Kommende kampe:

[Blog:] Ti ting jeg tror, at jeg tænker #13

Så er det igen blevet tid til ti tanker om ugen, der er gået. Efter et par uger med jul og en nytårstur til Liverpool – som du kan læse om her – er jeg tilbage på pinden. Tak til Lasse Callesen for at springe til som gæste-tænker.

I denne uge kigger vi tilbage på en uge med to pokalkampen ligesom vi kigger frem mod søndagens opgør mod de røde fra Manchester. Du er meget velkommen til at smide en kommentar – både med ris og ros – på Facebook.

Tak fordi du læser med.

1. Jeg tror, at jeg tænker, at vi ikke skal lægge for meget i kampen mod Plymouth

Mange vil mene, at det var utroligt skuffende, at Liverpool ikke vandt FA Cup-kampen mod Plymouth. Jeg er dog ikke vildt overrasket over resultatet, da vi stillede med det yngste hold i Liverpools historie, og mødte et hold, som havde alt at vinde.

De kom til Anfield og ville dø for en returkamp, hvilket de fik. Det, der kan være bekymrende er, at vi trods et markant overtag i boldbesiddelse ikke kom frem til de store chancer, før vi fik de mere erfarne kræfter ind.

Kampen illustrerer dog meget godt, de problemer som vi har for tiden med at skabe problemer mod hold, der pakker sig. Alligevel synes jeg, at der var gode takter i opspillet, mens der manglede den sidste skarphed, når den afgørende aflevering skulle lægges, ligesom man ofte holdt lidt for længe på bolden. Det var især tilfældet for de unge spillere, som skal lære, at det hele går lidt hurtigere på seniorniveau i forhold til U23.

2. Jeg tror, at jeg tænker, at der ikke er grund til bekymring over vores talenters niveau

Naturligvis er det ikke optimalt at skulle en lang tur til Sydøstengland i et i forvejen presset program, men omvendt er det en god mulighed for at give de unge spillere lidt mere spilletid. Jeg forventer nemlig, at vi tager præcis samme tilgang returopgøret, som vi gjorde til hjemmekampen.

Siden kampen mod Plymouth har der været en del bekymringer på de sociale medier over niveauet på vores unge spillere. Hvordan kunne disse toptalenter ikke slå et hold fra den fjerdebedste række?

Jeg er dog ikke så nervøs på vores unge spilleres vegne. Man skal huske på, at mange af dem ikke engang er fyldt 20 år, og de møder altså nogle fysisk stærke fuldvoksne mænd, der som sagt intet havde at tabe.

Med det i tankerne synes jeg faktisk en stor del af de unge gjorde det ganske fornuftigt, og især spillere som Ben Woodburn og Sheyi Ojo sprang i øjnene som spillelystne og spillere, der kan gøre en forskel.

Samtidig skal man huske på, at når de her spillere går ind på førsteholdet, vil de normalt også spille med nogle spillere, der er bedre end dem selv, hvilket utvivlsomt vil gøre deres niveau endnu højere.

Jeg anser det for totalt usandsynligt, at man tager et mere rutineret hold med til sydkysten i returen, fordi vi i øjeblikket har en masse småskader og er i et tætpakket program. Derfor kan vi som fans godt indstille os på, at returen bliver nøjagtig lige så svær som kampen på Anfield, men jeg er dog fortrøstningsfuld i forhold til, at vi nok skal gå videre.

Skulle det utænkelige ske, at vi ryger ud efter returkampen, så bør det ikke rokke ved troen på vores talenters evner, i stedet bør vi stille spørgsmålstegn ved, om vi har en bred nok førsteholdstrup, siden det er nødvendigt at stille med så mange unge spillere i en pokalkamp.

3. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg er meget mere bekymret over præstationen mod Southampton

Hvor jeg ikke er bekymret over præstationen mod Plymouth, er jeg til gengæld ret så bekymret over det, som holdet viste i Liga Cuppen mod Southampton. Det var en af de mest ringe og mest ugidelige præstationer, holdet har leveret i den til, Klopp har været i klubben.

Hvor man mod Plymouth kan undskylde sig med, at man stillede med et forstærket ungdomshold, så kan jeg ikke finde nogen forklaring på den ringe indsats mod Southampton. Vi stillede i næsten stærkeste opstilling, men formåede overhovedet ikke at komme frem til nogle farlige forsøg på trods af stort spilovertag.

Vi lykkedes ikke med at lægge det høje pres, som vi ved, Klopp ønsker, og faktisk var det i flere perioder Southampton, der satte os under pres.

