tilbage har klubben nu et reelt alternativ til Milner og Moreno og venstre back, ligesom man er vildt godt dækket ind i det centrale forsvar.

Foruden Gomez, så vendte Sheyi Ojo også tilbage til træningsbanen i denne uge. Så bortset fra Lallanas uheld på landsholdet og Ings’ langtidsskade, så ser det ganske fornuftigt ud med hensyn til skader – indtil videre.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool er fint repræsenteret på ESPNs liste over de bedste fodboldspillere i verden lige nu

I den forgangne uge lagde ESPN en liste på sit fodbold-website, hvor de rangerede de 100 bedste spillere i verden fordelt efter position netop nu inklusiv trænere. Hver position har ti spillere, og Liverpool har fem mand med på listen.

Mest overrasket var jeg over at se Nathaniel Clyne på listen over højre backs, hvor han rangerer som nummer otte, foran blandt andre sin landsholdskollega Kyle Walker.

Jeg var også overrasket med hensyn til Coutinho. Ikke over at han er at finde på listen, men at han også kun rangerer som nummer otte efter spillere som Koke og Mahrez, mens Dimitri Payets form i denne sæson heller ikke berettiger ham til en plads over den lille brasilianer.

Omvendt kan vi som Liverpool fans glæde os over, at vi har verdens tredjebedste manager. Klopp er kun overgået af Guardiola og Diego Simeone på listen, og det er da ikke helt skidt. Jeg tror dog, at de fleste med rødt blod i årerne ikke vil bytte Klopp for nogen af de to.

De to øvrige Liverpool spillere på listen er ikke overraskende Roberto Firmino og Sadio Mané som ligger henholdsvis nummer ni og ti på listen over ”forwards”.

Verdens bedste ”striker” i øjeblikket har desuden også en forbindelse til Anfield. Det er nemlig, ikke overraskende, Luis Suarez.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpools lønbudget kan få en nøk opad i de kommende sæsoner

Forleden kom det frem, at Liverpool har verdens 10. højeste gennemsnitsløn på lige over tre millioner pund om året, hvilket svarer til en ugeløn på 57.000 pund – eller lige knap en halv million.

Det er egentlig ikke så overraskende, at Liverpool ligger i top ti, men det er heller ikke så overraskende, at de ikke ligger i nærheden af de to Manchesterklubber eller Chelsea på lønniveauet. Det er i mine øjne et udslag af den strategi, man har kørt, hvor man primært har købt spillere under 24 år, som man må formode ikke skal have så meget i løn.

philippe-coutinho-619285

Jeg tror dog, at Liverpools lønniveau vil stige en del i løbet af de næste par sæsoner, i takt med at spillerne vil have del i tv-pengene – og fordi at mange af de bedste spillere i Liverpool er relativt billige i forhold til kollegaerne i de konkurrerende klubber.

De bedst betalte spillere i Liverpool er Daniel Sturridge, James Milner og Jordan Henderson som hver har en ugeløn på over 100.000 pund, mens en spiller som Coutinho ”blot” tjener 80.000 pund om ugen. Som Liverpool Echo skrev tidligere på ugen, så skal man nok regne med at Coutinho skal have markant mere i lønposen, hvis man vil forhindre, at den lille brasilianer følger efter Luis Suarez mod spanske himmelstrøg.

Læs i øvrigt dette indlæg fra fanklubbens nyeste blogger Niklas Kiær, hvor han giver sit syn på transferrygterne vedrørende Coutinho.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at rygterne om Daniel Sturridges exit fra Liverpool ikke holder op lige med det samme

Nu vi er ved transferrygter, så tror jeg at vi skal vænne os til rygterne om Daniel Sturridges snarlige exit vil komme oftere og blive mere vedvarende jo tættere vi kommer på transfervinduet i januar.

Ifølge The Mirror er Sturridge utilfreds med manglende spilletid, og West Ham og Stoke skulle angiveligt være klar med et bud på 28 millioner pund.

Lad mig være den første til at skyde det tilbud ned. Dels fordi jeg gerne ser han bliver i klubben, og del fordi det er et latterligt lille beløb for en spiller, der er en af verdens bedste angribere, når han får hul på bylden. Liverpool Echo har dog også været ude at meddele, at Sturridge ikke er på vej væk.

Det er nok ikke det sidste, vi har hørt i denne saga, men med en skadet Danny Ings og en Mané på afsted med landsholdet det meste af januar, så mener jeg simpelthen ikke, at klubben kan undvære ham. Vi får at se, hvordan denne transfersaga ender.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det er sjovt at se tilbage på de tweets der kom, da Liverpool købte Coutinho i Inter

Det er ikke nogen hemmelighed, at Liverpool købte Coutinho for en ret god pris i Inter. Omkring 8 millioner pund gav klubben for teknikeren, som vel i dag vil koste tæt på 500 millioner pund.

Det var dog ikke alle, der så det store lys i Coutinho, da Liverpool købte ham, som det ses på de her tweets.


 

Lad det her være en påmindelse om, at give unge spillere den tid de behøver for at udvikle sig. For nogle sker det allerede mens de er teenagere, mens andre først når deres fulde potentiale når de kommer til midten af 20’erne. Vi skal derfor som fans have tålmodighed – uanset om det gælder spillere som Emre Can på 23 år eller Ben Woodburn på 17.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at hvis du kun skal læse én artikel om Liverpool i denne uge, så skal det være denne her om Steve Heighway

Nu vi er ved talenter, så er denne artikel om gode gamle Steve Heighway absolut værd at læse. Han er manden, der startede klubbens akademi i 1999, og i interviewet fortæller han om sit syn på talentudvikling, og hvorfor han var væk fra klubben i nogle år under de tidligere ejere.

Desuden har han følgende citat, der kan gøre enhver Liverpool fan varm om hjertet.

“There has been enormous change at Liverpool, but when I see what is happening here now – and what the first team are doing – I approve. And I think Shanks would approve, too. He’d approve of the ethics. He’d approve of the work rate. He’d approve the way the first team is playing. And he’d approve the way we are treating the youngsters. He would like that. He would like that a lot.”

Interviewet giver også et indblik i, hans forhold til tidligere talenter som Gerrard, Carragher og….Jay Spearing (den er god nok).

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at John Arne Riise stadig er vanvittigt populær blandt Liverpools fans

Ikke en tanke, der vælter verden, men et sjovt lille tweet fra normanden, der vel nok er den bedste venstre back i Liverpool i de sidste 20 år (kom gerne med andre forslag).

Han er stadig så populær, at han ikke kan få lov til at træne i fred, når der kommer DJ Ötzi ud af højtalerne.


Det er i øvrigt stadig en vanvittig fed spillersang.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ugJivXkJr0A&w=560&h=315]
Fik du ikke læst sidste uges udgave af bloggen, kan den findes lige her.

Leo Vegas Sport