Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #19

Så er det endnu engang blevet tid til ti tanker fra min side. Sæsonen er slut, så det er blevet tid til at kigge tilbage på sæsonen, der er gået – men nok så vigtigt, er det også tid til at kigge frem mod de kommende måneder med transferrygter, fodboldfrie weekender og kommende kvalifikationskampe til Champions League.

Der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme i gang. Tak fordi du læser med, og smid gerne en kommentar på Facebook til denne omgang tanker.

 

1. Jeg tror, at jeg tænker, at sæsonen 2016/17 er godkendt med Liverpool-øjne

Endnu en sæson er slut – og endnu engang endte Liverpool en sæson uden en pokal til trofæskabet. Kritikere vil mene, at en sæson uden pokaler aldrig må være godt nok for en klub af Liverpools størrelse og med den historie, som klubben har.

Det kan der naturligvis være en lille del sandhed i, men med tanke på hvor klubben har været de seneste mange sæsoner – langt væk fra noget der minder om Champions League – vil jeg mene, at denne sæson har været godkendt.

En stor del af efteråret spillede vi lige op med – og sågar slog – de øvrige tophold, og omkring nytår kunne vi næsten lugte førstepladsen. Så ramte skader, landskampe og dårligt spil pludselig holdet, og virkeligheden satte ind: Liverpool er i bund og grund et stykke vej fra de bedste hold i ligaen set over en hel sæson.

Alligevel endte vi på en flot fjerdeplads, med mulighed for at komme i Champions League. Det er absolut godkendt.

Da vi her på fanklubbens blog inden sæsonen skulle afgive vores bud på en tilfredsstillende sæson for Liverpool, skrev jeg følgende:

”Kvalifikation til Champions League og at slutte over United vil være fint med mig. Klubben er stadig i en proces, hvor der skal arbejdes langsigtet. Der er ikke råd til at misse Europa igen, og faktisk vil jeg mene, at Europa League heller ikke er godt nok – det har vi prøvet. En pokal vil altid være lækkert, men vejen til Wembley er lang og hård, og kan byde på utallige uforudsete problemer.”

Der kan man bare se – selv en blind kylling kan finde korn. Udfordringen bliver, at bygge videre på denne sæson til næste år, hvor der vil være flere kampe, og hvor man må formode, at de andre tophold også vil opruste kraftigt i løbet af sommeren.

2. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool har gang i noget spændende

Det tror jeg så også, klubben kan. Altså bygge videre på denne sæson.

Siden Klopp kom til har vi set en klar fremgang i spillestil og tilgang til kampene. Vi har en helt klar måde, hvorpå vi gerne vil spille, og det forsøger vi at gøre. Uanset om modstanderen hedder Chelsea, Man Utd, Swansea eller Leeds.

Det er naturligvis både godt og skidt, at vi har så klar en spillestil. Det er en fordel for spillerne, som alle ved, hvad der forventes af dem. Men omvendt har vi været lette at læse for mange modstandere.

Klopp har nu haft lidt over halvanden sæson i klubben, og jeg synes, det kun er gået fremad, siden han kom til. Der er en generel optimisme omkring klubben, som vi ikke har oplevet længe, og den negativitet, der måtte være, er som regel enten rettet mod enkelte spillere eller som en mistro til klubbens ejere, om hvorvidt de nu også vil den her klub noget godt.

Personligt tror jeg på, at Klopp formår at lægge yderligere til vores spil i den (og de) kommende sæsoner. Dels ved at videreudvikle vores spil og dels ved at tilføre nye og bedre spillere, som passer til hans måde at spille bold på.

Jeg synes i hvert fald, at vores hold og klubben som helhed har flyttet sig gevaldigt fremad under Klopp.

3. Jeg tror, at jeg tænker, at sommeren vil betyde farvel til en del spillere på Anfield

Jeg har før skrevet, at vi nok kommer til at sige farvel til en del spillere i løbet af denne sommer.

Der er de oplagte som Skaho, Moreno, Klavan (hvis købet af van Djik lykkes) og Markovic.