Det virkede næsten som om, at flere spillere var trætte efter det travle juleprogram. Det er for mig lidt mærkeligt, med tanke på at størstedelen af startelleveren ikke spillede i kampen mod Plymouth, og derfor må have fået lidt hvile.

Der var alt for mange spillere, som faldt igennem, og det er der ikke plads til, når vi også kæmper med skader i truppen. Jeg tror stadig, at vi går i finalen, men der venter en svær returkamp på Anfield, og der er behov for en markant bedre indsats.

4. Jeg tror, at jeg tænker, at der er flere spillere, som skal løfte niveauet

Lidt i forlængelse af punkt tre, så synes jeg, der er en del spillere, som skal til at løfte niveauet lidt. I kampen mod Southampton præsterede spillere som Sturridge, Klavan og Can langt under niveau mens spillere som Milner og Clyne, som normalt har et højt bundniveau, virkede trætte.

Især synes jeg, det er bekymrende, at Sturrigde i store perioder af kampen virkede direkte ugidelig og som om, han havde glemt, hvordan man spiller fodbold. Det har han naturligvis ikke, men når man som ham kæmper for at få fast spilletid, så er det med at gribe chancen, når han får den. Det synes jeg ikke, at han gjorde mod Southampton, hvilket er synd, for han virkede ellers til at være kommet tilbage i nærheden af det niveau, vi ved han har.

Problemet er, at hverken Sturridge eller Origi for alvor har imponeret i de seneste uger. Sturridge har vist glimt af sine evner, mens Origi ikke har vist det store, siden han scorede i fem kampe i træk. Det er ikke optimalt i en periode, hvor Coutinho har været skadet og Mané er i Afrika. Der skal vi have mere fra de to angribere.

Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad jeg skal mene om Emre Can. Egentlig er jeg vild med ham som spiller, men jeg bliver mere og mere i tvivl om, hvorvidt han passer til Klopps spillestil. Han har et kæmpe løbepensum og kan dække flere pladser på midtbanen, så der er ingen tvivl om, at han har et kæmpe potentiale.

Når det så er sagt, så har der været langt mellem snapsene i denne sæson for tyskeren. Han er stadig kun 22 år, og har stadig plads til at udvikle sig, men spørgsmålet er, hvor længe Liverpool kan vente. Der er mange unge midtbanespillere i klubben, som banker på til at få spilletid på førsteholdet, så det skal snart til at være, hvis tyskeren skal blive en succes for os, som jeg virkelig håber på. Men som Mølby påpeger i sin klumme i Liverpool Echo i denne uge, så holder han ofte for længe i bolden, hvilket dræber det tempo, som Klopp gerne vil have os op i. Jeg tror stadig på tyskeren, men det skal snart til at være, hvis han for alvor skal slå igennem på Merseyside.

5. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg er forundret over, hvad klubben vil med Harry Wilson

Hvad skal der ske med Harry Wilson? Jeg var yderst forundret over, at den walisiske fløj ikke indgik i truppen mod Plymouth, til trods for at han er anfører på U23 og i mange år har været betegnet som et af klubbens absolut største talenter.

I denne sæson har han været utrolig skarp for U23, efter han i sidste sæson først var udlejet uden succes og siden fik en langtidsskade efter at være vendt tilbage til Liverpool. I mine øjne er det oplagt, at give en spiller som Wilson spilletid mod en på papiret svag modstander, men det lader til, at en spiller som Ben Woodburn har overhalet ham i hierarkiet.

Ifølge Liverpool Echo skal vi heller ikke forvente, at Wilson er med i returkampen mod Plymouth, fordi U23 spiller mod Manchester United to dage inden. Det er en skam, for Wilson har længe været hypet som et af klubbens største talenter, og jeg tror der er mange, som gerne vil se ham i aktion for førsteholdet.

Præcis som Lasse skrev i sidste uges tanke-blog, så har jeg svært ved at finde den røde tråd i, hvad klubben vil med sine talenter. På den ene side vil man ikke udleje, men der er bare langt mellem mulighederne for at få førsteholdsfodbold i Liverpool, og når man så ikke bruger dem, når muligheden er der, så kan man stille sig selv spørgsmålet, om klubben egentlig selv ved, hvad de vil.

Det er i hvert fald besynderligt, at en spiller der er anfører for klubbens U23-hold og som er den yngste landsholdsspiller for Wales nogensinde, ikke er i truppen mod et hold fra den fjerde bedste række.

