Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #8

Velkommen til denne uges tanke-blog. En miserabel kamp mod Bournemouth sætter sit præg på denne uges tanker, som dog også kommer ind på en dejlig årsdag, og får hyldet månedens spiller.

Tak fordi du læser med. Smid gerne en kommentar med ris, ros eller forslag på Facebook.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at kampen mod Bournemouth giver anledning til bekymring på både den korte og den lange bane

Kampen mod Bournemouth var i mine øjne et kæmpe skridt bagud for Liverpool. Ikke blot dominerede Liverpool kampen, jeg var langt hen ad vejen så sikker på en sejr, at jeg ikke engang blev utryg, da Bournemouth kom på 2-3.

Der kan ikke herske tvivl om, at Liverpool burde have lukket den kamp meget tidligere, og det var man da også tæt på at gøre, da bolden var under en millimeter fra at krydse stregen på et godt forsøg. I stedet for at komme foran 4-1, fik man lukket modstanderen ind i kampen, hvilket gjorde holdet på banen utroligt nervøse og krampagtige i deres spil. Var den bold gået ind, så er jeg heller ikke i tvivl
om, at Liverpool havde hentet de tre point.

Det gjorde de imidlertid ikke, og det kan godt give lidt bekymringer på både den korte og den lange bane. På kort sigt er jeg nervøs for, om sådan et kollaps får indflydelse på den gode stemning og de positive toner, der har omgivet Anfield det meste af sæsonen. Indtil denne kamp, har holdet stort set ikke kunne gøre noget galt, og så ramler det hele sammen i en enkelt kamp. Lad os for guds skyld håbe, at det netop forbliver blot én enkelt kamp.

Men der er dog også grund til bekymring på længere sigt. Hvis Liverpool er tvunget til at score mindst fire mål per kamp for at hive point hjem mod de såkaldte ”mindre” hold, så kan de kommende kampe godt blive utroligt hårde. Hvis ikke forsvaret strammer op, så kommer angrebet under et enormt pres for at score så mange mål som muligt.

Som klub er vi blandt ligaens mest scorende, men vi bruger også mange forsøg på at lave de mål. Vi så i kampen mod Burnley tidligere på sæsonen, at hvis vi ikke scorer på vores chancer, så skal der ikke meget til, før vi er bagud på grund af et usikkert forsvar – og målmand.

Min frygt er, at kollapset mod Bournemouth giver andre hold troen på, at Liverpool kan rystes, selv om vi er foran. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi i de kommende kampe får os sat totalt på modstanderne, og får lukket kampen helt, så vi ikke giver dem det mindste håb om et comeback.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det er bekymrende, at der skal så lidt til, før holdet falder sammen

Man skulle tro, at holdet med tiden er blevet mere rustet til at komme igennem de perioder af kampe, hvor modstanderen får lidt momentum. Men når der skal så lidt til, før holdet falder totalt sammen, som tilfældet var mod Bournemouth, så kan jeg godt blive lidt bekymret.

Hvis holdet ikke er blevet mentalt bedre til at klare modgang, end tilfældet har været de seneste to sæsoner, så er vi ikke så langt i genopbygningsprocessen, som jeg troede og håbede. Det er ikke fordi, der er mange spillere tilbage i truppen fra holdet, der glippede mesterskabet i 2014. Så det burde ikke spille ind.

Måske skal holdet lære, hvordan man vinder kampe, man forventes at vinde. Det er ofte langt lettere at præstere, når der ikke er det store forventningspres. Men Klopp er nødt til at give holdet troen på, at de kan vinde de her kampe, hvor tingene pludseligt tager en drejning, man ikke havde forudset.

Den her kamp mod Bournemouth lugtede så langt væk af kampen på Selhurt mod Crystal Palace i 2014. Liverpool er foran og har egentligt godt styr på kampen, inden det så pludseligt går så gruligt galt på kort tid. Heldigvis er der mange flere kampe tilbage i sæsonen denne gang, så der er tid til at indhente det tabte, men det kræver, at man ikke smider tre ellers sikre point.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at al snak om et mesterskab må forstumme nu

Efter weekendens fadæse – for det mener jeg rent faktisk, at det var – må al snak om et muligt mesterskab forstumme fra både fans, medier og andre omgivelser.

Hvis man som klub har den slags udfald, som Liverpool havde mod Bournemouth, skal fokus være på at få rettet op på problemerne, og ikke drømme om et mesterskab, der måske kan blive aktuelt engang i foråret. Der var flere på min lokale pub, hvor jeg så kampen, der både var rasende og pinligt berørte over den måde, som holdet faldt sammen på i anden halvleg.