Samtidig er der talenterne, som har svært ved at komme på holdet, som har været lejet ud eller som ikke er gode nok. Det kunne være Connor Randall, Andrew Wisdom, Kevin Stewart og Harry Wilson.

Sidst men ikke mindst, er der dem, som giver de største hovedbrud. Hvad skal der ske med klubmanden Lucas? Kan vi få noget ud af Sturridge? Forlænger Emre Can? Tror vi på, at Origi nogensinde slår igennem? Og så er der Karius, som blev købt dyrt ind sidste sommer, men som i øjeblikket er klar nummer to.

Det var 12 spillere, jeg, uden at tænke videre over det, kunne fyre af fra hoften, som har tvivl om deres fremtid. Læg dertil Danny Ings, som har været skadet, siden han kom til klubben samt en spiller som Danny Ward, der lige har spillet Hudderfield op i den bedste række.

Det er mange spillere ud af en i forvejen smal trup, der er tvivl omkring. Jeg er ikke i tvivl om, at Moreno og Skaho er fortid i klubben. Det samme gælder Wisdom, Randall og Stewart. Harry Wilson ender nok med at blive lejet ud, og det samme tror jeg bliver tilfældet for Ward – som næsten sikkert får en sæson mere i Huddersfield.

Men resten skal der styr på hurtigst muligt. Origi tror jeg ikke på mere – det gjorde jeg ellers inden sæsonen (mere om det senere), Sturridge har vist, at han har kvaliteterne, men man kan ikke stole på hans helbred. Jeg vil være ked af at sælge ham til en konkurrent – men måske Hr. Rodgers i Celtic kan bruge ham?

Jeg tror og håber, at vi forlænger med Emre Can. Især fordi Klopp tilsyneladende er vild med ham. Derimod tror jeg, at Lucas har spillet sin sidste kamp for klubben. Jeg tror og forventer, at man opgraderer midtbanen i løbet af sommeren – og med Grujic og Milner (forhåbentligt) i spil til midtbanen foruden Lallana, Gini, Henderson og tilsyneladende Coutinho, er der lang udsigt til spilletid for Lucas. Men han har før været afskrevet, for så at være en del af truppen.

4. Jeg tror, at jeg tænker, at Liverpool kommer til at bruge flere penge end nogensinde før i dette transfervindue

Med afgange skal nye spillere til. Og jeg tror på, at Liverpool kommer til at bruge en del penge i løbet af sommeren. Hvis man skal tro rygterne (og det skal man bestemt ikke altid), så er Liverpool på vej til at bruge omkring £100 mio. i alt på van Dijk og Salah fra Roma.

Det er en ordentlig slat penge at lægge for to spillere, men sådan er gamet i øjeblikket, hvis man vil være med i toppen af international fodbold – eller for den sags skyld være konkurrencedygtig i Premier League.

Hvis de to handler går igennem, vil Liverpool altså allerede have brugt en pokkers masse penge på bare to spillere. Men det er jo i sagens natur ikke nok blot at hente to spillere, når vi – som beskrevet ovenfor – kan stå til at miste væsentlig flere.

Truppen er allerede utrolig tynd, og selv uden afgange ville den behøve mindst én forstærkning i hver kæde – og gerne to.

Ejerne, sportsdirektøren og sågar Klopp har meldt ud, at pengene er til rådighed. Det vil købene af Salah og van Dijk være et bevis for, hvis de går igennem. Men hvor mange penge, der er tilbage efter disse handler er spørgsmålet. City har allerede brugt, hvad der svarer til BNP for et mindre afrikansk land, i dette transfervindue, Arsenal vil ifølge Wenger også ud og bruge penge, ligesom United og Chelsea heller aldrig holder sig tilbage.

£100 mio. er en fin start, men der er behov for endnu mere, hvis Liverpool skal rykke sig yderligere, og det skal vi jo. Så lad os håbe, at ejerne mener det, når de siger, at Klopp har de penge til rådighed, han behøver – for i nutidens fodboldverden er penge alt, uanset om man kan lide det eller ej.