6. Jeg tror, at jeg tænker, at det er tydeligt, at Coutinho er flere niveauer over mange af vores andre spillere

Det var tydeligt, at Liverpools spil ændrede total karakter, da Coutinho kom på banen mod Southampton. Fra den lille brasilianer kom på banen med en halv time igen, blev han straks omdrejningspunktet for alt Liverpools fremadrettede spil.

Det var så tydeligt, at han overblik, spilforståelse og teknik er et par niveauer over alle andre i truppen, og man så med det samme, den betydning en spiller af hans kaliber har for holdet.

Når det så er sagt, så er Coutinho afhængig af, at medspillerne løber i hullerne omkring ham, og det var ikke tilfældet i onsdags. Han var flere gange frustreret over den manglende bevægelse, hvilket var kendetegnet for kampen generelt.

Jeg tror, at det bliver helt utroligt vigtigt at have Coutinho tilbage på holdet, nu hvor Mané er i Afrika resten af måneden. Et Liverpoolhold uden Coutinho kan gå, og det kan et Liverpoolhold uden Mané også. Men et Liverpoolhold uden både Coutinho og Mané, virker utroligt tandløst og idefattigt, hvilket har været tydeligt de seneste par kampe.

Det virker som logik for perlehøns, at det er vigtigt at få Coutinho tilbage på topniveau så hurtigt som muligt, men særligt i denne omgang må vi håbe, at den lille magiker er på toppen hurtigt, for der er brug for al den kreativitet og skudstyrke, han har i støvlerne.

7. Jeg tror, at jeg tænker, at Manchester United er favoritter på søndag

Kald mig bare pessimist eller kætter, men jeg anser United for at være favoritter til søndagens kamp. De spiller bedre fodbold, end tilfældet var inden vores første møde på Anfield, og vi døjer med skader til flere profiler i truppen.

Samtidig spiller vi på ingen måde vores bedste fodbold i sæsonen, og vores forsvar har også virket noget usikkert i de seneste kampe. Derudover spiller vi på udebane, og skal derfor være på mærkerne fra start.

Der er fortsat tvivl om Henderson bliver klar til kampen, ligesom Matip er tvivlsom. Det er noget skidt, for vores forsvar har virket utroligt usikkert uden Matip som styrmand, og jeg synes tydeligt man har kunnet mærke Hendersons fravær på midtbanen, hvor der har været mindre dynamik og ro, når han har været væk.

Når det så er sagt, så er det naturligvis ikke fordi, at United ikke er sårbare. Hvis vi får gang i vores hurtige og direkte spil, så kan vi sagtens true deres noget usikre bagkæde. Jeg tror på, at vi kan komme forbi på fløjene, og slå nogle indlæg, men om de bliver omsat til mål, vil afhænge af, hvor mange spillere vi får i feltet.

Omvendt kan jeg godt være lidt nervøs for, at United kan sætte sig på midtbanen – især hvis Henderson ikke bliver klar til kampen. Samtidig kan der heller ikke være i tvivl om, at United i øjeblikket har den skarpeste angriber af de to hold samt den utvivlsomt bedste målmand.

Men samtidig er det værd at huske, at de her kampe lever deres eget liv, og skal man nu være rigtig klichefyldt, kan man sige, at det bare er smide ligatabellen ud af vinduet, for det bliver en slåskamp.

Lasse Callesen har snakket med Viasat Sport om kampen sammen med en United-mand. Det interview kommer som optakt til kampen søndag, men du kan se lidt af det her og her.

Hvis du vil klædes endnu mere på til kampen søndag, så har Daniel Melgaard lavet en kampoptakt med bidrag fra en United-fan, og vil du gerne se kampen sammen med andre, så smut ned på din nærmeste pub, som du kan finde i fanklubbens pub-guide.

8. Jeg tror, at jeg tænker, at jeg ikke aner, hvad jeg skal forvente af de to managers på søndag

Min største undren i forhold til søndagens kamp er, hvordan de to managers griber kampen an. Vi har alle et mentalt billede af, hvordan Klopp og Mourinho ønsker at spille fodbold, men jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt det kommer til at holde stik.

I kampen på Anfield kan man ikke komme udenom, at United spillede Liverpool ud af banen i de første 20 minutter, hvorefter de trak sig tilbage og fedtede en 0-0 hjem. Den tilgang med at parkere bussen har Mourinho ofte haft mod Liverpool, og ganske ofte med succes. Spørgsmålet er så, om han vil stille sig med alle mand bag bolden og håbe på en dødbold eller en fejl fra Liverpool på søndag, eller om han vil blæse til angreb fra start i håbet om at gøre som på Anfield.

