Kommende kampe:

[Kampoptak] Snak med en Real Madrid fan

På lørdag er der, som I alle ved, Champions League finale. Et opgør, som kan sikre os sæsonens tredje titel og bringe os op på syv Champions League (og Europa Cup) trofæer. Vi skal møde den spanske gigant Real Madrid, som har vundet turneringen hele 13 gange, som også er rekord. En finale er aldrig nem og slet ikke i Champions League.

Som en del af opvarmningen har Lasse Callesen snakket med Kamal Afandi fra Real Madrid Fan Club Dinamarca for at høre, hvor Real Madrid er henne på nuværende tidspunkt og deres vej til finalen. De fleste har nok set eller bemærket de havde et par vanvittige opgør i kvart- og semifinalen, som sendte dem i finalen. Der bliver også snakket lidt om holdets aktuelle forfatning og hvor de stærke og svage sider er.

Hvordan er sæsonen gået indtil videre? I er mestre og i CL finalen

Sæsonen har været lidt speciel. Vi gik ind til en sæson med store spørgsmålstegn ved et nyt midterforsvar, lidt underlige fornemmelser med vores backs, en aldrende midtbanetrio, en tydeligvis talentfuld men meget uforløst Vinicius jr, en højrekant ingen har taget ejerskab på og en masse spillere man gerne vil af med, men ikke vil væk. Det har ikke altid været kønt, men en sæson hvor Ancelotti fik styr på midterforsvaret, så vi hurtigt glemte afgangen af Ramos og Varane. De gamle på midten holdte og mod slutningen fik den ungdommelige energi fra bænken et samspil og en Vinicius, som pludseligt gik fra uforløst til verdensstjerne plus de ting vi ikke var i tvivl om, så blev ligaen kørt stensikkert hjem.

I Champions League gik gruppespillet mere eller mindre som forventet. Så kom først den konspirationsvækkende lodtrækning der gik fra en nem Benfica (det ved I jo) til en vej gennem PSG. Første kamp var et mareridt, der så ud til at gå vores vej, indtil Mbappe lavede en lækker kasse. Anden kamp var vanvittig, hvor vi ikke kunne få styr på det, men trods alt startede bedre end første kamp. Mbappe scorede igen for PSG, hvilket fik det til at se ret sort ud. Benzema narrede målmanden og i samspil med Vinicius fik scoret. Der vidste alle Madridiastas godt, hvad klokken var slået. To mål mere af Benzema og PSG fortsætter deres gang, som historieløs klub.

Kvartfinalen mod Chelsea startede med endnu et Benzema show, hvor Stamford Bridge blev muted. I returopgøret så vi igen Real Madrid yo-yoen, hvor de var helt væk. Vi kommer bagud 3-0. Rodrygo dukker op i feltet på en stjerne aflevering af Modric. Igen ved vidste vi, at Real Madrid ville vinde, selvom den gik i forlænget spilletid.

I semifinalen ventede Manchester City i endnu en vanvittig kamp. To hurtige mål af City, hvor de skiller Real Madrids forsvar fuldstændigt ad. Igen, igen så scorede Benzema. Igen fik vi den der følelse af at den her skal vi nok vinde. Hjemmeholdets fans blev helt stille og vi havde en kæmpe fest i udebaneafsnittet. Desværre fik Foden scoret og fik gang i hjemmeholdets fans. Kort efter kunne vi dog mærke, hvor nervøse de var. Det var samme oplevelse ved 4-2 målet til City. Benzema får reduceret til 4-3 med en fræk Panenka. Selvom Manchester City vandt, så var det os der gik fra Etihad med følelsen af at have vundet. Det var en af de fedeste oplevelser jeg har haft på et stadion.