5. Jeg tror, at jeg tænker, at signalværdien i at hente en spiller foran Chelsea og City er kæmpestor

Nu vi snakker handlen for van Dijk, så tror jeg, at det vil være en gevaldig signalværdi i at hente en spiller, som klubber som Chelsea og City er interesseret i.

Ikke fordi City og Chelsea som sådan er bedre til at bedømme en spillers egenskaber end Liverpool, men fordi Liverpool med et køb vil vise, at vi er tilbage ved det store bord i Premier League. Tidligere har klubber som City og Chelsea nærmest været selvskrevet til at hente de spillere, de pegede på, men Liverpool har måttet nøjes med de to klubbers efterladenskaber – sådan sat på spidsen.

Ved at hente van Dijk sender klubben et signal om, at Liverpool er en klub, som de bedste spillere gerne vil hen. Vi har en attraktiv spillestil, en genial træner, en fed historie og nogle vidunderlige fans, der sætter pris på klubbens spillere.

En køb af van Dijk skal dermed ikke kun ses som en forstærkning af klubben for de kommende år. Det skal ses som et signal til resten af Fodboldengland og Europa om, at Liverpool er tilbage, og i må hellere passe på.

Kan vi hente sådan en spiller, som aktivt vælger Liverpool til i forhold til konkurrenterne og kan vi holde på Coutinho i flere sæsoner frem, så sender vi det klare budskab om, at vi er Liverpool. Vi er en storklub. Og vi er tilbage.

Og jeg er er tilsyneladende ikke den eneste, der har det på denne måde.

 

6. Jeg tror, at jeg tænker, at vi som fans er svære at tilfredsstille

Når det så er sagt, så er vi fans dog også helt umådeligt svære at tilfredsstille med hensyn til nyindkøb. På fanklubbens facebookside var der delte meninger om, hvor klogt det vil være at byde op mod £60 mio. eller mere for en spiller som van Dijk.

Spørgsmål og kommentarer som ”er han god nok?”, ”det var mange penge for en spiller som ham” eller ”han er ikke så mange penge værd” har været brugt flere steder på de sociale medier.

Og ja. Gu er det da mange penge for en forsvarsspiller. Og ja, han har været skadet det meste af foråret. Men der er til gengæld bred enighed fra alle eksperter om, at han hører til i top fem over de bedste centrale forsvarsspillere i Premier League. Den slags koster.

Det samme gør sig gældende i forhold til Salah. Roma vil have £40 mio. for ham og Liverpool vil give £35 mio. Det er mange penge for en spiller, som én gang har forsøgt sig med Premier League uden succes. Men igen, så er det prisen for at handle, når man er et engelsk tophold.

Alle hold i hele Verden ved, at de engelske klubber har en vis del af kroppen fyldt med penge som følge af de nye tv-aftaler. Derfor vil de forsøge at presse prisen op. Sådan er det bare. Man får ikke samme kvalitet for pengene, som man gjorde før i tiden – og det må vi som fans bare se i øjnene.

De sidste mange år har vi som fans klaget over, at klubben ikke har brugt penge på spillere. Enten har vi købt ungt, eller også har vi købt billige løsninger. Og når klubben så endelig har brugt penge, så er de spillere heller ikke braget igennem. Så der er en naturlig skepsis.

Nu lader det så til, at klubben rent faktisk vil bruge penge. Og på det der ligner gode spillere. Men så er der naturligvis også noget galt med det.

Lad os i stedet nyde, at der tilsyneladende kommer til at blive brugt penge på spillere, som Klopp gerne vil have. Lad os give de nye spillere – hvem de end måtte blive – en chance for at bevise sig for klubben. Hvis Klopp mener, de er pengene værd, så er jeg mere tilbøjelig til at give ham ret end en fan, som har spillet lidt for meget manager – sådan sat lidt på spidsen.

7. Jeg tror, at jeg tænker, at vi ender i Champions League

På sidste spilledag var glæden stor over, at vi endte på fjerdepladsen i ligaen og derfor skal spille om at komme i Champions League.

