Kommende kampe:

[Blog] Transfersnak – Del 2 – Køb disse, Klopp og FSG

Sommerpausen giver mulighed for Klopp og FSG til at finde frem til de spillere, der kan vinde titler med Klopp ved roret. Vi giver her vores bud på, hvem vi hver især mener, pengene skal bruges på.

Karius

Anders Normann:
Vi havde stor tilgang i sidste sommertransfer-vindue. Indkøbene har gjort det godt, og vi skal fortsætte denne gode stime. Der er dog ikke længere behov for at erstatte næsten halvdelen af startelleveren. Køber vi for mange spillere, der skal have en central rolle, men samtidigt et års tilvænningstid, vil vi igen efter sæsonen sige, at “næste sæson bliver vores sæson”. Vi har et solidt fundament nu. Der blot skal tilføjes endnu mere kvalitet. Grujic, Matip og Karius er købt allerede. Ved indkøbene ønsker jeg kvalitet over kvantitet, og ser mere efter spillertyper og pladser end specifikke navne.

Grujic, Matip og Karius bliver spændende at se. Jeg tænker dog, at en eller to kvalitetsspillere bør tilføjes endnu, og så ikke mere. Et eller to færdige produkter.

Midtbanen: Jeg mener, vi bør gå efter en midtbanegeneral. Flere er nævnt, men det havde været fint med en spiller, der er skadesfri, kan holde højt niveau flere år frem og begå sig i toppen af Premier League. Jeg har en joker til denne position i Pierre Emile Højbjerg, der frigives af Bayern denne sommer. Én af Danmarks største talenter i mange år, og et solidt CV bag sig som ungdomsspiller. Premier League vil passe perfekt til den arbejdsivrige og passioneret midtbanespiller, der har en lang og flot karriere foran sig. Jeg mener, vi burde prøve at gå efter ham. Specielt når han kan hentes gratis.

Forlæng med Kolo: Kolo kan stadigt. Man finder sjældent en spiller af hans kvalitet, der accepterer sin rolle i truppen og stadigt løser sin opgave så godt, når han kommer på banen. Bør beholdes. Specielt med tanke på Sakho’s karantæne. Forlæng med et år, men ikke mere.

Venstre back-pladsen: Det meste af sæsonen har mange supportere skreget på en ny venstre back som erstatning for Moreno. Minder om, at Flannagan og Gomez er i truppen. Ingen grund til køb, hvis de to holder sig skadesfri. Moreno har i den grad brug for konkurrence på pladsen.

 

Anders Christensen:
Som jeg nævnte i bloggen omkring afgange fra Liverpool, så går jeg ind for at holde rimeligt med kontinuitet i truppen. Jeg mener, at Klopp har fået meget ud af den nuværende trup, og jeg tror, at det vil blive endnu bedre i den kommende sæson.

Med det sagt, mener jeg dog stadig, at der er plads til forstærkninger i alle kæder, og mens jeg personligt ønsker mig noget mere rutine og lederskab i truppen, lader det det til, at klubben endnu engang primært vil gå efter yngre spillere med udviklingspotentiale, og det er derfor primært denne type spillere, jeg vil fokusere på.

Forlæng med unge talenter: Spillere som Ojo, Cameron Brannagan, Pedro Chirivella og Sergi Caños skal fremtidssikres, så de kan spille en rolle for klubben i fremtiden. Jeg er af den opfattelse, at klubben mangler spillere som vil dø for trøjen. Den letteste måde at få dem på, er ved at udvikle dem selv. De her unge spillere ser utroligt spændende ud, og jeg mener det er en absolut nødvendighed at forlænge med dem. Om de skal spille en rolle for klubben i næste sæson, eller om de skal udlånes, ved jeg ikke – men de er for store talenter, til at man skal risikere at miste dem næsten gratis, som man har gjort med Jordan Rossiter

Jannik Vestergaard:
Den her handel har jeg skreget på de seneste to sæsoner. Vestergaard er 23 år, og er både fysisk stærk, modbydelig god i luftspillet og ganske habil med fødderne. Var flere gange anfører for Hoffenheim i en alder af 20 år. Der går rygter om, at Gladbach vil have ham, og at prisen skulle være omkring 75 millioner kroner. Hvis det er prisen, bør Liverpool i min optik springe til, og deltage i kampen om den unge dansker. Han er ung og har et stort talent samt et potentiale til at være en fremtidig anfører for klubben. Med ham og Matip i truppen vil det centrale forsvar på Anfield være sikret ti år frem i tiden. Og så skader det naturligvis heller ikke, at han er dansk.

En midtbanegeneral: Personligt mener jeg, at vores midtbane er for tynd og mangler noget erfaring. Sidste år hentede man Milner i håbet om, at han ville blive den rolige og erfarne leder på centralt på banen. Det mener jeg ikke, at han blev i sin første sæson i klubben, og derfor bør man kigge videre efter endnu en rutineret midtbanemand i dette vindue. Man kan jo passende forsøge at hente en gammel kending i Xabi Alonso eller Javier Mascherano. Xabi Alonso er blevet 35 år, men kunne få samme rolle som Gary MacAallister havde det i sin tid – masser af rutine og farlig på dødbolde. Mascherano er naturligvis en anden type spiller, og sikkert også mere urealistisk, med tanke på den klub, han spiller i. Men læste et rygte, der påstod, at Barca er villige til at lytte på bud på ham. Han er en bedre udgave af Lucas, som har spillet et hav af store kampe, og som ville give truppen noget fysisk robusthed.