I retur opgøret kom vi igen bagud og der kom følelsen af at vi nok ville ryge ud. Min kæreste kigger på mig og får sagt at hun helt klart tror på det. Og hun fik ret. Et helt utroligt comeback, hvor Rodrygo får scoret, så kampen går i forlænget spilletid. Benzema får scoret tidligt i den forlængede spilletid og så var vi igen sikre på, at vi nok skulle vinde. Et udtryk der bruges, er at 90 minutter på Bernabeu er meget lange. Et andet og endnu mere brugt udtryk er, at i Real Madrid spiller vi ikke finaler, vi vinder dem.

Hvad er dine forventninger til kampen?

Jeg forventer en kamp, hvor der er fuld fart på og mål. Det er 2 hold der kan vende nederlag til sejr, så at komme bagud gør ikke det store for nogen af holdene. Jeg forventer en fodboldfest i Paris, hvor jeg skal bruge dagen med Real Madrids fans inden vi skal på stadion og holde en kæmpe fest.

Det bliver kæmpe stort og det er svært at sætte ord på forventningerne.

Hvor godt er det her Real hold i forhold til de tidligere gode hold?

Det er ikke et altdominerende hold, men igen så har de gode hold i min tid som fan de sidste 25 år sjældent været altdominerende. Tilgengæld er det et hold med hjerte, der kan sove i 80 min også smadrer modstanderne i de sidste 10 min. Det er et hold med spillere der åbenbart ikke aldres mere og bare lægger alt hvad de har på banen. Det er et af de hold der har været nemmest at elske for mig.

Hvor er jeres styrker?

Udholdenhed, individuel kvalitet og ”game management”. De er gode til at udnytte deres gode perioder og aldrig gå i panik uanset resultatet. Den mentale styrke er godt illustreret ved kamp to semifinalen lige inden 1. halvleg er slut, står Benzema og Casemiro og storgriner mens de tydeligt bare nyder det, selvom holdet er bagud samlet. De giver bare indtrykket af at de ved de nok skal vinde.

Hvad med jeres svagheder?

Koncentration er den største svaghed, især i starten af begge halvlege. Derudover så har spillerne en tendens til ikke rigtig at gøre defensive aktioner færdige.

Også er vi meget afhængige af at Benzema og Courtois.

Hvor tror du at I kan gøre ondt på Liverpool?

Benzema er umulig at holde, derudover burde der være plads bag Alexander-Arnold for Vinicius jr, så jeg kan se flere gode muligheder. Derudover så slaget på midtbanen, hvis Kross, Casemiro og Modric trioen med Valverde, kan få kørt bolden rundt, kan det blive svært for Liverpools midtbane som vi så sidst vi mødtes.

Hvem synes du reelt er favoritter?

I en Champions League finale, ser jeg altid Real Madrid som favoritter. McManaman sagde det meget godt da han fortæller om de to finaler han var med i. Alle i klubben er rolige og afslappet hele dagen indtil kampen skal spilles, så er alle 100% på. Den mentalitet er tydeligt funderet i klubben når det kommer til finaler. Bare se hvordan en ung Lucas Vasques tager bolden på vej hen for at sparke sit straffespark mod A. Madrid i finalen. Han spinner lige bolden på fingeren med et smil på læben inden han skal ned og sparke mod verdens bedste keeper… og han sparker den selvfølgelig ind.

Er der spillere som har skuffet?
Der er selvfølgelig de åbenlyse der har skuffet over længere tid, med deres præstationer eller mangel på samme og dårlige attituder i Bale, Hazard, Jovic, Mariano, Isco etc.

Men de egentlige skuffelser er nok i Casemiro der ikke har haft sin bedste sæson og Mendy har også været en lidt underlig størrelse.

Nogen der har overrasket?

Vinicius jr’s forvandling fra sidste sæson til denne er helt fantastisk.

Derudover har Camavinga og Rodrygo også gjort det over alt forventning.

Som nævnt har det også været overraskende hvor godt Alaba og Militao har gjort det fra dag 1.

 

Du kan se finalen med andre Liverpool fans. Her er vores anbefalinger

Leo Vegas Sport