Nu kender vi så modstanderne i play off kampene, og jeg er ikke sådan vildt begejstret for nogen af modstanderne, men jeg frygter heller ikke rigtigt nogen af dem.

Som det fremgår af den fine oversigt herover, så kan man komme lidt rundt i Europa, alt efter hvem man trækker.

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke kender ret meget til nogen af holdene – men jeg synes ikke umiddelbart, at en tur til Moskva, Lissabon, Athen eller Tyrkiet lokker det store. Brügge er altid svære og Nice har en Balotelli, som nok vil være ekstra opsat på et møde med os.

Men alt i alt synes jeg, som sagt uden det store kendskab til resten af holdene, at vi bør være favoritter, uanset hvem vi møder. Det er så op til spillerne og Klopp at levere, så vi igen kan komme tilbage til Champions League. Og hvis vi ender med at handle ind, som der er lagt op til, skal det nok lykkes.

8. Jeg tror, at jeg tænker, at den nye udebanetrøje ikke er ret køn

I sidste uge offentliggjorde klubben den nye udebanedragt til den kommende sæson. Med tydelig inspiration fra klubbens første spilledragt – og fra 1995 udgaven.

 

Jeg synes ikke umiddelbart, at den nye trøje er ret køn. Især ikke, når man tænker på, hvor fed den nye hjemmedragt er.

Men det er jo naturligvis smag og behag.

Et af mine største ønsker for den kommende sæson er, at Liverpool spiller i rødt så ofte som muligt. Der er ikke grund til at spille i sort ude mod Tottenham, Man City, Chelsea eller sågar WBA. Vi bør spille i rødt, når vi kan – det vil også give lidt ekstra til tv-dækningen, at se Liverpools røde dragter mod Citys lyseblå eller West Hams lilla.

Jeg ved, det ikke kommer til at ske, fordi udebanetrøjen jo også skal fremvises, men man har jo altid lov at håbe.

9. Jeg tror, at jeg tænker, at en sæson i Premier League er svær at forudsige

Som nævnt tidligere i bloggen, så afgav tre af fanklubbens bloggere inden sæsonen vores bud på forskellige emner for sæsonen. Det blev til en blandet landhandel af forudsigelser fra min side, må man sige.

Mens jeg velsagtens ramte rigtigt med, at Mané ville blive bedste indkøb, ramte jeg mindst ligeså meget ved siden af på min andenplads ved at byde ind med Karius.

Jeg ramte ret rigtigt på, hvor Liverpool ville ende i ligaen med en 3.-4. plads, mens jeg ramte forker ved at skyde Grujic som den ungdomsspiller, der ville have bedste chance for et gennembrud. Her må man nok sige, at Alexander-Arnold trak det længste strå.

Helt galt gik det for mig, med mine bud på en topscorer og årets overraskelse for Liverpool. Begge bud lød på Divock Origi. Den ramte jeg vist ikke helt så godt, som jeg havde håbet.

Men hvorfor denne opremsning? Egentlig ikke af andre grunde end, jeg mener man har godt af at blive holdt op på de forudsigelser, forhåbninger og fornemmelser man havde inden sæsonen gik i gang – og så holde dem op mod, hvor vi er nu.

Det er værd at huske frem mod næste sæson, at uanset hvor god en fornemmelse man har for truppen og ligaen, så er det en lang sæson, og der sker altid noget uventet.

10. Jeg tror, at jeg tænker, at du burde støtte op om Daniel Aggers golfturnering i næste uge

Lørdag den 17. juni af holder Daniel Agger en velgørenheds golfturnering på Royal Golf Club. Her vil en række tidligere Liverpoolstjerner deltage sammen med en række andre kendte, ligesom der vil være en auktion over diverse ting.

Fra fanklubbens side vil vi gerne opfordre alle Liverpool fans til at støtte turneringen, hvis man kan. Der er gratis enté, og mulighed for at få autografer fra flere af deltagerne.

Du kan læse mere om arrangementet samt auktionen på fanklubbens hjemmeside.

 

 

——

Fik du ikke læst den seneste udgave af “Ti ting…” kan du læse den lige her.

Leo Vegas Sport