Nogle af dem har tidligere luftet drømme og forhåbninger om, at Liverpool i denne sæson kan være med helt fremme, hvor det er sjovt. Men selv disse optimister indrømmede efter kampen, at man ikke bliver mester, hvis man ikke kan holde fast i en føring på 3-1.

Jeg har længe været fortaler for, at vi som fans skal holde igen med mesterskabssnakken, og den holdning har jeg bestemt ikke slækket på efter kampen mod Bournemouth. Det må være op til holdet at bevise, at de kan præstere stabilt, før vi som fans overhovedet kan begynde at snakke om titler, for man vinder ikke mesterskaber, hvis man falder sådan sammen i kampe man står til at vinde sikkert.

Men det er naturligvis også svært at argumentere imod, at klubben har klaret sig godt i denne sæson, når man ser et tweet som det her.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg var (og er) meget utilfreds med Klopps manglende udskiftninger sidst i kampen

I sidste uges blog linkede jeg til en artikel om, hvor stor betydning ind-/udskiftninger har på fodboldkampe nu om dage. Derfor var jeg dybt forundret og faktisk direkte utilfreds med, at Klopp ikke benyttede sig af sine udskiftninger i nederlaget mod Bournemouth.

Han foretager én udskiftning i løbet af kampen, på trods af at det er tydeligt, at holdet er på hælene mod et tændt modstanderhold. Jeg fatter ikke, hvorfor man ikke benytter sig af muligheden for at få nogle friske ben på banen i forsøget på at ændre kampen tilbage til Liverpools fordel.

Nogle vil måske mene, at bænken var tyndt besat hvad angår offensive kræfter og back up planer til midtbanen. Men man kunne sagtens have sat Moreno ind og flyttet Milner på midtbanen, eller have givet chancen for Woodburn eller Ejaria, efter man kom bagud – men intet skete.

Det er ikke første gang i år, at Klopp ikke bruger alle sine indskiftninger, og indtil i søndags har det ikke kostet det store. Men i løbet af anden halvleg var det tydeligt, at Liverpool havde brug for nyt blod på banen, og derfor ville det i mine øjne have været oplagt at skifte nogle spillere.

Det er en ommer fra Klopps side, og dem skal der også være plads til ind imellem – så længe det ikke sker for tit.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at de har statistikker fra kampen er ret interessante’

Selv om resultatet mod Bournemouth ikke var prangende, kastede kampen alligevel et par interessante statistikker af sig, som du kan se i nedenstående tweets.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool stadig har et stort målmandsproblem

Som om kampen mod Bournemouth ikke var dårlig nok, så gav kampen også ny næring til diskussionen omkring, hvem der skal stå på mål for klubben.

Der er ingen tvivl om, at Karius har været meget svingende i sine præstationer i dette efterår, og kampen mod Bournemouth var bestemt ikke hans bedste. Han koster især det sidste mål, men omvendt napper han også et par meget store chancer. Statistikkerne bakker også op om, at han er en målmand, der er meget gennemsnitlig.

Han minder på den baggrund på mange måder om Mignolet. Og det er netop dér Liverpools største problem på målmandsposten er. Alternativet til Karius er en spiller, som har været jaget vildt af fans, fordi de netop ikke var særligt trygge ved ham mellem stængerne. Og som man kan se på de statistikker fra før, klarer Mignolet sig faktisk dårligere end Karius.

Karius er ung, og har stadig meget at lære endnu. Spørgsmålet er, om hans selvtillid vil lide et unødigt knæk, hvis man starter Mignolet i de kommende kampe. Og hvad gør man så, hvis Mignolet heller ikke leverer?

Det er dét, der er essensen af Liverpools målmandsproblem. Der ligger ikke en let løsning lige til højrebenet, og løsningen er i mine øjne slet ikke at gå ud og købe endnu en målmand til januar. Slet ikke, når man har købt en ung målmand i sommer.

Jeg mener, at man bør satse fuldt ud på Karius, og give ham tid til at udvikle sig. De Gea i var også længe om at komme op i gear hos United, og jeg tror på, at det vil gavne Karius på længere sigt, hvis man holder fast i ham. Men der er bestemt ingen tvivl om, at han er nødt til at hæve sit niveau, hvis Liverpool skal højere op i tabellen.