Omvendt ved vi, at Klopp gerne vil frem over stepperne og spille hurtigt og med højt pres. Men mod City nytårsaften så man en anderledes tilgang. Her spillede man lidt mere afventende og med mere fokus på defensiv disciplin, og det lykkedes da også at holde City fra ret mange chancer.

Det bliver derfor spændende at se, hvordan de to managers griber kampen an. Det er nemlig en kamp hvor ingen rigtigt kan tåle at tabe og hvor uafgjort et eller andet sted heller ikke er et særligt brugbart resultat for nogen af holdene.

Liverpool skal bruge en sejr for at holde trit med Chelsea, mens United har brug for tre point for at holde fast i top fire. Så det en totalt uforudsigelig kamp.

9. Jeg tror, at jeg tænker, at det er helt på sin plads, at Liverpool by hædrer Steven Gerrard

Det ser ud til, at Liverpool har tænkt sig at hædre Steven Gerrard for sin indsats for Liverpool FC og for det velgørenhedsarbejde han har lavet i sin tid i klubben.

Det er glædeligt, at byen giver sig tid til at rose en spiller, som har givet alt og lidt til for byen i løbet af sin karriere, og selv om jeg er sikker på, at Gerrard ikke føler at han behøver opmærksomheden, så er det bare endnu en lejlighed til at fortælle de unge fodboldspillere på byens to hold, hvordan man opfører sig som et godt forbillede.

Og netop det med at være et godt forbillede for unge fodboldspillere ser det nu ud til, at Gerrard skal til at være på fuld tid. Som det står i artiklen, så forventes det at klubben snart offentliggør en aftale der gør Gerrard til ungdomstræner i klubben.

Det er naturligvis ikke nogen hemmelighed, at der har været interesse fra begge sider længe, men hvis/når aftalen kommer på plads, er det et kæmpe plus for Liverpool at få tilknyttet Gerrard som mentor for ungdommen. Hvis han kan give bare 10% af hans lederevner, vilje, og dedikation videre til de kommende generationer af Liverpoolspillere, så er klubben godt rustet til fremtiden.

10. Jeg tror, at jeg tænker, at vi ikke skal forvente, at Liverpool går efter at hente Payet

Der er problemer med West Hams store stjerne Dimiti Payet, som gerne vil væk fra klubben på grund af de dårlige resultater. Det fik en af journalisterne på Liverpool Echo til at skrive den her artikel, hvor han giver udtryk for, at Payet er så god en spiller, at Liverpool bør gå langt i forsøget på at hente ham til klubben.

Det tror jeg dog ikke, vi skal sætte næsen op efter af flere grunde. For det første passer han ikke rigtigt i strategien med at hente unge spillere, man kan udvikle. For det andet skrev han sidste år under på en ny kontrakt, der dels sikrer ham en ordentlig røvfuld penge i løn, og som dels gør, at West Ham ikke er tvunget til at sælge – uanset om Payet vil træne og spille eller lade være.

For det tredje så tvivler jeg stærkt på, at Klopp ønsker en diva so Payet i klubben. Hvis man brokker sig over tilværelsen i en klub blot et år efter man har forlænget kontrakten og fået en fyrstelig hyre, så er man simpelthen vildt forkælet diva. Angiveligt skulle det være Payets kone, som ikke bryder sig om livet i London, og selv om Liverpool er en fantastisk by, så er det svær at tro på, at Merseyside lokker mere end Payets tidligere klub Marseille.

Derfor tror jeg roligt, at vi som fans kan skyde tanken om Payet i rødt ned med det samme.

Bonus tanke: Jeg tror, at jeg tænker, at det her viser den store klasse, der findes i både Liverpool som by og klub

I får lige en hurtig bonustanke med på falderebet. Den her artikel beskriver, hvordan en Plymouth-fans store oplevelse på Anfield desværre blev en trist dag, da hans søn døde hjemme i Plymouth. Men personalet på stadion tog sig på bedste vis af den stakkels mand, og dermed viste dermed endnu engang det store format og fantastiske medmenneskelighed, der hersker i både byen og klubben Liverpool.

En tragisk historie, som dog alligevel bør gøre os stolte af at være fans af en klub, der kender alt til at stå sammen og hjælpe hinanden under tragiske omstændigheder. Kæmpe respekt til personalet herfra og et stort YNWA til Kevin May og hans familie.

Fik du ikke læst sidste uges udgave af bloggen, kan den findes lige her.

 

Leo Vegas Sport