Mario Götze: Han er den helt store pris i sommerens vindue. Men samtidig den spiller på transfermarkedet, der er mest drama omkring i øjeblikket. Nogle mener, at han ikke vil væk fra Bayern – heriblandt Götzes egen far – og det er da også hvad den lille tekniker selv har meldt ud. Omvendt lyder der modstridende meldinger fra klubben, om hvorvidt han indgår i planerne for næste sæson, ligesom rygter vil vide, at Götzes agent spiller et spil med både Bayern og potentielle interesserede klubber. Det er en transfersaga i samme kaliber som Horton Sagaen, og dramaet fortsætter sikkert også i lige så lang tid som tv-serien – eller i hvert fald til transfervinduet smækker i. Uanset, hvor Götze ender, er han en spiller, man skal sættes alle sejl ind på at få til klubben, for han vil være en markant forstærkning af truppen.

Gotze

Marek Hamsik: Lad mig sige det med det samme – den her handel sker ikke. Hamsik er anfører for Napoli, hvor han i den forgangne sæson lavede 11 assists i Serie A. Han er både kreativ og aggressiv i sin spillestil, og han er i mine øjne, lige præcis den type spiller Liverpool mangler, og som jeg gerne ser tilført truppen. Han er med sine 28 år lidt ældre end resten af emnerne her på listen, men han er for god til at udelade. Vores manglende deltagelse i Europa og det faktum at han er anfører i Napoli gør desværre denne handel yderst urealistisk. Men man har jo lov til at drømme.

Paco Alcacer: 22-årig angriber fra Valencia, som har scoret 43 mål i 143 kampe for spanierne. I denne sæson scorede han 13 mål for et hold, der var i spillemæssig krise det meste af sæsonen. Han er en mindre angriber, men han er hurtig og aggressiv, og vil passe godt ind i Klopps spillestil. Hvis man skal finde et minus ved ham, må det være, at han tidligere har kæmpet med skader, men i den netop afsluttede sæson spillede han i 41 kampe, så det lader til, at han er kommet over dem. Han vil især være interessant, hvis både Balotelli, Benteke og Daniel Sturridge forlader Liverpool i løbet af sommeren. Han er dog vokset op i Valencia-systemet, og kan derfor være svær at lokke væk fra barndomsklubben.

 

Lasse Callesen:
Der er lavet et solidt arbejde forud for næste sæson. Vi kan se spillerne finde hinanden og arbejder bedre sammen. Takterne går i den rigtige retning, der er dog stadig alt for store udsving. Bund og topniveau er alt for langt fra hinanden, det er alfa og omega at først og fremmest bundniveauet bliver hævet. Ellers kommer vi igen til, at se de udfald vi har set så tit de sidste par år.

En af de afgørende ting for mig er at klubben og ikke mindst FSG går væk fra deres transferfilosofi om at købe ungt. Det går simpelthen ikke de bliver ved med, at købe 20-24 årige spillere og forventer mesterskaber (der er dog undtagelser i deres indkøb), eller spillere de kan sælge dyrt efter nogle år. Men der skal købes spillere ind der ved, hvordan det er at spille med om mesterskaber og pokaler. Det gør de færreste 20 årige og det er ikke dem man skal forvente afgøre det. Her er bl.a. Milner og Kolo nogen der har prøvet det og som samtidigt har kunne vise vejen.

Står der en kommende 18 årig verdensstjerne klar til os så skal vi selvfølgelig ikke sige nej.

Matip: Jeg kender ikke noget til ham men hvad jeg har kunne læse rundt omkring er han ikke den bundsolide midterforsvarere vi henter ind. Han er dog fortsat ung og der er helt sikkert flere gode år i ham. Men hvad jeg har kunne læse fra kendere af tysk fodbold så får han også hjerneblødninger og laver kæmpe fejl.

Med Skrtel´s mulige afgang in mente og Sakho´s karantæne mener jeg godt vi kan tillade os at hente endnu en mand til midterforsvaret. Forlæng med Kolo men det bliver på aller yderste mandat og uden Europa kan jeg ikke se der venter ham meget spilletid næste sæson. Så hellere behold ham som en de unge spillere kan læne sig op af og få gode råd.

Midtbanen: Vi mangler et omdrejningspunkt på den centrale midtbane der kan gå ind og styre kampen og skabe den. Henderson, Can og Milner er gode fodboldspillere og kæmpere, men jeg synes der mangler en mere boldspillende type end de tre. Allen har det i sig men formår ikke at sætte sig igennem ofte nok med bolden og mangler et niveau eller to for at være med her.

Venstre back: Behold Moreno men find en mere sikker back defensivt og brug Moreno til når der skal blæses til angreb. Han giver os en ret unik dimension i spillet pga hans speed, men hovedet har han ikke altid med sig når det er os der er under pres. Jeg kan godt lide ham for den energi han bringer. Jeg tror dog også at nogle af fejlene opstår fordi han allerede er i angrebsmode inden det defensive arbejde er gjort. Måske det kommer med alderen?

Målmandsposten: Karius skulle være ny Liverpool spiller næste sæson. Jeg kender ikke noget til ham men udover at være noget af en hakket makker, som damerne dåner over skulle han være en god målmand. Så længe vi kan hente en ind der kan presse Mignolet og eventuelt skubbe ham på bænken er jeg tilfreds. Mignolet er på ingen måde en dårlig reservekeeper at have, hvilket vi har skreget på i rigtig mange år.

Det vigtigste for mig er egentlig bare at det vi henter ind er spillere der går ind og kan gøre vores start-11 bedre end den er nu. Eller som minimum presse dem der lige nu har pladsen. Ingen skal vide sig mere sikker end at en periode med dårlig indsats at så står der 3 andre klar til, at tage ens plads.

 

Se vores indlæg om afgange ved at klikke her.

Leo Vegas Sport