  1. jeg tror, at jeg tænker, at Matip måske er holdets vigtigste spiller

Det var dog ikke kun på målmandsposten, at det hele gik i sort for Liverpool i søndags. Der var meget stor usikkerhed i forsvaret, og man kan vel direkte føre to af Bournemouths mål tilbage til elendigt forsvarsspil.

Lovren tog tidligt hul på Disney’s Juleshow og lignede flere gange Bambi på glatis. Lucas gjorde sit bedste, men han er bedst på midtbanen. Det var tydeligt, at kommunikationen i de bagerste rækker var helt i skoven, i forhold til hvad vi har set i de seneste kampe.

Det er ikke første gang, at Liverpool skifter ud i forsvaret, men det er første gang længe, at Matip er ude. Det kan så kun betyde, at fraværet af Matip havde så stor betydning på medspillerne, at de helt glemte alt om, hvordan man spiller fodbold.

Hvis Matips betydning for holdets defensiv er så massiv, som det så ud til i denne kamp, så er det bestemt helt fortjent, at han blev kåret til november måneds spiller af fanklubbens medlemmer. Og det er desuden helt vildt vigtigt, at han tilsyneladende bliver klar til weekendens kamp mod West Ham.

Der er helt klart brug for noget stabilitet i forsvaret, men det er dog bare helt uholdbart, at hele holdets defensiv er bundet op på én spiller, og det skal der gøres noget ved.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool skal købe endnu en central forsvarspiller i januar

I forlængelse af ovenstående punkt, mener jeg, at Liverpool er nødt til at gå ud og investere penge i endnu en central forsvarer.

Der er brug for en spiller, der kan styre forsvaret, når Matip ikke er der, og som kan presse Lovren i kampen om en startplads. Klavan sad på bænken mod Bournemouth, og det har han gjort i størstedelen af kampene i år.

Jeg synes, det er meget kritisk, at Klopp hellere vil bruge Lucas ude af position i det centrale forsvar end Klavan, som har sin naturlige plads dernede. Jeg ved ikke, om det skal tages som et udtryk for at Klopp gerne vil have Lucas på banen, eller om det er fordi Klavan ikke er fundet god nok.

Hvis det sidste er tilfældet, er det helt nødvendigt, at man går ud og køber endnu en centerforsvarer til januar. Klubben er nødt til at sikre, at man har samme bredde bagtil, som man har i offensiven, for det går ikke, at man er så afhængig af én mand til at styre tingene.

Der har været mange navne oppe at vende i den seneste tid, og jeg har ikke en favorit blandt de nævnte navne. Jeg håber bare, at der kommer en forstærkning til, der kan give lidt ro på bagsmækken. Et stabilt og sikkert forsvar vil også hjælpe med til at gøre målmanden – hvem det så end måtte være – mere sikker.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool har fået en god lodtrækning i FA Cuppen

Det er fedt, at vi træder ind i FA Cuppen med mulighed for et typisk pokalopgør mod hold fra noget lavere rækker.

Om det bliver Plymouth eller Newport er for mig underordnet, for jeg nyder altid de her kampe mod små modstandere. Det giver en helt særlig atmosfære, og står for mig, som det der er essensen og det fede ved fodbold.

I pokalfodbold og især i FA Cuppen kan alle slå alle, og derfor er det vigtigt, at man ikke undervurderer modstanderen. Når det så er sagt, så er det mod en modstander, hvor der bør være fin mulighed for at give de unge spiller chancen, og dermed hvile nogle af de mere rutinerede spillere oven på et hårdt juleprogram.

Samtidig giver det også mulighed for at få lidt minutter i benene på Coutinho, som gerne skulle være tilbage efter sin skade, hvis man skulle ønske dette.

  1. Jeg tror, at jeg tænker, at det her er lækker læsning i anledning af en speciel dag

De fleste af denne uges tanker er gået på en noget trist kamp i søndags. Jeg har lært, at man skal slutte af med noget positivt, og det vil jeg så gøre ved at ”fejre” at det torsdag den 8. december var 12 år siden kampen mod Olympiakos.

I den anledning smed Liverpool Echo sit kampreferat fra dengang op på sin hjemmeside, og det er da meget god og sjov nostalgisk læsning.

Også Steven Gerrard markerede dagen på sin Instagramprofil med dette opslag.

https://www.instagram.com/p/BNw2TtvDQIP/

 

Er du mere til video, kan du bruge fem minutter på at gense højdepunkterne fra kampen lige her.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PG_TD-4AuKw

 

—-

Fik du ikke læst sidste uges udgave af bloggen, kan den findes lige her.

Leo Vegas Sport